benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Copilul tau

refuza laptele

oneatadaniela@yahoo.es
refuza laptele  Data postarii:  16-09-2009 8:20PM
va rog din suflet ,daca poate cineva sa-mi dea un sfat cu privire la copilul meu.la varsta de un an i-am schimbat laptele si de atunci refuza total laptele.am incercat sa -i dau sa bea in timp ce dormea dar degeaba.mananca doar jumatate de pahar de lapte cu biscuiti la micul dejun.ce sa fac sa-l fac sa bea din nou.au trecut deja 4 luni de cand nu mai bea lapte.va rog daca stiti o metoda sa -mi spuneti si mie.multumesc.Sad
dr_ene
Re: refuza laptele  Data postarii:  27-09-2009 10:09PM
Draga Daniela, copiii sunt deseori "pretentiosi" la mancare in perioada 1-4 ani. Si totusi, rareori se intampla ca numai aceasta sa fie cauza de deficit nutritional, intrucat si o dieta mai limitata( dar totusi sanatoasa- nu formata din cartofi prajiti, fast-food si dulciuri) intruneste cerintele nutritionale ale copilului.

Referitor la lapte- necesarul la aceasta varsta este de 500-, maxim 600 ml pe zi. Ideal este sa ii oferi o formula de continuare( pentru perioada 1-3 ani, si apoi de-abia laptele de vaca). Daca refuza laptele in forma pura, il poti oferi cu cereale, Nesquik, cu orez sau gris, ca pudding sau sub forma de iaurt sau branza proaspata sau branza cottage. Alte surse alimentare de calciu sunt smochinele, pestele, fasolea, brocolli, migdalele( pe acestea trebuie sa mai astepti 1-2 ani pana sa le introduci in alimentatie intregi, pentru a evita riscul aspirarii in caile aeriene). La nevoie, se poate intruni necesarul zilnic de calciu prin administrare medicamentoasa.

Nici unul dintre noi nu primim alimente cu forta in timpul somnului. Ca restul oragnismului, si sistemul digestiv are nevoie de o pauza, si cu siguranta la varsta de 1 an, aceasta este recomandata de toti medicii pediatri. In plus, alimentarea in pozitie "culcat" este nefiziologica. Astfel, este total neindicat sa incerci sa ii dai lapte in timp ce doarme. De asemenea, de la aceasta varsta, lichidele nu mai sunt consumate din biberon, ci din canita. Biberonul trebuie facut disparut.

Iti doresc multa rabdare, calm si mult succes in aflarea caii de compromis intre preferintele si nevoile micutului tau!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului