benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Copilul tau

spunetimi si mie temperatura normala a unui copil de 3 ani

dan
spunetimi si mie temperatura normala a unui copil de 3 ani  Data postarii:  29-03-2009 6:15PM
dr_ene
Re: spunetimi si mie temperatura normala a unui copil de 3 ani  Data postarii:  30-03-2009 10:59PM
Draga Dan,

Daca pana la varsta de 3 ani, cea mai corecta metoda de masurare a temperaturii unui copil era intrarectal, de la 3 ani temperatura se poate masura cu acuratete axilar( sub brat). Termometrul cu mercur trebuie sa stea in contact perfect cu pielea 3 minute. Astfel, o temperatura axilara normala este intre 36 si 37,2 C. Dimineata valorile sunt de obicei mai mici, observandu-se o crestere spre seara. Aceasta variatie este fiziologica( normala).

Valori intre 37,2- 37,5 si 37,9 C sunt incadrate drept "subfebra". Peste 38C, consideram "febra".

Nu trebuie sa uitam ca imbracatul excesiv al copiilor( deseori intalnit la poporul roman din dorinta de protectie fata de diverse boli, dar nesustinut de nici o dovada stiintifica, ci din contra, cu numeroase efecte negative ) poate fi in sine o cauza a temperaturii anormal crescute.
ioana_iordan
Re: spunetimi si mie temperatura normala a unui copil de 3 ani  Data postarii:  31-12-2011 9:13AM
Buna ziua!

Baietelul meu de 1 an si 2 luni face febra de 2 zile. I-am administrat Paracetamol, Nurofen si la nevoie, Novocalmin pana cand in dimineata aceasta l-am simtit foarte rece la maini si la fata. I-am pus termometrul in fundulet si avea 35.8 C. L-am pus sub plapuma si acum ma gandesc daca nu cumva i-am dat prea multe medicamente de febra care i-au scazut temperatura prea mult sau este vorba de altceva.

Va multumesc!
dr_ene
Re: spunetimi si mie temperatura normala a unui copil de 3 ani  Data postarii:  31-12-2011 7:52PM
Draga Ioana,

Hipotermia este definita ca scaderea temperaturii corpului sub 35 C. Micutul tau nu s-a aflat sub acest prag, dar o temperatura de 35.8 intrarectal pentru varsta lui este intr-adevar scazuta.

Copiii, cu cat sunt mai mici, cu atat au o labilitate termica mai mare. Astfel incat, se poate sa vedem oscilatii frecvente intre cele doua extreme( febra vs hipotermie) mult mai usor decat la adulti.

Asocierea sau supradozarea antitermicelor poate intr-adevar sa fie o explicatie, poate chiar, cea mai probabila in scenariul descris de tine. In post-ul intitulat "Controlul febrei" din acest forum sper sa gasesti informatii utile despre cum sa controlezi in mod corect febra la micutu tau.

Hipotermia poate insa semnala si o infectie severa, astfel incat trebuie sa te asiguri ca ea nu este insotita de alte semne de gravitate( somnolenta, neresponsivitate, respiratie frecventa si dificila, batai cardiace rapide, lipsa urinarilor, eruptie cutanata rosie-violacee etc). In acest caz, se impune un consult la camera de garda de urgenta.

Incalzirea corecta se face prin lichide calde si haine calduroase, treptat, neasteptand rezultate foarte rapide.

Multa sanatate amandurora in anul care ne sta inainte!
neagoe_alina
Re: spunetimi si mie temperatura normala a unui copil de 3 ani  Data postarii:  28-01-2012 7:48PM
Buna seara!

As dori sa va intreb daca trebuie sa ii dau sirop de febra( si care dintre ele?) baietelului meu de 2 ani si jumatate pentru o temperatura de 37.8 C masurata la subbrat in seara asta? In rest nu are nici un alt simptom.
dr_ene
Re: spunetimi si mie temperatura normala a unui copil de 3 ani  Data postarii:  29-01-2012 10:42PM
Draga Alina,

Antipireticele( medicamentele de febra) nu trebuie folosite de rutina pentru a obtine o valoare a temperaturii sub 37.5- 38 C, daca copilul este cu stare generala buna. Acestea sunt recomandarile pediatriei occidentale. Subfebra/febra reprezinta un mecanism de aparare, extraordinar de benefic in lupta antiinfectioasa, astfel incat nu trebui combatut excesiv.

In cazul in care temperatura creste peste 38.5 C, copilul este in mod evident afectat sau exista orice alt semn/simptom de ingrijorare, poti administra Paracetamol sau Ibuprofen sirop, conform dozajului din prospect pentru greutatea micutului tau. Eficacitatea acestora este comparabila. Nu trebuie administrate amandoua deodata si nici alternativ, de rutina. Doar in cazul in care copilul nu raspunde la doza corespunzatoare dintr-un antitermic, poate fi asociat al doilea.

In caz de febra insotita de orice eruptie pe piele, orice afectare a nivelului de constienta, orice alt semn neurologic, copilul trebuie evaluat de medic de urgenta.

Multa sanatate micutului tau!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului