benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

Alergie

isadin
Alergie  Data postarii:  02-06-2009 11:29AM
Incepand cu luna mai 2009 am inceput sa am buzele umflate. Anul trecut am facut un tratament cu Xyzal si nu am mai avut probleme pana in prezent. In momentul de fata nu mai stiu ce sa fac, la ce sa ma umflu. Eu tin si un regim alimentar, si nu pot lua nimic ce este pe baza de aspirina. Dar in ultimul timp chiar nu am facut nici un abuz, si eu am inceput sa ma umflu. Astept si eu sfat.
Toate cele bune,
Isabela Din
dr_ene
Re: Alergie  Data postarii:  04-06-2009 12:39PM
Draga Isabela, simptomele pe care le descrii sugereaza diagnosticul de "angioedem", insemnand umflarea tesutului subcutanat( cel mai des la nivelul fetei- buze, limba, periocular, dar putand afecta orice parte a corpului), cel mai des datorita unei reactii alergice, declansate de un alergen( substanta care initiaza raspunsul exagerat al organismului). Uneori, angioedemul este insotit de urticarie, dar aceasta nu este o regula. Istoricul pozitiv pentru alergie la aspirina este un argument in plus pentru un mecanism alergic.

Sunt multe cauze ce pot fi incriminate. Alergeni alimentari( pe primele locuri, la adulti, se situeaza alunele, pestele, fructele de mare, ouale, fructele de padure proaspete, etc ), medicamentosi( deseori alergia la aspirina este incrucisata cu cea la alte antiinflamatoare nesteroidiene, de tipul Ibuprofen-ului, Diclofenac-ului, Naproxen-ului, etc; angioedemul este o reactie adversa cunoscuta a medicamentelor din familia Captopril-ului), chimici( cosmetice, sapunuri, detergenti), intepaturile de insecte, unele infectii virale, stress-ul fizic sau emotional, caldura, inclusiv expunerea la soare, frigul, trauma locala( interventii stomatologice) pot fi potentiali triggeri.

Cea mai eficienta metoda de identificare a alergenului potential ramane un jurnal minutios, pastrat de pacient, care sa includa toate aceste potentiale categorii. Exista teste de sange sau sensibilitate cutanata, tintite ce pot identifica, in special, alergiile alimentare. Precizia acestora nu este de 100% insa.

In 50% din cazuri, nu se poate identifica un alergen( substanta care declanseaza raspunsul exagerat al organismului). Unele alergii dispar cu varsta, dar acesta este cel mai des cazul celor ce se manifesta in copilarie( de exemplu, alergia la proteina laptelui de vaca). La adulti, in genere, alergiile persista pe toata perioada vietii si evitarea alergenilor identificati sau suspectati trebuie sa fie un efort constient si permanent.

In cazurile usoare-moderate, antihistaminicele( din categoria carora face parte Xyzal-ul) reduc durata simptomelor. In cazurile in care sunt afectate caile aeriene, este nevoie de tratament de urgenta, injectabil.

Iti recomand din toata inima un consult de specialitate. Poti apela cu incredere la medicii alergologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate!
cristiy
Re: Alergie  Data postarii:  24-06-2009 6:37PM
daca am inteles bine din raspunsul dat Isabelei, alergiile alimentare aparute la varsta adulta au sanse mai mici de rezolvare? Pe linga alergia la polenul arbustilor si ierburilor, pe care o am din copilarie (rinita alergica sezoniera), am fost diagnosticata in urma cu 6 ani de alergie la mai multe tipuri de alimente (carne, lactate, oua, ceapa, usturoi, varza, conopida...). Alergia a debutat cu reactie la carne, iar dupa un an la lapte si oua. La legumele enumerate s-a descoperit ca sunt alergica urmind regim disociat dupa crize de alergie aparute, desi urmam cu strictete regim alimentar, evitand alimentele la care stiam deja ca sunt alergica. Dupa ani de zile de regim strict am inceput sa reintroduc in alimentatie anumite grupe alimentare in cantitate mica, la intervale mai mari de timp unele de altele. Sunt alimente facind parte din aceleasi grupe alimentare pe care corpul a inceput sa le tolereze, dar numai in anumite cantitati si numai cu o anumita frecventa. Sau mentinut alegiile la: ceapa, carne de porc, vita, pui si anumite soiuri de peste, varza, enumerate in ordinea nivelului de risc. Antihistaminicele nu ajuta prea mult, poate doar rinita alergica sezoniera, singura solutie fiind regimul alimentar strict. Ce nu am reusit sa aflu este cauza care a dus la declansarea alergiei alimentare, in speranta ca o data inlaturata aceasta pot reveni la un regim de viata normal si mai ales la o alimentatie normala. Anii de regim strict si-au lasat amprenta asupra organismului meu, deoarece se stie foarte bine ca nici un supliment nutritiv nu poate compensa o alimentatie echilibrata. Credeti ca ma puteti ajuta cu un sfat?
dr_ene
Re: Alergie  Data postarii:  29-06-2009 4:22PM
Draga Cristiy, se estimeaza ca aproximativ 4% din populatia generala adulta prezinta o adevarata alergie alimentara. Mult mai multe persoane prezinta insa reactii adverse dupa consumul a diferite alimente, si aceasta poarta numele de intoleranta alimentara, afectiune cu mult mai frecventa. Intrucat exista o suprapunere intre semnele si simptomele acestora, deseori sunt confundate una cu alta.

In cazul unei alergii adevarate, sistemul imun recunoaste un aliment specific drept un inamic si elibereaza anticorpi specifici impotriva acestuia. Acestia persista in sange si de fiecare data cand respectivul aliment este consumat, chiar si in cea mai mica cantitate, se declanseaza reactiile in lant specifice alergiei.

In schimb, intoleranta alimentara nu este dependenta de sistemul imun. Aceasta apare gradual, cronic, simptomele pot aparea la 30 de minute- 1 ora sau la distanta(1-2 zile) fata de consumul alimentului cauzator, de unde si dificultatea de diagnostic in multe cazuri. Sunt implicate deficite ale unor enzime digestive necesare in procesarea alimentelor, sensibilitate la prezenta anumitor substante chimice naturale sau adaugate in alimente( aditivi), prezenta altor boli asociate( boala celiaca, sindromul intestinului iritabil).

Se poate ca in cazul tau sa fie o combinatie intre alergie alimentara( hipersensibilitate persistenta la orice cantitate a unui anumit aliment- un exemplu este alergia la alune. Deseori cu debut in copilarie, aceasta face parte din categoria celor ce nu dispar cu inaintarea in varsta! Da, cei mai multi copii se "vindeca" de alergiile la proteina laptelui de vaca, oua, soia o data ce cresc, dar alergia la alune este poate cea mai severa si mai persistenta!) si intoleranta alimentara( avand in vedere ca anumite alimente sunt tolerate in cantitati mici).

Referitor la cauza acestora si potentiala legatura cu regimul disociat, nu iti pot da un raspuns concret, intrucat multe mistere raman inca a fi elucidate in privinta reactiilor alergice si a intolerantei alimentare. Ceea ce stim pana in prezent este ca anumite limfocite(celule albe ale sangelui) aflate la nivelul mucoasei intestinului nu functioneaza normal, si astfel reactioneaza aberant la particule alimentare "benigne" pentru restul populatiei. Femeile sunt mai des afectate decat barbatii, si in unele cazuri, exista istoric de alte alergii, fie individuale fie familiale.

Cred ca este foarte important in cazul tau, dupa multi ani de regim de excludere, sa consulti un nutritionist, pentru a putea crea impreuna un regim care sa raspunda nevoilor organismului si in acelasi timp, sa respecte limitele impuse de acesta in privinta tolerantei digestive.

Poti apela cu incredere la medicii endocrinologi cu competenta in nutritie, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate!

cristiy
Re: Alergie  Data postarii:  30-06-2009 5:13PM
va multumesc pentru informatii. reactia mea alergica se manifesta , nu intertinal, ci la nivelul pielii (alergia alimentara), deci probabil ca are legatura cu sistemul imunitar. voi contacta la un centru partener, dupa cum mi-ati sugerat, probabil cel mai apropiat de locuinta mea. informatiile dumneavoastra mi-au fost de mare ajutor. inca o data, va multumesc!
adela84
Re: Alergie  Data postarii:  01-10-2009 9:52AM
Buna ziua,

Am 25 de ani si de aproape 3 ani am inceput sa fac o urticarie (in prima faza pe cap, apoi s-a extins pe fata, gat, coate, genunchi), nasul imi este infundat mai mereu dar nu imi curge decat la temperaturi mai mici de 18 grade. Am contactat un domn doctor alergolog din Timisoara pentru a rezolva aceasta problema. In urma discutiei pe care am avut-o cu dansul acesta a considerat necesar efectuarea testelor cutanate; (rezultat: alergica la praf si mucegai) precum si efectuarea unor analize la sange (rezultat: o valoare de 167.2 Ul/ml pentru IgE - valoare normala <100; o valoare de 5.1 Ul/ml pentru Activitatea diaminoxidazei (intoleranta la histamina) - valoarea normala 10.7-34.6; precum si prezenta unor elemente parazitare). Mentionez ca analizele la sange au fost efectuate in timpul tratamentului pe care il urmam (Singulair, Aerius si Nasonex pentru rinita alergica si Zentel si Parazitol pentru paraziti).
Dupa terminarea tratamenetului, urticaria a disparut (pana acum cel putin) insa rinita alergica persista...precizez ca am facut unele schimbari pentru a scapa de praf (perina, covor, mobila). Acum domnul doctor mi-a recomandat sa continui tratamentul cu Aerius, Singulair si Nasonex si mi-a spus ca exista un vaccin Purethal Dermatophagoides Pteronyssinus despre care nu am nici-o informatie.
Daca a-ti putea va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra in legatura cu aceasta problema...
Va multumesc!
iulian
Alergie-buze umflate  Data postarii:  11-12-2009 3:37PM
Buna ziua, Am si eu o problema cu umflarea buzelor. Acum cateva luni intr-o dupa-amiaza mi s-a umflat buza inferioara. Initial am crezut ca m-a muscat ceva si la aprox 30min de la declansarea umflaturii am administrat o pastila de claritin dar vazand ca nu se desumfla am mers la un spital unde mi s-a administrat hemisuccinat care a facut ca buza sa se desumfle. La o saptamana mi s-a umflat apoi buza superioara, aceasta desumflandu-se dupa ce am admninistrat o pastila de aerius. Pentru a depista de unde am aceasta reactie am mers la spitalul malaxa unde mi-au facut analize si nenumarate teste cutanate dar nu au descoperit nimic. Intr-un final mi-au dat sa administrez pentru 3 luni telfast (180mg) o pastila/zi si apoi sa merg la alte analize. Am terminat tratamentul si urmeaza in luna Ianuarie sa fac alte investigatii la acelasi spital. Intre timp de cand am terminat adminsitrarea de telfast am avut 2 tentative de umflare (o data buza inferioara si o data buza superioara) in ambele cazuri avand probleme cu stomacul: - prima data, dupa ce dimineata am mancat lapte cu cereale, am avut o criza manifestata prin crampe -a doua oara, dupa ce am mancat o felie de pateu de gasca cu rondele de orez expandat si un iaurt danet, am facut moale. Ma puteti ajuta cu un sfat sau o parere ref. la aceste evenimente neplacute. Multumesc anticipat,
iulian
Re: Alergie-buze umflate  Data postarii:  11-12-2009 3:39PM
Am omis ceva, si anume ca astazi am avut un episod cu o tentativa de umflarea buzei superioare (spun tentativa pentru ca s-a umflat f putin). Am consulat pe dupa amiaza Iaurt Danone cu 0%l actoza.

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului