benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

scurgeri maro

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  +
MADA0753
Re: scurgeri maro  Data postarii:  16-04-2010 11:27AM
BUNA. AM SI EU O INTREBARE. MI-AM INCEPUT VIATA SEXUALA LA 3 ZILE DUPA PERIOADA MENSTRUALA. NU NE-AM PROTEJAT , DAR A EJACULAT INAFARA MEA. AM LUAT PASTILA DE A2A ZI. ACUM DUPA O SAPTAMANA AM O SCURGERE DE CULOARE MARO SI SIMT UN DISCONFORT LA NIVELUL VAGINULUI. CARE AR FI CAUZELE ACESTEI SCURGERI? CUM POT SCAPA DE EA?Exclamation
laurabv
Re: scurgeri maro  Data postarii:  08-05-2010 5:08PM
buna ziua, as avea si eu o problema: cam de doua luni am scurgeri vaginale maronii , cu sange, aproximativ in perioada ovulatiei.am 19 ani, mi-am inceput viata sexuala, dar nu de mult timp. precizez ca ciclul menstrual nu e foarte regulat si tine mult(7-8 zile), iar ultima data am avut dureri mari. acum cativa ani am avut mici chisturi la ovarul drept , care s-au resorbit cu anticonceptionale.e posibil sa fi recidivat sau poate fi vorba de altceva?
multumesc
missteeq
Re: scurgeri maro  Data postarii:  09-05-2010 9:20AM
buna ziua .
sunt foarte ingrijorata pentru ca la cateva zile dupa menstruatie am avut o scurgere maronie doar o zi , iar dupa 5-6 zile am gasit din nou pe protejslip acea secretie maronie . nu am niciun fel de simptoma .
mi-am inceput viata sexual acum o luna jumate . nu am facut un test de sarcina pana acum .. sarcina nu ar fi o problema pentru mine deoarece si logodnicul meu isi doreste asta , dar mi-e teama sa nu fie o boala .

astept raspuns . va multumesc !
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  11-05-2010 12:35PM
Draga Laura, daca secretia aparuta a fost ziua ovulatiei, daca cantitatea a fost mica si nu a mai reaparut in alt timp al ciclului menstrual, atunci e posibil sa fie sangerarea ce acompaniaza ovulatia la 1-2% din femei.

Este important sa urmaresti daca acest episod se mai repeta pe parcursul unui alt ciclu si cand anume are loc in timpul ciclului. De asemenea, e importanta cantitatea secretiei si orice modificare in aspectul ei.

In afara acesteia, cauze ale sangerarilor intermenstruale mai pot fi: dereglari ale hormonilor sexuali( stress, pierdere in greutate, sindromul ovarelor polichistice), sarcina extrauterina, leziuni de col, neoplazie uterina, infectii vaginale, endometrioza( zone anormale de tesut uterin aflat in pelvis), fibromul uterin, etc. O cauza exacta poate fi stabilita numai in urma unui consult ginecologic( stiu ca e foarte probabil sa nu fie cel mai placut lucru pentru tine, ca de altfel pentru cele mai multe femei, dar e absolut necesar... cel putin anual! La orice femeie activa sexual.) si eventual, a unor teste rapide. Fara un examen clinic, nu am putea nicidecum sa aflam diagnostice corecte. De aceea, medicii vor iesi intotdeauna invingatori in lupta cu forum-urile medicale. Smile

Ciclurile lungi si dureroase poarta numele de "dismenoree". Acestea ar fi un motiv in plus pentru un consult. Referitor la sansa de recidiva a chisturilor ovariene, o ecografie pelvina poata da raspunsul sigur in cateva minute.

Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

valentina.lega
Re: scurgeri maro  Data postarii:  11-05-2010 8:07PM
Buna seara. am si eu o problema...acum 6 luni am facut o intrerupere de sacina dupa care dr ginecolog mi-a preschis Harmonet. Ma inteleg super cu ele dar mi-au scazut ciclul de la 7 zile la 4-5 si acu o sapt am fost racita si am luat antibiotic si paracetamol destul de mult si in acelasi timp si anticonceptionalele...de 2 zile mi-au aparut niste scurgeri maro inchis si eu trebuie sa termin pastilele duminica(16.05) si ar fi trebuit sa imi vina miercuri (19.05)...ma puteti ajuta sa imi spuneti de la ce sunt scurgerile acestea, daca sunt ciclu normal..? si inca o intrebare este vreo problema daca nu fac pauza de 7 zile acuma pt ca eu pe 22.05 am nunta si nu imi trece pana atuncea....ce ma sfatuiti sa fac?? va rog ajutati-ma...
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  12-05-2010 12:31AM
Draga Missteeq, cauzele cele mai frecvente ale sangerarilor intermenstruale sunt pastilele contraceptive, steriletul, sangerari legate de sarcina( fie uterina, fie ectopica),dezechilibre hormonale, tumori, polipi, fibroame uterine, ectropion cervical( protruzia mucoasei interne a cervixului la nivelul vaginului superior), veruci ale cervixului, anumite medicamente sau remedii naturiste. Mai rar, tulburarile de functie ale glandei tiroide pot da sangerari anormale. Toate aceste cauze pot fi identificate printr-o discutie cu medicul ginecolog si printr-o examinare ginecologica, eventual o ecografie si teste de sange tintite.

Deseori, sangerarile intermenstruale nu semnifica o patologie grava. Dar acest lucru nu il poate confirma decat medicul care te consulta. Un diagnostic precoce, oricare ar fi el, este extrem de important. Ignorarea semnalelor de alarma ale organismului nu este niciodata o solutie.

Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

valentina.lega
Re: scurgeri maro  Data postarii:  12-05-2010 4:41PM
Doamna Doctor puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns..
Va multumesc
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  12-05-2010 9:19PM
Draga Valentina , este posibil ca sangerarile aparute sa fie cauza absorbtiei diferite a hormonilor din anticonceptionale in timpul tratamentului antibiotic si simptomatic cu Paracetamol din urma cu 7 zile. Nu am reusit sa gasesc un prospect al Harmonette online, dar poti verifica in prospectul tau de acasa daca sunt mentionate anume antibiotice sau paracetamolul la interactiunile medicamentoase.

Importa cantitatea de sange pierduta si durata sangerarii. Daca sangerarea e redusa cantitativ si dureaza 1-2 zile, atunci e putin probabil sa fie ciclul tau, care are acum o durata de 4-5 zile. Reducerea duratei ciclului este un efect al tuturor anticonceptionalelor, si din punctul meu de vedere, unul de dorit in cazul in care ciclul normal anterior dura 7 zile.

In rest, toate cauzele de sangerare intermenstruala mentionate in post-urile anterioare raman valabile. Daca acestea persista, te poti prezenta la medicul care ti le-a recomandat pentru o discutie si un examen clinic care sa lamureasca problema.

Da, se poate sa continui cu urmatoarea folie imediat ce o termini pe cea prezenta in aceasta duminica, evitand pauza de 7 zile. In acest fel, nu ar mai trebui sa ai ciclu. ( Cu siguranta nunta este un motiv intemeiat pentru care sa doresti sa nu ai grija ciclului.) Cred ca acest lucru trebuie sa fie mentionat in prospect.

Iti doresc multa sanatate si o nunta memorabila!
valentina.lega
Re: scurgeri maro  Data postarii:  13-05-2010 7:09AM
Va mutumesc mult pt raspuns...si m-am gandit ca daca pana duminica nu imi trece o sa ma duc luni la doctor sa vad ce se intampla...
Libra
Re: scurgeri maro  Data postarii:  16-05-2010 4:27PM
Buna. Am si eu probleme cu aceste scurgeri maro de cateva zile, dar de aproximativ 2 zile au devenit de un maro inchis.. Sunt ingrijorata deoarece am cautat pe internet despre aceste scurgeri si am gasit informatii cum ca asa s-ar intampla in prima luna de sarcina si ca exista un posibil risc de avort.. Pe de alta parte, au trecut aproximativ 6 saptamani de la ultimul contact sexual deoarece prietenul meu este plecat din tara, iar in acest interval de timp eu am avut menstruatie ca de obicei (6-7 zile).. Este posibil sa fiu insarcinata chiar daca am avut menstruatie? Am inteles ca exista si sarcini cu menstruatie. Va rog ajutati-ma.
Mesaj modificat de autor pe 16.05.2010

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  +
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului