benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Copilul tau

cat lapte bea copilul meu

dolory
cat lapte bea copilul meu  Data postarii:  24-03-2009 5:01PM
Copilul meu are 3 ani si jumatate si bea un litru de lapte pe zi mai mult noaptea.Cat de rau ii poate face acest lucru?Mentionez ca bea numai UHT.
dr_ene
Re: cat lapte bea copilul meu  Data postarii:  30-03-2009 11:22PM
Draga Dolory,

Laptele este un aliment extraordinar, o sursa foarte buna de proteine, grasimi si calciu. Dar in viata, chiar si lucrurile bune trebuie consumate cu moderatie.

Copiii prescolari care beau mai mult de 500-700 ml de lapte sunt predispusi constipatiei, anemiei prin deficit de fier( laptele nu este o sursa de fier, si in plus, scade absorbtia fierului din tractul digestiv; un aport de lapte excesiv nu mai lasa loc, in stomacul limitat ca volum al copiilor mici, pentru alimentele solide bogate in fier), deficitului caloric( daca in afara de lapte, nu consuma in cantitati corespunzaoare, alte alimente solide) sau din contra, daca apetitul pentru celelalte alimente din dieta este pastrat, excesului ponderal, datorita excesului de calorii adus de lapte( 100 ml de lapte contin 63 de calorii, iar daca micutul d-voastra consuma 1l pe zi, asta inseamna ca jumatate din necesarul caloric la aceasta varsta( de 1300 de calorii) este adus de lapte.

Dieta diversificata este foarte importanta pentru o crestere armonioasa a copiilor. Laptele asigura bineinteles fundamentul nutritional in primele luni de viata, dar ulterior, locul acestuia este impartit in mod egal intre alimente care sa aduca un aport coespunzator de proteine, carbohidrati, lipide, vitamine si minerale.

Inca o mentiune. Prin afirmatia, "mai ales noaptea", va referiti la masa de seara, inainte de culcare? Pentru ca peste noapte propriu-zis, de la varsta de 6-8 luni, copiii nu mai trebuie sa primeasca o masa. Tractul digestiv, ca si restul organismului, are nevoie de odihna.

Mesaj modificat de autor pe 30.03.2009
dolory
Re: cat lapte bea copilul meu  Data postarii:  31-03-2009 12:54PM
Mai ales noaptea adica pe parcursul intregii nopti.Pe parcursul zilei mananca obisnuit ca oricare alt copil si la varsta lui are 19 kg.Cum ma sfatuiti sa il dezvat de acest obicei?Va multumesc mult pentru sfaturile date.
dr_ene
Re: cat lapte bea copilul meu  Data postarii:  07-04-2009 5:17PM
R: Draga Dolory, la varsta de 3 ani jumatate, ultima masa trebuie sa fie seara, nicidecum in timpul noptii. Daca aceasta este corespunzatoare(cantitativ si calitativ), copilul poate tolera fara nici un fel de problema o pauza alimentara de 8-10 ore, pana la micul dejun. Daca ultima masa este de lapte( deseori aceasta este preferinta copiilor), trebuie sa fie administrata din canita, si nu din biberon. Biberonul este total contraindicat dupa varsta de 1 an.

Referitor la scaderea cantitatii de lapte pe zi, poti face aceasta progresiv, scazand cate 20-30 ml din cantitatea administrata pana acum per masa. Daca pana acum ii umpleai canita la o masa, acum o poti oferi doar 3 sferturi plina. Incet, incet se va obisnui cu noul "regim".

Daca micutul tau are o greutate corespunzatoare( la 3 ani si jumatate, 19 kg este la limita superioara a normalului), nu este constipat, nu este anemic, atunci nu te ingrijora excesiv din cauza excesului de lapte in alimentatie. Incearca cu rabdare sa reduci progresiv cantitatea de lapte primita in 24 de ore. Iti dorim mult succes si multa sanatate micutului tau!
ancastan_1973
Re: cat lapte bea copilul meu  Data postarii:  21-04-2012 6:48PM
Buna seara!

Cate mese de lapte si ce cantitate ar trebui sa primeasca un bebelus de 3 luni? Mi-e teama ca i-am dat prea mult micutului meu si l-am ingrasat excesiv. S-a nascut cu 3.2 kg si acum are 7 kg.

Va multumesc!
dr_ene
Re: cat lapte bea copilul meu  Data postarii:  22-04-2012 3:21PM
Draga Ancastan_1973, la 3 luni un bebelus ar trebui sa primeasca 5-6 mese de lapte a cate 170-210 ml lapte. O alta metoda de calcul este 150ml de lapte pentru fiecare kg, in 24 de ore. Aceasta cantitate se imparte la numarul de mese. O variatie de la o masa la alta( la unele primind mai putin, la altele mai mult) este frecventa.

Supraalimentarea duce la regurgitari/varsaturi, crampe abdominale/flatulenta, castig excesiv in greutate. In primele 4 uni de viata, un castig mediu lunar este de 750 g. Astfel incat, la 4 luni, bebelusul are cu 3 kg mai mult decat la nastere( de obicei, spunem ca la 4 luni, bebelusii isi dubleaza greutatea de la nastere).

Toate aceste recomandari reprezinta o medie a cazurilor studiate. Realitatea este ca fiecare bebelus este unic. Incearca sa te mulezi dupa preferintele sale, respectand insa limitele largi ale normalului.

Un alt sfat este ca diversificarea sa se faca la timp( in acest caz la 4.5-5 luni), evitand cantitati prea mari de alimente semisolide si solide si pe masura ce bebelusul creste si devine mai activ in punct de vedere motor, activitatea fizica sa fie incurajata( pentru consumul, in mod benefic, al caloriilor! ).

Multa sanatate!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului