o problema..
|
laura19_2009 |
o problema.. | Data postarii: 30-01-2009 9:28PM |
|
Am facut sex cu prietenul meu cu prezervativ si dupa trei zile de la contactul sexual mi-a venit ciclu....pot fii insarcinata? Mesaj modificat de autor pe 30.01.2009 |
||
|
laura19_2009 |
Re: o problema.. | Data postarii: 01-02-2009 11:41AM |
|
dar ma ajutati va rog???un raspuns vreau |
||
|
sorinutza |
Re: o problema.. | Data postarii: 02-02-2009 6:11PM |
|
buna!Cel mai probabil nu esti insarcinata pt ca prezervativul e cea mai ok metoda de protejare,cel mai sigur,esti racita,si eu am avut astfel de dureri si chiar mi-a intarziat ciclul menstrual,m-am speriat foarte tare...mai ales ca eu si partenerul meu nu ne protejam,lucru rau...el doar ma fereste. |
||
|
gabitu80 |
Re: o problema.. | Data postarii: 03-03-2009 11:13AM |
|
eu zic ca tu ai o problema de sanatate si ar fi bine sa mergi la ginecolog. a fost o coincidenta. nu ai cum sa fii insarcinata. mergi la un control ginecologic. ai grija sa nu faci ca multe femei din romania, sa te duci prea tarziu. si pentru ca ai inceput viata sexuala fa-ti un obicei sa mergi la ginecolog. sanatate si stai linistita! |
||
|
dr_ene |
Re: o problema.. | Data postarii: 13-04-2009 2:40PM |
|
Draga Laura, sansa de a fi insarcinata depinde in intregime de posibilitatea ca realtia sexuala mentionata sa fi avut loc in perioada fertila, adica in preajma ovulatiei( eliminarea ovulului). Aceasta are loc de obicei intre zilele 11-21 de la data ultimei menstruatii, indiferent daca ciclurile tale apar la intervale mai scurte( 21-24 de zile) sau mai lungi( 28-34 de zile). Cele mai fertile zile sunt 4-5 inainte de ovulatie si 1-2 dupa. De la 2 zile dupa ovulatie pana la urmatorul ciclu, o femeie nu este fertila. In cazul tau, sansa unei sarcini este nula. Eficienta prezervativului in a preveni o sarcina este de 98%, conform unor studii bine documentate. Dintotdeauna a fost valabil urmatorul adevar: cel mai sigur sex este abstinenta( sau cum spun americanii, "the safest sex is no sex"). Aceasta nu este deloc o optiune de neglijat. Daca insa tu si partenerul tau ati decis sa aveti relatii sexuale, trebuie sa luati o decizie impreuna si cu maxima responsabilitate si asupra contraceptiei si riscului de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala. Acestea sunt celelalte aspecte ale sexului pe care multi adolescenti/tineri le ignora, pana cand sunt diagnosticati cu o boala cu transmitere sexuala cu consecinte pe termen lung sau cand apare o sarcina neplanificata. In unele cazuri, exista o predispozitie de a dezvolta cistita( infectie a vezicii urinare, manifestata prin usturime sau durere la urinare, urinari frecvente, dureri la nivelul abdomenului inferior), la femei, dupa contactul sexual. Cel mai probabil, aceasta este cauza pentru simptomele pe care le relatezi. In timpul actului sexual, bacteriile aflate la nivelul perineului sunt mobilizate inspre uretra si ulterior vezica. De asemenea, pot exista microleziuni ale uretrei care ajuta la multiplicarea bacteriilor. Riscul de infectie este de asemenea crescut daca mucoasa vaginului este uscata. Echilibrul normal al florei bacteriene locale si mucusul protector pot fi afectate de folosirea spermicidelor( substante folosite independent sau adiacent prezervativelor si diafrangmelor pentru a scadea riscul unei sarcini). Urmatoarele masuri scad riscul unei infectii urinare joase( cistita) dupa sex: 1. Dupa contactul sexual, mergi la toaleta pentru a urina. 2. Daca mucoasa vaginului este uscata, foloseste un gel lubrefiant in timpul actului sexual. 3. Poti lua o doza de antibiotic in interval de 2 ore dupa contactul sexual, profilactic( ciprofloxacina este indicata). 4. Nu folosi spermicide sau diafragma pentru contraceptie. Pentru orice alte intrebari ai, referitoare la metode contraceptive sau pentru un consult de specialitate, te incurajez sa apelezi cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.