benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

am o problema

Pagini:  -   1  2 
alina21
Re: am o problema  Data postarii:  04-03-2010 2:39PM
am scapat de acele vagetatii!!!Laughingam facut cauterizare pana la urma...mi-am facut curaj!iar akum astept si o minune dumnezeiasca...un copil..o fetita se pare..care speram sa fie frumoasa si sanatoasa!Very Happy
frumoasafoc
Re: am o problema  Data postarii:  08-03-2010 6:24PM
de 8 zile nu mi-a venit menstruatia!viata sexuala mi-am inceput-o de mult si nu cred ca e din cauza asta!la doctor imi este frica sa merg!spuneti-mi ce sa fac
dr_ene
Re: am o problema  Data postarii:  06-05-2010 7:10PM
Draga Geo22, mi-ar trebui mai multe informatii pentru a putea clarifica, macar putin, problema ta. Vom aborda astfel, la general si succint, problema sangerarilor intermenstruale si postcoitale( dupa contactul sexual. Definitia acestora este insa de "sangerare exteriorizata vaginal ce apare imediat dupa contactul sexual. In cazul tau, la 2 zile dupa, nu se incadreaza in aceasta categorie.).

Cauzele cele mai frecvente sunt pastilele contraceptive, steriletul, sangerari legate de sarcina( fie uterina, fie ectopica), tumori, polipi, fibroame uterine, ectropion cervical( protruzia mucoasei interne a cervixului la nivelul vaginului superior), veruci ale cervixului, anumite medicamente sau remedii naturiste. Mai rar, tulburarile de functie ale glandei tiroide pot da sangerari anormale. 1-2% din femei prezinta sangerare minima la ovulatie si este considerata fiziologica, adica normala. Toate aceste cauze pot fi identificate printr-o discutie cu medicul ginecolog si printr-o examinare ginecologica, eventual o ecografie si teste de sange tintite.

Deseori, sangerarile intermenstruale nu semnifica o patologie grava. Dar acest lucru nu il poate confirma decat medicul care te consulta. Un diagnostic precoce, oricare ar fi el, este extrem de important. Ignorarea semnalelor de alarma ale organismului nu este niciodata o solutie. De aceea am ajuns ca in Romania, cancerul de col uterin sa fie principala cauza de mortalitate prin cancer la femei. Fara a intentiona sa te sperii, doresc sa te incurajez sa gasesti un medic in care sa ai incredere si caruia sa ii incredintezi sanatatea ta din punct de vedere ginecologic.

Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

dr_ene
Re: am o problema  Data postarii:  06-05-2010 7:35PM
Draga Maya, pe buna dreptate nu ar trebui sa ai incredere in metoda folosita de partenerul tau. Coitus interruptus, numele ei preluat din latina, desi cea mai veche si probabil cea mai raspandita metoda contraceptiva pe glob, are o rata de eroare de 20%, chiar mai mult in cazul barbatilor tineri. Cred ca un risc de 1:5 de a ramane insarcinata sau de a contacta o boala transmisibila sexual este mult prea mare pentru a ti-l asuma... vreodata!

La fiecare contact sexual neprotejat sau insuficient protejat, femeia este cea care isi asuma cele mai mari riscuri. Si nu ma gandesc numai la posibilitatea unei sarcini neplanificate, ci si la faptul ca rata de transmisie a bolilor sexuale este mai mare de la barbat la femeie decat invers, datorita contactului prelungit al spermei cu mucoasa vaginului. In cazul barbatului, acesta este expus pentru cateva minute. Femeia in schimb, pentru cateva ore iar consecintele acestor boli asupra viitorului ei reproductiv si sanatatii sunt mult mai insemnate. Asadar, orice barbat care refuza folosirea unui mijloc de protectie sigur pentru el si partenera sa, preferand sa o asigure ca "nu va termina inauntru", in opinia mea, isi expune partenera la un risc nejustificat si nu pune interesul ei deasupra satisfactiei personale. Esenta dragostei este tocmai aceasta: pretuirea celuilalt deasupra intereselor si dorintelor proprii. Iti recomand sa ai o discutie sincera si deschisa cu partenerul tau in care sa cadeti de acord asupra unei metode contraceptive si de protectie mai sigure.

Spuneam in post-urile anterioare ca nu exista nici o explicatie logica si dovedita stiintific pentru care sexul ar trebui sa duca la cicluri neregulate. Altminteri, toate femeile active sexual ar avea cicluri neregulate, ceea ce nu este cazul. Totusi, multe femei, la un moment dat in viata lor, prezinta nereguli in programul ciclurilor.

O cauza extrem de frecventa este stressul. Anxietatea referitoare la o posibila sarcina poate ea insasi sa duca la cicluri neregulate. Un motiv in plus de a folosi o protectie adecvata- elimina ingrijorarile si framantarea ulterioara.

In ciuda credintei larg raspandite ca primul act sexual duce la sangerare vaginala, adevarul este ca cele mai multe femei nu sangereaza.

Pentru un consult de specialitate pentru problema ciclurilor neregulate pe termen lung, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!
anyella
Re: am o problema  Data postarii:  04-10-2011 10:58PM
nu stiu sa am vreo boala dar intro seara am facut sex cu iubitul cu prezervativ primul si al doilea numar am sangerat al treilea nu.mentionez ca ere prima oara cu prezervativ si fara nu mi sa intamplat.prezervativele erau cu cili si nervuri.care credeti ca e cauza
Dr Gradinaru Dragos - RM
Re: am o problema  Data postarii:  20-10-2011 11:43AM
probabil leziuni intravaginale induse de prezervativ! Ar trebui facut un consult ginecologic!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:  -   1  2 
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului