scurgeri maro
|
||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 17-05-2010 9:54PM | ||||||||||||||||||
|
Draga Libra, o data ce ai menstruatie, nu este posibil sa fii insarcinata. Sarcina intrerupe pe toata durata ei ciclurile menstruale, intrucat intervin hormonii de sarcina care permit mentinerea si cresterea embrionului si apoi a fatului in interiorul uterului. Astfel, eliminarea lunara a sangelui si mucoasei uterine este inhibata. Este insa posibil ca in primul trimestru de sarcina sa apara sangerari uterine( iminenta de avort), dar embrionul sa se dezvolte in continuare normal si sarcina sa fie dusa la termen. Aceste sangerari nu sunt menstruatie. Intre 6 si 12 zile de la ultima ovulatie, daca a avut loc fertilizarea, poate aparea sangerarea de implantare( datorata ancorarii embrionului in mucoasa uterina). Aceasta are culoare bruna-rosietica, dar este redusa cantitativ. Foarte putin probabil sa fie cazul tau, unde durata e de cateva zile. Poti afla ieftin si rapid daca esti insarcinata, cu certitudine de 100% la 6 saptamani de la ultimul contact sexual, printr-un test de sarcina cumparat din farmacie. Daca acesta este negativ, atunci scurgerile descrise se incadreaza la sangerari intermenstruale( inteleg ca sunt la distanta de ultima menstruatie), ale caror cauze le-am detaliat mai sus. Culoarea este determinata de perioada necesara eliminarii, de la nivelul cavitatii uterine pana la exteriorul vaginului. Daca cantitatea de sange e mare si contractiile uterine intense, sangele va fi mai rosu, uneori si cu cheaguri. In genere, spre sfarsitul ciclului, sangele devine mai inchis la culoare, intrucat este mai "vechi". Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
||||||||||||||||||||
|
Libra |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 18-05-2010 2:18PM | ||||||||||||||||||
|
Multumesc foarte mult pentru raspuns! Este linistitor..nu aveam curaj sa apelez la un test de sarcina. In legatura cu sarcinile cu menstruatie, sigur am inteles gresit. Numai bine! |
||||||||||||||||||||
|
Deea_23 |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 24-05-2010 6:34AM | ||||||||||||||||||
|
Buna ziua! Am si eu o problema care ma ingrijoreaza. Pe data de 1 mai, am avut un contact sexual neprotejat. Nu ma ingrijorasem prea tare deoarece stiam ca in 2-3 zile ar fi trebuit sa-mi vina CM. Eu am un CM regulat. Si a si venit pe data de 4 mai, dar in cantitati mai mici, adica mai putin abundent decat deobicei. Problema este ca ieri, 23 mai, am avut niste scurgeri maronii insotite de dureri abdominale identice cu cele specifice CM. Cred ca in acesta perioada ar fi trebuit sa fiu la ovulatie. Credeti ca este vreo dereglare, dat fiind faptul ca pana la acest contact nu am mai intretinut altele (de cateva luni) sau vreo infectie? Sau exista posibilitatea de a fi insarcinata? |
||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 25-05-2010 8:24PM | ||||||||||||||||||
|
Draga Deea_23, daca singurul contact sexual neprotejat a fost cel survenit cu 3 zile anterior ultimei menstruatiei, atunci nu este posibil sa fii insarcinata. Acea perioada este infertila pentru o femeie. Daca discutam de o posibila sarcina in prezent, atunci ar trebui sa fi avut loc un contact sexual neprotejat in perioada fertila a ultimului ciclu. Ovulatia are loc de obicei intre ziua 10 si 21 a ciclului. Daca a avut loc fertilizarea, sangerarea de implantare apare( doar in unele cazuri) la 6-12 zile de la contactul sexual. Poti efectua un test de sarcina daca observi ca urmatorul ciclu intarzie. Nu, nu cred ca este vorba de nici o dereglare datorata perioadei de cateva luni de abstinenta sexuala. Infectiile transmise sexual sau candidoza vaginala( cele mai frevente cauze de vulvovaginita) se manifesta de obicei prin scurgeri vaginale cu alte caracteristici, cat si alte semne de insotire( prurit, eritem, durere la contactul sexual, fisuri si edem vulvar). Cantitati mici de sange, intre menstrele normale, se incadreaza la diagnosticul de sangerari intermenstruale, ale caror cauze le-am detaliat mai sus. Daca acestea persista, iti recomand un consult ginecologic. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
||||||||||||||||||||
|
papusyk_ramona86@yahoo.com |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 31-05-2010 12:20PM | ||||||||||||||||||
|
buna am 23 de ani si de cand mia venit menstruatia am avut probleme de genul : durata foarte lunga pana la 10 zile ciclu doarte mult si cheaguri destul de mari dar inainte cu 2 zile sa imi vina menstruatia imi curge ceva maro si dupa la fel cate 2 zile . am fost la mai multi doctori dar nu miau gasit nimic .am luat anticonceptionale dar tot degeaba nu mai stiu ce sa fac . |
||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 01-06-2010 8:34AM | ||||||||||||||||||
|
Draga Ramona, 1 din 3 femei prezinta menstruatii cu sangerare intensa( atat ca durata, cat si cantitativ). Aceasta se numeste in termeni medicali, menoragie. Este mai frecventa la adolescente si femei tinere, existand in cele mai multe cazuri o ameliorare o data cu inaintarea in varsta. Cauza ramane de cele mai multe ori necunoscuta. In acest caz, diagnosticul este de "sangerare uterina disfunctionala". Daca examenul ginecologic, testul Papanicolau, ecografia si histeroscopia( indicata in cazul femeilor mai in varsta) au fost in limite normale, atunci acesta este probabil si cazul tau. Ca tratament, exista mai multe optiuni. Daca doresti in acelasi timp si contraceptie, dispozitivul intrauterin continand un hormon numit levonorgestrel duce la o ameliorare franca si contraceptie sigura, pe perioada lunga. Injectiile cu progesteron pot fi de asemenea o alternativa. Ca tratament oral, exista tablete de acid tranexamic sau antiinflamatoare nesteroidiene( de tipul ibuprofenului, naproxenului sau diclofenacului) care reduc cantitatea de sange pierdut cu 30 pana la 50%. Ele trebuie luate cateva zile la fiecare ciclu. Anticonceptionalele orale sunt de asemenea o optiune, foarte populara si utilizata de multe femei, dar in cazul tau ineficienta, se pare. Poti incerca daca doresti o alta combinatie hormonala. Exista si tratament chirurgical, numit ablatie endometriala, cu ajutorul caruia, prin crioterapie, caldura sau microunde se indeparteaza cat mai mult din mucoasa uterina. 2 din 3 femei cu sangerare uterina disfuntionala dezvolta anemie, datorita pierderii de fier. Asigura-te ca o data la 3 luni efectuezi o hemograma( test de sange), pentru a evita aparitia anemiei. Ea se poate trata cu usurinta cu un preparat de fier oral. Pentru un consult ginecologic, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
||||||||||||||||||||
|
ralucapopescu |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 17-06-2010 5:20PM | ||||||||||||||||||
|
buna ziua! au trecut aproape 2 saptamani de la ultimul contact sexual, protejat, si imediat dupa, dupa ce am urinat am observat prezenta unei secretii roze, deschisa la culoare. dupa cateva zile a aparut din nou, cantitatea fiind redusa. iar azi dimineata am vazut ca in timpul noptii mi a curs o secretie maro,dar de data aceasta inchisa la culoare, care intrase in chilot, nu era ca cele de dinainte lichide, fiind asemenea cm. ultima data mi a venit pe 28 mai, deci nu cred ca ar trebui sa vina. mentionez ca acum 4 ani in urma unui ecograf dna dr mi a gasit un chist la ovar, dupa spusele dansei destul de mare, dar care mi a trecut cu anticonceptionale yasmin pe care le am luat 3 luni atunci. nu am mai fost la niciun control ecografic de atunci si ma gandesc ca e posibil sa fi reaparut acel chist. v-as fi recunoscatoare daca mi ati putea raspunde. va multumesc! |
||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 19-06-2010 12:40PM | ||||||||||||||||||
|
Draga Raluca, cantitati mici de sange, intre menstrele normale, se incadreaza la diagnosticul de sangerari intermenstruale.Cauzele cele mai frecvente sunt pastilele contraceptive, steriletul, sangerari legate de sarcina( fie uterina, fie ectopica- nu cred ca este cazul tau, avand in vedere ca ultimul contact sexual a fost protejat), tumori, polipi, fibroame uterine, ectropion cervical( protruzia mucoasei interne a cervixului la nivelul vaginului superior), veruci ale cervixului, anumite medicamente sau remedii naturiste. Mai rar, tulburarile de functie ale glandei tiroide pot da sangerari anormale. 1-2% din femei prezinta sangerare minima la ovulatie si este considerata fiziologica, adica normala. Toate aceste cauze pot fi identificate printr-o discutie cu medicul ginecolog si printr-o examinare ginecologica, eventual o ecografie si teste de sange tintite. Deseori, sangerarile intermenstruale nu semnifica o patologie grava. Dar acest lucru nu il poate confirma decat medicul care te consulta. De asemenea, un control poate evalua raspunsul la tratament al chisturilor ovariene mentionate in antecedente si eventuala lor reaparitie. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
||||||||||||||||||||
|
Anka08 |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 25-06-2010 10:00PM | ||||||||||||||||||
| Buna. La cateva zile dupa ce mi-a trecut menstruatia am intretinut relatii sexuale neprotejat si am observat pe lenjerie niste pete de culoare maro deschis. Scurgerile nu sunt urat mirositoare sau abundente. Mentionez ca am folosit pilula de a doua zi, are vreo legatura ? | ||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 28-06-2010 7:29PM | ||||||||||||||||||
|
Draga Anka, sangerarile intermenstruale sunt printre reactiile adverse ale "pilulei de a doua zi". Fiind un preparat hormonal ce intervine din exterior asupra echilibrului hormonal al organismului, aceasta poate cauza mici pierderi de sange intre menstrele normale. Pilula de a doua zi nu te protejeaza in nici un fel impotriva bolilor cu transmitere sexuala, prin urmare sexul responsabil este de o vitala importanta. Nu exista nici o pastila minune care sa rezolve ulterior o infectie HIV/SIDA sau un Papilloma Virus. Trebuie sa ai tot timpul in vedere posibilitatea de a fi unul din cei 12000 de tineri care in fiecare zi, in lume, contracteaza o boala cu transmitere sexuala in urma sexului neprotejat. Nici tineretea, nici iuresul momentului, nici gandul ca "nu mi se va intampla chiar mie" nu ar trebui sa iti In acelasi timp, pilula de a doua zi nu trebuie sa fie folosita ca o metoda contraceptiva de rutina. Este o solutie de urgenta si una de exceptie. Daca nu esti gata sa ramai insarcinata si nu iti doresti acest lucru, atunci trebuie sa folosesti o metoda de contraceptie pe care tu si partenerul tau ati ales-o de comun acord, cu responsabilitate si intelegand absoluta ei necesitate. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
||||||||||||||||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | - | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | + |