am o problema
|
|||||||
|
alina21 |
am o problema | Data postarii: 25-10-2009 1:40PM | |||||
|
am fost diagnosticata cu condiloame virale si mi-a fost recomandata cauterizarea dar nu vreau asa ceva.. |
|||||||
|
dr_ene |
Re: am o problema | Data postarii: 31-10-2009 12:12AM | |||||
|
Draga Alina, banuiesc ca este vorba de condiloame genitale. In functie de numarul si pozitia lor, exista mai multe optiuni de tratament. Una dintre ele este asteptarea pasiva ca acestea sa treaca de la sine. O treime dintre condiloame dispar spontan in 6 luni. Aceasta varianta este acceptabila insa doar unor pacienti. Alta optiune este tratamentul chimic, cu podophilotoxina, imiquimod sau acid tricloracetic. Primele doua pot fi folosite la domiciliu, intrucat substanta activa se afla sub forma de unguent, ce trebuie aplicat strict pe zona afectata; acidul tricloracetic poate fi aplicat numai de doctor. O a treia alternativa este tratamentul fizic: cu azot lichid, care ingheata si distruge condiloamele, cu electrocauterizare sau laser. De asemenea, condiloamele pot fi indepartate chirurgical. Desi benigne in esenta, acestea sunt inestetice. De asemenea, intrucat sunt transmise pe cale sexuala, este recomandata testarea pentru celelalte boli cu transmitere sexuala. Cred ca un consult de specialitate si o discutie deschisa cu medicul ginecolog te poate ajuta in alegerea optiunii de tratament care este cea mai buna si eficienta in cazul tau. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||
|
alina21 |
Re: am o problema | Data postarii: 31-10-2009 8:34AM | |||||
|
va multumesc pentru sfaturi dar nu vreau cauterizare pt k am inteles k ele apar din nou in urma cauterizarii.iar podophilotoxina unde o pot gasi?se gaseste in farmacii?doare tratamentul cu aceasta solutie? |
|||||||
|
geo22 |
Re: am o problema | Data postarii: 31-10-2009 10:19AM | |||||
|
buna...am si eu o problema si imi este frica sa ma duc la un consult ginecologic si as vrea sa va cer parerea.sunt activa din punct de vedere sexual.dupa mentruatie imi apar scurgeri sub forma se sange cand ma duc la toaleta iar pe lenjerie foarte putin.imi trecuse iar dupa 2 zile idupa un contact sexual iar au aparut.ce se intampla?ce sfat imi puteti da?este ceva grav? |
|||||||
|
alina21 |
Re: am o problema | Data postarii: 31-10-2009 11:34AM | |||||
|
am avut si eu o problema de genul dar pe mine ma dureau ovarele in timpul contactului sexual si imi apareau sangerari dupa actul sexual si atunci am avut ovarele inflamate si mi-a trecut cu bai cu irigatorul cu ceai de musetel.acum in cazul tau nu stiu ce sa te sfatuiesc sa faci pt k nu ai specificat dak ai dureri sau nu.in orice caz nu trebuie sa-ti fie frica sa consulti medicul ginecolog.mai frica sa-ti fie de ceea ce ar putea sa ti se intample mai tarziu dak nu te duci la medic. |
|||||||
|
alina21 |
Re: am o problema | Data postarii: 31-10-2009 11:37AM | |||||
|
am uitat sa specific.nu ai precizat dak acele mici sangerari le-ai avut o singura data sau de mai multe ori.adik dak ti s-a intamplat intr-o singura luna sau mai multe luni la rand.pt k acele mici sangerari si fara dureri apar in cazul unei sarcini..... |
|||||||
|
dr_ene |
Re: am o problema | Data postarii: 13-11-2009 6:12PM | |||||
|
Draga Alina, podofilotoxina se gaseste in farmaciile din tara. Se distribuie insa numai cu reteta. Se aplica de 2 ori pe zi 3 zile, urmata de 4 zile pauza. Acest ciclu se repeta de 4-5 ori. Este interzisa in sarcina. Se aplica strict pe zona condilomului, evitand contactul cu zona sanatoasa din jur. Contactul sexual este interzis la scurta durata dupa aplicare, intrucat poate produce iritatie pentru partener. La 2-3 zile apare roseata si ulceratia epiteliului de la nivelului condilomului, si acestea se pot insoti de o usoara-moderata sensibilitate locala. Sub tratament local antiinflamator, cedeaza fara probleme. Indiferent de metoda de tratament aleasa, in pana la 25% din cazuri, condiloamele genitale reapar dupa un timp de aparenta vindecare. Aceasta nu inseamna reinfectie, ci reactivare, intrucat virusul ramane latent in organism. Nu exista tratament de eradicare totala a acestuia. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||
|
alina21 |
Re: am o problema | Data postarii: 13-11-2009 6:41PM | |||||
|
va multumesc foarte mult pentru informatii.dar mai am o intrebare?dak am aceste condiloame asta inseamna k sunt purtatoare de virusul hpv?care de asemenea poate duce la cancerul de col uterin?dati-mi un raspuns va rog pt k sunt foarte speriata mai ales k in ultimul timp este foarte mediatizata aceasta boala |
|||||||
|
maya |
Re: am o problema | Data postarii: 14-12-2009 11:58AM | |||||
| buna...am si eu o problema.....mi-am inceput viata sexuala la..21 de ani...s-a intamplat neprotejat dupa 3 zile de la ultima zi de menstruatie!el m-a asigurat k "m-a ferit"..numai k eu...dincate am cititnu am incredere in "metoda"asta!Desi mai niciodata nu am avut menstruatia regulata.....ma gandesc k trebuia sa am pe data de 6 si....deja au trecut 8 zile si..nimic...!ma gandesc sa imi iau un test ...dar as vrea sa aud si parerea vostra!si....mai am o intrebare.....la prima penetrare sexuala,primul contact,trebuie neaparat sa curga sange?....multzam frumos anticipat pt pareri | |||||||
|
alina21 |
Re: am o problema | Data postarii: 14-12-2009 12:59PM | |||||
|
nu este o lege....am multe cunostinte carora nu le-a curs sange.cat despre intarzierea aceea....dupa primul contact sexual este normal ca menstruatia sa ti se deregleze......din cate stiu eu...dar totusi ia-=ti un test de sarcina pentru orice eventualitate....ca sa fii u sigura.bafta! |
|||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | 1 | 2 | + |