benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

stomac

mcrloverjulie
stomac  Data postarii:  28-01-2009 6:40PM
eu am o nelamurire dak exista cineva pe aici capabil sa'mi raspunda; nu stiu d c , dar am un stomac f ciudat, de fiekre data dupa ce termin de mankt si stau in pat sa ma relaxez , stomacul meu face zgomote urate si simt de park se plimba cineva prin el; dak stau sa ma gandesc, km de fiekre data knd stua intinsa face urat. ce se intampla? kt de anormala sunt?
dr_ene
Re: stomac  Data postarii:  17-03-2009 10:20PM
Draga Mcrloverjulie,

Nu credem ca esti anormala si nici ca simtomatologia pe care o descrii este asociata cu o boala grava... iti recomandam cateva sfaturi simple, care sa ajute la o digestie optim si o evacuare gastrica normala:

- evita mesele bogate( mai degraba, incearca sa ai mese mai dese si mici cantitativ);

- evita consumul de bauturi carbogazoase;

- cofeina, alcoolul si ciocolata favorizeaza refluxul gastro-esofagian, asadar iti recomandam sa le reduci la maxim, si ideal sa le elimini complet;

- consuma fructe la 1-2 ore de la masa si nu pe post de desert la sfarsitul mesei;

- incearca sa nu te asezi perfect la orizontala dupa ce ai mancat, ci ridicata la 30 de grade;

- pentru un tranzit digestiv optim, consuma suficiente lichide si alimente bogate in fibre si fa efort fizic 30 de minute zilnic.

Daca simtomatologia persista, tratamentul medicamentos de electie este domperidona. Pentru un consult de specialitate, te invitam sa apelezi cu incredere la medicii gastroenterologi din clinicile aflate in parteneriat de colaborare cu Centrofarm. Vei putea beneficia astfel de o reducere intre 5% si 25% din pretul consultatiei, la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Pentru mai multe detalii, poti accesa sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Speram ca aceste sfaturi sa iti fie de folos! Iti dorim multa sanatate!
ionela
Re: stomac  Data postarii:  15-12-2009 6:50PM
Buna! In urma cu 2saptamani am fost la 3 medici O.R.L-isti ,amfost diagnosticata cu deviatie de sept,rinita vasomotorie cronica .Urmez tratament in prezent cu Claritine,Sinupret,Trachisan,Olynth.In fine mi se infundase si urechea ,am luat si o conjunctivita bacteriana.Acum insa am scapat de conjunctivita,nu mai am urechea infundata,dar mai am tratament de luat.A aparut o problema :In gat simt ceva ca un nodul si inghit in gol foarte des ,nu ma doare deloc insa il simt si ma deranjeaza.Precizez ca intrecut am avut ulcer pyloric si gastrita eritematoasa.Am urmat atunci tratamentul cu sfintenie si am facut multe endoscopiii.....!!!!!!!.Va rog din tot sufletul spuneti-mi ce sa fac in legatura cu aceasta problema din gat...???
Astept un raspuns.ESTE GRAV ? CE AM??
dr_ene
Re: stomac  Data postarii:  25-05-2010 9:37PM
Draga Ionela, senzatia de "nod in gat", fara legatura cu mesele, ci din contra, ameliorata de consumul de lichide sau alimente, fara durere sau discomfort si fara alte manifestari( pierdere in greutate, varsaturi, dificultate la deglutitie, pentru solide, lichide sau amandoua) poarta denumirea de "globus". Reprezinta o afectiune somatoforma, insemnand o afectare somatica( a unui organ/aparat) indusa psihologic. Poate fi astfel produsa sau agravata de stress.

Globusul faringian este considerat un simptom frecvent, desi nu exista statistici clare despre prevalenta sa. Ce este sigur este ca e mai frecvent la femei decat la barbati. Se asociaza uneori cu anxietatea sau depresia. Evolutia este in marea majoritate a cazurilor favorabila, prin management-ul adecvat al stress-ului si/sau a anxietatii.

Diagnosticul diferential se face cu alte boli ale esofagului( stricturi dupa un reflux gastro-esofagian neglijat mult timp sau spasm necoordonat al esofagului, tumori, diverticuli), afectiuni de plaman sau mediastin care comprima esofagul, marirea de volum a tiroidei, sau boli neurologice.

Un consult de medicina interna se impune astfel. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii gastroenterologi sau de medicina interna din clinicile aflate in parteneriat de colaborare cu Centrofarm. Vei putea beneficia astfel de o reducere intre 5% si 25% din pretul consultatiei, la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Pentru mai multe detalii, poti accesa sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului