asigurare medicala asilife signal iduna
|
ioanapim |
asigurare medicala asilife signal iduna | Data postarii: 01-09-2009 10:11AM |
|
Buna fetelor. Am citit in aceasta revista despre planurile de asigurare Signal Iduna care suna minunat. Sa va spun ce am patit eu cu asigurarea SanaCare Materno care este vanduta de Asilife in parteneriat cu Signal Iduna. Sunt curioasa daca cineva a mai patit ca mine si in acelasi timp vreau sa le averizez pe viitoarele mamici asupra faptului ca este posibil ca o asigurare privata care suna minunat sa se transforme doar intr-o mare inselatorie. Eu si sotul meu ne dorim un copil si dorim sa evitam sistemul medical public din diverse motive. De aceea, acum un an, in august 2008, am incheiat un contract de asigurare Asilife Signal Iduna Materno, care fata de polita standard, imi dadea dreptul ca in timpul sarcinii sa imi fac toate investigatiile pe baza asigurarii, fara a mai plati suplimentar+ dupa 12 luni (dupa expirarea politei care e valabila doar 1 an), deci dupa prelungirea politei sa am dreptul de a face eventuale tratamente necesare in timpul sarcinii si ce e mai important sa nasc la Memorial Hospital tot pe baza asigurarii. Rata lunara la polita nu a fost mare doar 250 ron (dar mai mare ca la polita standard care e pana in 200 ron) si in banii astia atunci cand am avut nevoie de investigatii medicale am fost la Medlife unde personalul e bine pregatit si amabil (cel putin cel cu care am intrat eu in contact) fara a mai plati suplimentar. Si inainte de a incheia aceasta polita cat si in timpul derularii ei, personalul Asilife m-a asigurat in scris si verbal ca nu vor fi probleme cu prelungirea politei. Acest lucru era logic doarece nu aveam acces la produsul principal al politei (si anume nasterea) decat daca imi prelungeam contractul inca un an. La inceputul lunii august m-am trezit ca Asilife si Signal Iduna imi comunica ca nu imi mai pot prelungi polita deoarece starea mea de sanatate implica prea multe riscuri pt ei. Iar singura afectiune de care sufar in prezent si pt care mi-am facut mai multe investigatii, la recomandarea medicilor, este microlitiaza renala (nisip la rinichi). In urma investigatiilor a rezultat ca nu e nimic grav si cu tratamentul de rigoare ma voi vindeca. Am inceput o corespondenta cu Asilife si Signal Iduna prin care le reprosam ca timp de un an mi-au luat banii pt un produs la care aveam acces abia in al 2-lea an si ca logic ar fi sa mi-l ofere. Asilife nu mi-a raspuns nici in ziua de azi, iar Signal sustine ca ei acum sunt Signal Romania (Signal e o companie mare cu sedii in Germania, Polonia, etc) si nu au treaba cu Signal Polonia care mi-a vandut prima polita asa ca nu se simt obligati sa imi prelungeasca asigurarea. Problema e ca Asilife mi-a vandut ambele polite- si cea veche si a depus si cerea pt asta noua (ei se lauda ca e produsul lor) si daca Signal Romania nu e aceeasi companie cu cea de anul trecut (cu toate ca adresa de corespondenta e exact aceeasi) nu inteleg de ce Asilife nu mi-a transmis cererea de prelungire in Polonia. Concluzia e ca nu am ajuns la nici o intelegere cu ei, am depus plangeri impotriva lor la Oficiul pt Protectia Consumatorului Bucuresti si la Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor si acum astept un raspuns. In functie de raspunsul lor voi face si plangere la politie pt inselaciune. Mi se pare inadmisibil ca in Romania zilelor noastre, o companie de asigurari asa mare sa isi insele clientii cu buna stiinta. Ati trecut vreuna din voi prin asa ceva sau cunoasteti pe cineva, pt ca sunt tare curioasa? Sa aveti o zi frumoasa |
||
|
ioanapim |
Re: asigurare medicala asilife signal iduna | Data postarii: 05-01-2010 12:05PM |
|
In sfarsit am rezolvat! Dupa aproximativ 4 luni si 2 sesizari depuse la CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor), destui nervi si destule amanari am fost despagubita de catre Asilife si Signal Iduna. CSA a impus reprezentantilor acestor firme sa ajunga la o intelegere amiabila cu mine, fara a se recunoaste culpa vreuneia din parti. In concluzie am obtinut o suma de bani multumitoare care a reparat atat cat se poate prejudiciul suferit. In urma acestei patanii am ajuns la 2 concluzii: inainte sa inchei orice fel de polita, daca are paragrafe neclare trebuiesc lamurite in scris de la inceput, fara echivoc; nu voi mai incheia prea curand o asigurare de sanatate privata in Romania, pt ca piata e destul de necoapta si cu toate ca produsele oferite suna excelent de fapt au prea multe prevederi neclare care in ultima instanta iti pot oferi surprize neplacute. Sper ca toate doamnele care au fost sau sunt in situatie asemanatoare sa rezolve multumitor problema si deasemenea sper sa nu fi patit prea multe ceea ce am patit eu. Va urez sa aveti un an usor si fericit, fara pic de stres. |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.