Displazie de sold BILATERAL
|
dr_ene |
Re: Displazie de sold BILATERAL | Data postarii: 09-07-2009 9:12PM |
|
Draga Aurelia, articulatia soldului poate fi asemanata cu un cap si o palarie. Capul este extremitatea superioara a femurului( osul cel mai mare al organismului, aflat la nivelul coapsei) iar palaria este partea din osul bazinului in care acesta intra. Displazia congenitala de sold apare datorita faptului ca "palaria" este prea putin adanca sau prea mica pentru a cuprinde "capul". Atat factori genetici( sexul feminin este de 4-8 ori mai frecvent afectat, istoricul familial pozitiv inseamna un risc crescut), cat si de mediu( prima sarcina, putin lichid in uterul mamei, etc) sunt mentionati drept cauze ale acestei afectiuni. Cel mai des( si ideal) , aceasta este diagnosticata in primul an de viata. Exista insa cazuri( printre care si al tau) in care diagnosticul este confirmat la varsta adolescentei, cel mai frecvent la fete, manifestandu-se prin durere/disconfort in timpul activitatii fizice. In acest caz, tratamentul este repozitionarea si reconstructia articulatiei pentru a asigura pozitia si deci, si functia normala. Aceasta se poate efectua numai prin interventia chirurgicala. Cat despre tratamentul nechirurgical, acesta are drept obiectiv scaderea inflamatiei si promovarea sanatatii articulare. O dieta bogata in acizi omega 3( care se gasesc in peste, brocolli, spanac, nuci sau sub forma de supliment), cu rol antiinflamator, este benefica. Suplimentele cu condroitin sau glucozamin sulfat intaresc articulatiile. Daca este cazul, scaderea in greutate este recomandata cu tarie, intrucat articulatia soldului suporta de 3 ori mai multa forta raportat la greutatea corpului( astfel, un exces de 5 kg exercita o forta de 15 kg asupra soldului). Activitati fizice ca inotul, terapia acvatica, ciclismul sau anumite exercitii yoga sunt recomandate pentru intarirea muschilor de vecinatate, care absorb socul si protejeaza articulatia. Sper ca aceste informatii sa iti fie de folos! Iti doresc o operatie usoara si recuperare grabnica! |
||
|
dr_ene |
Re: Displazie de sold BILATERAL | Data postarii: 20-07-2009 9:48PM |
|
Draga Aurelia, dupa varsta de 18- 24 luni, este deseori nevoie de operatie pentru realinierea si repozitionarea corecta a articulatiei soldului, in caz de displazie congenitala neadiagnosticata precoce. Interventia chirurgicala este recomandata a se face cat mai devreme. Riscul amanarii tratamentului predispune la aparitia precoce a osteoartritei de sold, boala cauzata de distrugerea cartilajului si a suprafetelor articulare ale celor doua oase. Bineinteles, nici interventia chirurgicala nu este lipsita de riscuri. Nu exista nici o operatie, oricat de mica, care sa fie 100% lipsita de posibile complicatii, dar cred ca esti pe maini bune si cred ca esti puternica ca sa treci peste interventia chirurgicala si perioada de recuperare victorioasa. Iti doresc multa sanatate! |
||
|
Stephanie |
Sfat | Data postarii: 01-08-2009 8:56AM |
|
Buna ziua,numele meu e Stefania,si as dori sa va intreb daca se mai poarta parul cret?as dori sa imi fac o schimbare, si mi-as dori cret.Mai am o dilema nu stiu ce culoare sa ma fac,culoarea mea naturala de par, e un saten inchis-castaniu,tenul putin masliniu,ochii caprui pana acum am folosit nuante de blond mediu,beige,automne care ma prindeau f bine.Credeti ca as putea sa incerc si nuante de blond mai deschis?sau la baza o culoare mai inchisa si suvite blonde deschise...nu stiu vreau o schimbare cu adev si frumoasa, pentru ca e o zi speciala ...Brunet-albastrui mi-a spus cineva ,dar cu siguranta nu mi-ar sta bine, nu imi place brunet. Va rog ajutati-ma sa aleg varianta corecta.Va multumesc |
||
|
danandrei |
Re: Displazie de sold BILATERAL | Data postarii: 13-11-2009 10:03PM |
|
Efortul fizic al unui balerin este de departe cel mai intens si sustinut, la acesta se adauga, stresul, conditiile de mediu si foarte importantul regim alimentar. In aceste conditii ficatul i-si reduce productia de colagen datirita inaintarii in virsta( dupa 25 de ani, in fiecare an productia de colagen este cu 1-1,5% mai putin decit necesarul) iar ritmul vietii il cere mai mult si nu-l poate obtine decit prin alimentatie sau suplimente alimentare. Va propun o cura de 3-6 luni cu 100% PUR COLLAGEN Capsule, produs de ENCORE COLLAGEN Ich. USA, obtinut din stern de pui si care va poate reface deficitul de colagen din cartilajii, lichidul sinovial, tendoane, ligamente, inclusiv la nivelul coloanei vertebrale. Trebuie sa va spun ca acest produs a fost consumat de un balerin al Teatrului de Opera si Balet din Bucuresti avind acelasi tip de dureri( genunchi, solduri) si a carui cariera era pe muchie de cutit. Din motive lesne de inteles nu pot da nume dar este prezent pe afisele teatrale si nu mai are probleme. Dupa o cura de 3-6 luni starea de bine se instaleaza pentru aproximativ 1,5-2 ani. Pentru detalii si comanda contactati: DAN ANDREI: O.P. 1, C.P. 174.IASI, ROMANIA andreidan51@gmail.com telefon:0770492583 |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.