iritatii
|
|||||||
|
stefania stere |
iritatii | Data postarii: 19-05-2009 5:24PM | |||||
| am si eu o intrebare: dupa epilarea pe picioare, indiferent de metoda folosita, imi apare o iritatie la radacina firului de par, de care nu reusesc sa scap. am ibcercat cu gel dupa epilat si cu pudra, insa fara rezultat. am mai citit si am ajuns la concluzia ca ar putea fi vorba despre foliculita. as dori niste idei despre cum sa scap de bubitele astea inestetice si destul de neplacute . va multumesc. | |||||||
|
dr_ene |
Re: iritatii | Data postarii: 20-05-2009 2:54PM | |||||
|
Draga Stefania, Iritatia porilor pilosi( locul de iesire la suprafata pielii a firului de par) este o problema frecventa, care intr-adevar este vizibila de obicei la nivelul zonelor in care parul este indepartat in mod regulat( la nivelul fetei la sexul masculin, la nivelul membrelor inferioare sau zonei inghinale, la sexul feminin). In cazurile usoare, aceasta se rezuma la roseata locala, uneori insa apare aspectul caracteristic foliculitei( infectie bacteriana a folicului pilos)- mici colectii purulente, cu roseata in jur, centrate in jurul firului de par. Cateva sfaturi care sa te ajute sunt urmatoarele: 1. Foloseste aparate de ras de unica folosinta, impreuna cu crema de ras corespunzatoare. In unele cazuri, uleiurile speciale pentru copii sau balsamul de par, aplicat inainte, ajuta la diminuarea inflamatiei. 2. Intotdeauna foloseste aceasta metoda dupa cateva minute in care pielea a stat in apa calda, pentru o indepartare mai usoara a firelor de par. 3. Nu folosi la comun aparatul de ras sau prosoapele cu alti membri ai familiei. 4. Epilarea cu ceara( nu ceara folosita si de alte persoane, insa) se pare ca este metoda de indepartare a parului nedorit cel mai putin asociata cu foliculita. Rasul si epilarea electrica sunt la cealalta extrema. 5. Cremele emoliente ajuta la starea generala de sanatate a pielii, asa ca foloseste-le regulat. Pielea deshidratata este predispusa infectiei si se vindeca mult mai greu. Exista preparate care contin intr-un anume procent si antibiotic. Ele sunt indicatre in cazurile moderate-severe. Nu alege cremele intens parfumate, intrucat acestea contin multe substante artificiale. Evita de asemenea cremele cu steroizi, acestea insele fiind uneori cauza foliculitei. 6. Expunerea la soare ajuta la uniformizarea culorii pielii, facand iritatia mai putin vizibila, sau chiar de neobservat. Expune-te la soare, dar intotdeauna folosind protectia necesara. 7. Hainele stramte se pare ca favorizeaza intretinerea procesului inflamator. Pe cat posibil, foloseste haine din material natural si care sa iti fie comode. Daca doresti sa apelezi la ajutorul medicilor dermatologi, o poti face cu incredere in clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm-ul. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro Iti doresc multa sanatate! |
|||||||
|
kitty86 |
Re: iritatii | Data postarii: 11-06-2009 11:24AM | |||||
| va rog mult sami raspundeti si mie.am aceasi problema de iritatii.ma epilez cu aparat eletric.miam luat si cel mai bun.cel cu gheata si masaj cu aloe vera.dar degeaba.mi se irita pielea,imi cresc fire sub piele,dar in asa fel incat devin niste borboane negre care greu le pot stoarce pentru ca firul nu iese decat dupa cateva zile de stoarcere.si bineinteles cami raman pete dupa vindecare,si rani.nu stiu ce pot face.daca renunt la epilator si ma fac cu lama se vede firul sub piele,iar a doua zi este deja crescut.imi creste foarte repede.si cu epilator in doua zile am par deja crescut.nu stiu ce sa mai fac mie rusine toata lumea observa vara cand port un pantalon scurt ceva simi spune.ma uit la alte fete au o piele fara nici o urma.ce pot face.sunt disperata.multumesc. | |||||||
|
dr_ene |
Re: iritatii | Data postarii: 12-06-2009 12:14AM | |||||
|
Draga Kitty, Epilatorul electric , cu toate optiunile si caracteristicile sale ultramoderne, este un dispozitiv foarte eficient si util pentru multe femei, dar in unele cazuri, cauzeaza o iritatie a pielii suficient de semnificativa pentru a recomanda intreruperea folosirii sale si apelarea la o alta metoda de indepartare a parului nedorit. Din ceea ce relatezi, cred ca acesta este si cazul tau. Firele de par crescute "in piele" apar dupa epilare( cel mai frecvent folosind lama de ras, sau epilatorul electric), intrucat fiind taiate foarte scurt si intr-un anume unghi, pe masura ce cresc se pot incurba si intoarce in profunzima pielii. Glanda sebaee ce este atasata originii firului de par produce in continuare sebuum, si acesta se acumuleaza, producand acele "broboane" pe care le relatezi. Trebuie sa rezisti tentatiei de a le stoarce, intrucat aceasta metoda va lasa cicatrici inestetice. Caracteristici individuale ca grosimea parului, textura pielii( pielea uscata este mai frecvent afectata) sau alte afectiuni dermatologice asociate predispun unele femei( dar si multi barbati) la aparitia acestora. Cateva sfaturi pentru a preveni aparitia firelor de par crescute in piele: exfoliaza pielea in mod regulat, folosind o lufa sau o manusa exfolianta in timpul dusului si apoi o crema cu acid salicilic( substnta activa foarte eficienta in indepartarea celulelor moarte in exces de la suprafata pielii, facilitand astfel cresterea normala a firului de par) ; mentine pielea hidratata permanent, folosind emoliente necomedogenice( evita lotunile cu alcool sau intens parfumate); apeleaza la creme depilatoare sau epilarea cu ceara, mai degraba decat rasul cu lama sau aparatul electric. Cat despre cele deja prezente, poti astepta sa iasa singure la suprafata pe masura ce cresc in continuare si apoi sa le indepartzi cu o penseta sterila, sau poti insera un ac steril putin sub suprafata pielii, exteriorizand firul de par. Uneori, apasarea usoara in jurul acestuia, este suficienta. Daca insa nu produce nici un rezultat, "stoarcerea" fortata este total contraindicata. Daca aceste metode nu aduc un beneficiu notabil, atunci este recomandata interventia de specialitate a unui medic dermatolog. Exista procedee moderne de indepartare permanenta a parului nedorit, astfel rezolvandu-se definitiv problema parului crescut sub piele. Poti sa apelezi cu incredere la ajutorul medicilor dermatologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm-ul. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro Nu uita ca alaturi de tine sunt milioane de femei cu o piele "imperfecta", departe de ceea ce ni se prezinta in reclame sau afisuri publicitare. Frumusetea sufletului va fi si va ramane intotdeauna comoara cea mai de pret a unei femei! Aceasta neinsemnand insa ca nu trebuie sa facem tot ce ne sta in putere pentru o piele sanatoasa! Iti doresc o vara frumoasa si multa sanatate! |
|||||||
|
andreea_b86 |
Urgent iritatii picioare | Data postarii: 29-07-2009 9:24PM | |||||
|
Buna ziua, am o problema si v-as ruga daca ati putea sa-mi dati cateva sfaturi, dar mai ales niste solutii imediate. Am urmat in bucuresti la o clinica destul de cunoscuta si scumpa 5 sedinte de epilare definitiva pe picioare, pana la genunchi. doar 5, pt ca m-am apucat tarziu, prin februarie, si atat am apucat, pt ca ulterior am vrut sa incep sa ma bronzez, si le-am oprit. mi s-a promit ca voi avea pielea „ca de bebelus”, fina, fara urma de par, si uniforma. din pacate nu a fost asa. parul imi creste in continuare, nu creste tot la fel si in acelasi timp, pt a-l putea epila pe tot. imi creste treptat, si foarte multe fire sunt sub piele. mi-au aparut niste mici bubite la radacina, banuiesc din cauza firelor care sunt sub piele si care ma mananca, banuiesc pt ca nu pot iesi inca la suprafata. am inceput sa ma scarpin, si mi-am facut mici rani pe picioare. pe langa acest lucru, fiecare radacina de par ca un punct mic rosu, chiar si dupa ce ma epilez cu ceara la cosmetica si piciorul meu este fin, tot imi este rusine sa port fuste scurte. picioarele mele arata ca si patate, sunt plina de puncticele mici rosii peste tot nu mai stiu ce sa fac. ma duc la plaja, ma bronzez pt a mai acoperi, dar tot se vad. de aceea, v-as ruga foarte mult daca mi-ati recomanda niste solutii, creme, lutiuni ceva sa aplic acum. stiu ca cel mai indicat ar fi sa merg la dermatolog, dar eu in cateva zile plec in concediu la mare, si mi-e groaza sa ma duc cu picioarele mele aratand asa. voi merge la medic imediat ce ma voi intoarce. dar as vrea sa stiu cum sa scap ce aceste mici rani care mi le-am facut scarpinandu-ma, cum sa scap de firele de sub piele. unele au iesit la suprafata, dar majoritatea nu, deci nu ma pot epila inca cu ceara, si nici nu vreau sa le scormonesc cu penseta. si asa am multe semne pe picioare. Iar pentru acele punctulete mici rosii care de fapt sunt radacinile firelor de par? exista solutii medicale pt asa ceva, sa nu se mai vada? va multumesc pt timpul acordat si sper sa ma ajutati. |
|||||||
|
andreea_b86 |
Re: iritatii | Data postarii: 29-07-2009 10:06PM | |||||
|
Intre timp, m-am documentat putin pe net, si am dat de tot felul de creme, v-as ruga sa-mi spuneti daca sunt bune, ce imi recomandati, ce e indicat in problema mea: crema cu ihtiol baneocin, cutaden, crema de galbenele, oximed spray... am gasit aceste creme pe tot felul de forumuri, si as avean nevoie de o solutie imediata. inca o data, va multumesc |
|||||||
|
dr_ene |
Re: iritatii | Data postarii: 01-08-2009 9:13PM | |||||
|
Draga Andreea, din pacate, nu exista nici in dermatologie, nici in medicina in general produsul perfect, eficient in cazul tuturor pacientilor si cu rezultate imediate. Iti inteleg framantarea si dorinta de a gasi o solutie rapida si garantata, dar ma tem ca nu am un raspuns definitiv. Toate produsele mai sus mentionate au principii active ce pot fi potential benefice in cazul tau. Cred ca vei afla care din ele este mai eficienta dupa ce le incerci, intrucat fiecare pacient raspunde in modul sau unic. Experienta unui dermatolog poate fi de un real folos aici. Referitor la atenuarea aspectului de "puncte rosii"( dat de inflamatia locala), poti incerca o lotiune pe baza de hidrocortizon( agent antiinflamator), dar doar pe termen scurt, pentru ocazii speciale, intrucat aplicarea indelungata duce la subtierea pielii, favorizand astfel iritatia acesteia. Iti doresc o vacanta frumoasa si relaxanta! |
|||||||
|
ely |
Re: iritatii | Data postarii: 08-07-2010 9:58AM | |||||
|
buna ziua! deci si eu am o problema asemanatoare.din cauza epilarii cu aparatul mi au iesit fire sub piele si incercandu le sa le scot( prin metoda tradizionala |
|||||||
|
georgi_alina_olteanu |
alunitele, periculoase? | Data postarii: 08-07-2010 5:01PM | |||||
|
Buna, de curand am intrat pe acest forum, deoarece am o intrebare la care doresc sa-mi raspunda o persoana calificare, daca se poate si anume |
|||||||
|
dr_ene |
Re: iritatii | Data postarii: 24-07-2010 8:16PM | |||||
|
Draga Ely, epilarea cu aparatul poate intr-adevar avea aceasta consecinta neplacuta a firelor crescute sub piele. Este mai frecventa la femeile brunete. Iti recomand sa abandonezi metoda traditionala de indepartare a acestora mentionata( "cu acul"). Nu este in nici un fel benefica, ci din contra. In acelasi timp, trebuie sa renunti pentru o vreme( sau chiar definitiv) la epilarea cu aparatul electric. Foloseste mai degraba epilarea cu ceara. Pentru uniformizarea aspectului pielii, poti folosi preparate de exfoliere care indeparteaza celulele moarte si stimuleaza regenerarea pielii. Expunerea la soare, cu protectie adecvata, poate ajuta de asemenea. Pe piata exista numeroase creme al caror efect presupus este uniformizarea culorii pielii, dar personal nu cred intr-un preparat minune si cu rezultate imediate, ci mai degraba intr-o ingrijire adecvata si sanatoasa a pielii lezate si rabdare in a permite un proces de regenerare natural. Nu uita de cremele hidratante. O piele uscata se vindeca mult mai greu. Poti sa apelezi cu incredere la ajutorul medicilor dermatologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm-ul. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | 1 | 2 | + |