benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

scurgeri maro

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  +
deli
Re: scurgeri maro  Data postarii:  10-11-2010 12:49PM
buna numele meu este delia, si sunt intr-o mare incurcatura sa-i spunem asa , am 35 de ani , un baietel de 11 ani, si o sarcina intrerupta acum 2 ani, acum problema mea este urmatoarea, am sa incep cu inceputul; pe dat de 11 octombrie a fost ultima menstruatie, deci acum luna aceasta cam pe 7 nov, trebuia sa -mi fi venit, dar cu cca 2 zile inaintea datei, spalindu-ma am constatat ca mucoasa e maronie, bun..... m-am gindit ca o sa -mi vina normal , dar in tot acest timp sinii o luasera rasna , mai mult ca de obiceii, durerea fiind mai mare, unpic de somnolenta , ceea ce nu-mi sta in caracter, si usor discomfort de greata , , balonari , dupa mincare.... am asteptat data de 7 si nimic asa ca la prima ora test de sarcia , si.... pozitiv..... si bucurie si ....frica ...... au trecut decit 3 zile stiu ca e pra devreme dar, aceea mucoasa maronie nu mi-a disparut , tin sa mentionez ca nu murdaresc deloc chilotelul , deci e numai in interior, si am rh negativ , si ciclul normal , adica la 28,29 de zile, sinii inca ma dor senzatia de greata nu mi-a trecut , ba mai mult m-am si constipat, si inca imi e somn, am luat acid folic , sint speriata si nu stoiu ce sa fac , daca ma duc la doctor e prea devreme.... chiar nu stiu ce sa fac , nu am mai rewpetat testul , ma gindesc sa o fac dar sa mai astept..... si chiar mi-as dorii la nebunie inca un copil, cind am pierdut sarcina acum 2 ani exact asa era maroniu , numai ca-mi curgea pe tampon..... daca ma puteti ajuta cu vreun sfat........Crying or Very sad va multumesc oricum.......... cu respect delia mai precizez ca nu beau si nu fumez, duc o viata linistita , si maninc cit se poate de sanatos,nu are pra mare importanta cert e ca imi e frica de acest rh, iar dupa aceea sarcina intrerupta mi sa facut acea injectie, vaccin... nu-mi mai aduc aminte cum se numeste. multumesc inca odata
Mesaj modificat de autor pe 10.11.2010
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  10-11-2010 9:37PM
Draga Blondaa, spuneam si in posturile anterioare ca nu exista nici o explicatie logica, stiintifica pentru care contactul sexual ar putea sa duca la neregularitati ale ciclului menstrual.

Multe femei, la un moment dat in viata lor, prezinta nereguli in programul ciclurilor. Deseori, acestea sunt temporare si nu semnifica o patologie grava. Cauzele cele mai frecente le-am discutat in posturile anterioare, la subiectul "intarzierea mesntruatiei".

Nu imi este clar din relatarea ta daca acest "lichid maro" ( secretii sanginolente) persista de 2 saptamani, ca o sangerare menstruala prelungita( cu cat ciclul dureaza mai mult ca de obicei sau a venit mai tarziu decat normal, cu atat mucoasa ce captuseste uterul la interior si care se elimina la ciclu este mai "batrana", prin urmare va avea culoare maro), sau daca au aparut la 2 saptamani de la incheierea ultimului ciclu. Cand ele apar intre ciclurile menstruale, diagnosticul este de sangerare intermenstruala.Cauzele cele mai frecvente sunt pastilele contraceptive, dezechilibre hormonale, dispozitivul de contraceptie intrauterin( steriletul), sangerari legate de sarcina( fie uterina, fie ectopica), tumori, polipi, fibroame uterine, ectropion cervical( protruzia mucoasei interne a cervixului la nivelul vaginului superior), veruci ale cervixului, anumite medicamente sau remedii naturiste. Infectiile cu transmitere sexuala, de tipul Chlamydiei sau gonoreei pot cauza aceste scurgeri maro. Mai rar, tulburarile de functie ale glandei tiroide pot da sangerari anormale.Toate aceste cauze pot fi identificate printr-o discutie cu medicul ginecolog si printr-o examinare ginecologica, eventual o ecografie transvaginala si teste de sange tintite.

Deseori, sangerarile intermenstruale nu semnifica o patologie grava. Dar acest lucru nu il poate confirma decat medicul care te consulta. Un diagnostic precoce, oricare ar fi el, este extrem de important.

In final, insist asupra importantei extreme a sexului responsabil. La 17 ani, sunt sigura ca nu iti doresti sa devii mama. Asadar o metoda contraceptiva se impune. Pentru sanatatea ta, o metoda de protectie impotriva bolilor cu transmisie sexuala este vitala. Nu este nevoie decat de un contact sexual neprotejat pentru ca sanatatea ta reproductiva si generala sa fie afectata pe termen lung, uneori cu consecinte iremediabile. Intr-un cuplu, femeia este cea care isi asuma cel mai mare risc cand e vorba de boli cu transmisie sexuala, si tot ea este cea care plateste cel mai mare pret. Te sfatuiesc sa discuti sincer acest aspect cu partenerul tau si sa ajungeti amandoi la o concluzie comuna, inainte de a continua sa aveti relatii sexuale.

Fiecare femeie ce si-a inceput viata sexuala trebuie sa aiba controale regulate la ginecolog, ideal o data la 6 luni. Cu aceasta ocazie, pot fi monitorizate si tratate ciclurile neregulate sau sangerarile anormale.

Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  10-11-2010 11:13PM
Draga Delia, o data cu progresele medicinii moderne in privinta managmentului sarcinilor cu risc de incompatibilitate( mama cu Rh negativ, fat cu Rh pozitiv), boala hemolitica Rhesus a nou nascutului este acum considerata o raritate, cu o incidenta de sub 6 in 1000 de nasteri si cu 1 deces la 100 000 de cazuri diagnosticate. Cu alte cuvinte, dispunem acum atat de metodele prin care sa scadem prevalenta acestei afectiuni, cat si de tratamentul necesar astfel incat afectiunea sa nu duca la decesul nou-nascutului.

Este foarte bine ca ai facut acel vaccin, cu anticorpi antiD la sarcina pierduta acum 2 ani. Acesta scade semnificativ riscul pentru sarcinile urmatoare.

Incompatibilitatea in sistem Rh nu este o cauza a pierderilor de sarcina in prim trimestru. Cele mai multe sarcini pierdute in primele 12 saptamani prezinta anomalii genetice ale embrionului sau exista un deficit de progesteron( necesar in mentinerea sarcinii), o infectie sau o anomalie imunologica.

Orice sarcina la o mama Rh negativa necesita o urmarire atenta. Iti recomand sa repeti testul de sarcina si cat de curand, sa mergi la un consult ginecologic. Aceste scurgeri maro in cantitate mica sunt frecvente in primele saptamani de sarcina, fara a avea o importanta patologica in majoritatea cazurilor. Chiar daca ecografic, sacul gestational poate fi evaluat doar incepand cu saptamana 5-6, totusi cred ca o discutie cu un medic cu experienta in astfel de cazuri te poate ajuta. Dozarile de anticorpi in saptamana 28 si 34 vor fi obligatorii.

Intre timp, iti recomand sa incerci sa te bucuri de aceasta sarcina si sa nu lasi grijile sa iti ocupe mintea si timpul. Ingrijorandu-te, nu poti schimba nimic oricum. Fii optimista si pune binele inainte- un fratior sau o surioara peste 9 luni pentru baietelul tau. Ce depinde de tine este sa ai o dieta sanatoasa( este foarte bine ca iei supliment de acid folic. Iti recomand si un supliment de zinc, seara la culcare. Acesta este un mineral absolut necesar pentru imunitate, preventia virozelor respiratorii de sezon si important si in sanatatea reproductiva), sa ramai activa fizic( o plimbare de 30-40 de minute pe zi e recomandata), sa te odihnesti minim 8 ore pe zi si sa fii linistita. Viata este un dar de la Cel de Sus, si daca noua viata care se formeaza in tine are zile date de sus, atunci vei reusi sa duci sarcina la termen.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

blondaa
Re: scurgeri maro  Data postarii:  11-11-2010 5:12PM
Embarassedsunt ingrijorata..nu am inteles f bn..scurgerile acestea pot fii si din cauza unei sarcini?la varsta mea pot sa ma duc la ginecolog fara un parinte?multumesc mult
aly
Re: scurgeri maro  Data postarii:  11-11-2010 9:37PM
Buna. Va rog frumos ajutati-ma si pe mine cu o sugestie. Astazi, dupa ce am facut dragoste cu prietenul meu, am observat ca pe preervativ era o scurgere maronie si putin sange, iar acum ma doare. In mod normal,menstruatia trebuia sa o am peste aproximativ o saptamana. Ce este? Ce inseamna? Ce trebuie sa fac? Va rog frumos ajutati-ma si pe mine, sunt foarte ingrijorata si e pentru prima data cand mi se intampla asa ceva, avand in vedere ca mi-am inceput viata sexuala de aproximativ un am si mereu am folosit prezervativul.
deli
Re: scurgeri maro  Data postarii:  12-11-2010 10:45AM
va multumesc mult de tot pt sfaturile, care cu atita explicatie le dati deja am moralul ridicat , Smile va doresc o zi buna , si multa sanatate, cu respect si dradRazz
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  14-11-2010 9:05PM
Draga Blondaa, da, ce spuneam in postul anterior este ca atat sarcina intrauterina( cea normala si singura care poate ajunge la termen), cat si cea extrauterina( ectopica) pot cauza sangerari intermenstruale. Pentru a afla raspunsul, trebuie sa faci un test de sarcina. Niciodata acest raspuns nu il poate da un medic, de pe un forum.

Un sfat pe care nu il pot oferi suficient de des este cel referitor la importanta sexului sigur si responsabil. Nu este nevoie decat de o singura relatie sexuala neprotejata pentru a contacta o boala cu transmisie sexuala cu consecinte pe termen lung sau pe viata sau pentru a ramane insarcinata atunci cand nu ai planificat si nu iti doresti o sarcina.

Faptul ca nu folositi nici o metoda contraceptiva si de protectie inseamna comportament sexual la risc. Si in acelasi timp inseamna lipsa asumarii responsabilitatii- atat din partea ta, cat si a partnerului tau. Daca la 17 ani crezi ca esti pregatita pentru relatii sexuale( si aici nu ma refer la maturitatea fizica, ci mai ales la cea emotionala; ma refer la o educatie corespunzatoare si o cunoastere adecvata referitor la bolile cu transmitere sexuala si la sanatatea reproductiva), atunci trebuie sa fii pregatita si pentru responsabilitatile aferente.

Sunt riscuri mult prea mari pentru a ti le asuma, sperand in "noroc" sau in conceptia "doar nu mi se va intampla chiar mie!". Este un risc prea mare pentru a ti-l asuma crezand in vorbe si in promisiuni- atat de usor de zis, atat de usor de facut. Astfel, este de o covarsitoare importanta pentru sanatatea ta folosirea prezervativului - corect, oriunde, oricand, cu oricine. Este important sa fii protejata in mod corespunzator, nu prin vorbe.

Iti recomand sa porti o discutie in acest sens cu partenerul tau si sa stabiliti impreuna metoda contraceptiva si de protectie cea mai buna pentru voi, luand in considerare si abstinenta ca cea mai sigura dintre toate.

Orice femeie care si-a inceput viata sexuala trebuie sa aiba un ginecolog la care sa se prezinte de cel putin 2 ori pe an si oricand la nevoie. Da, poti merge la consult fara mama, dar nici o interventie invaziva( periculoasa) nu poate avea loc fara semnatura parintilor, intrucat esti minora.

Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm sau din clinicile de planificare familiala. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  16-11-2010 7:36PM
Draga Aly, sangerarea dupa contactul sexual poarta numele de hemoragie postcoitala. Hemoragia postcoitala nu este un diagnostic, ci un semn. Cauza acesteia trebuie intotdeauna obiectivata.

Hemoragiile postcoitale pot aparea in caz de infectiil cu transmitere sexuala( cel mai frecvent chlamydia sau trichomonas), polipi cervicali( ai colului uterin) sau endometriali( ai mucoasei uterului, care ajung pana la nivelul colului), trauma( un contact sexual mai energic, un preludiu insuficient, cu o lubrefiere insuficienta, folosirea altor obiecte ca stimulente sexuale pot cauza microleziuni ale mucoasei vaginale care sa duca la hemoragie), cancerul vaginal sau cervical.

Este foarte bine ca de cand ti-ai inceput viata sexuala, ai folosit prezervativul ca mijloc de protectie. Este o dovada de maturitate, responsabilitate si un comportament menit sa mentina sanatatea reproductiva.

Fiecare femeie care este activa sexuala trebuie sa aiba un ginecolog pe care sa il consulte cel putin bianual. Cred ca un consult se impune cu atat mai mult cu cat a existat acest episod de sangerare postcoitala. Un consult ginecologic poate obiectiva cauza acesteia.

Poti apela cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card!

Mesaj modificat de autor pe 21.11.2010
elenaelena88n
Re: scurgeri maro  Data postarii:  20-11-2010 2:21PM
buna.... am si eu o problema si poate cineva imi da niste sfaturi utile...am hemoroizi de cateva zile si odata cu aparitia lor am niste scurgeri cu sange dupa fiecare urina...nu ma ustura...nu ma doare ci ma ingrijoreaza!!! este normal avand in vedere ca din cate stiu hemoroizii sunt urmati de sangerari??? eu cred ca e altceva avand in vedere ca am senzatia ca nu din anus sunt aceste scurgeri!!
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  21-11-2010 8:56PM
Draga Elena, sangerarile dupa urinare pot fi datorate unei infectii urinare, litiazei urinare, unui contact sexual mai viguros care produce leziuni la nivelul uretrei, traumei uretrale de alte cauze, vaginitei, cervicitei( inflamatia colului uterin, cel mai frecvent produsa in contextul bolilor cu transmitere sexuala: chlamydia, trichomonas, gonoreea, herpes, papilloma virus), tumorilor.

Hemoroizii produc de obicei sangerare dupa defecatie. Si este sangerare exteriorizata la nivelul anusului, nu la nivelul vulvei. Cred ca nu este nici o legatrua cauzala intre hemoroizi si sangerarile pe care le relatezi.

Iti recomand un consult urologic, care, alaturi de teste tintite, poate obiectiva cauza acestor sangerari. Poti apela cu incredere la medicii urologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  +
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului