scurgeri maro
|
||||||||||||||||||||||
|
diana_i |
Buna seara! | Data postarii: 24-12-2010 5:38PM | ||||||||||||||||||||
|
Va rog foarte mult sa ma ajutati intr-o problema! Deocamdata nu sunt in orasul meu si nu pot apela la un cabinet. Sunt foarte ingrijorata deoarece am niste scurgeri sub aspectul de sange inchegat (fara a avea un miros mai deosebit) de cateva zile dupa terminarea sangerarii menstruale. Mentionez ca am 22 de ani si urmez tratament cu Diane-35, fiind in a doua lua de tratament. In prima luna am avut de asemenea scurgeri dar mai putin abundent si de culoare maronie. M-am gandit ca ar fi fost vorba de spotting. In plus inca mai simt tensiune in sani. Am mai urmat acum 3 ani tratament cu Diane-35, dar efectele secundare nu au fost atat de pronuntate. Tin sa precizez, de asemenea, ca la inceputul lunii octombrie am facut un test Papanicolau. Rezultatul a fost pozitiv pentru HPV tulpina cu risc inalt oncologic, dar fara modificari celulare. Medicul meu ginecolog a spus la vremea respectiva ca nu ar trebui sa imi fac prea multe griji deocamdata, deoarece infectiile cu HPV sunt relativ frecvente la femeile tinere si de asemenea sunt trecatoare. Urmatorul lucru pe care vreau sa-l precizez este faptul ca de cateva luni am un partener cu care am contacte sexuale neprotejate mecanic. Am avut si cateva contacte fara niciun fel de protectie, inainte de a folosi anticonceptionalele, iar ejacularea a fost afara. In aceste zile am si o usoara viroza respiratorie, trec printr-o perioada cam stresanta si de asemenea depun si efort fizic. Nu ma stiu sa prezint nicio alta afectiune, contactul sexual este nedureros, iar ciclul menstrual este regulat. Nu urmez niciun alt tratament medicamentos. Am mai citit si postarile vechi, dar nu am regasit pe deplin acelasi context. Oare care credeti ca ar fi cauza acestori scurgeri? In plus, considerati ca e necesar sa urmez tratament pt HPV? Sarbatori fericite! Cu stima, Diana |
||||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 28-12-2010 9:58PM | ||||||||||||||||||||
|
Draga Diana, este foarte probabil ca sangerarile mentionate sa fie cauzate de administrarea exogena de hormoni sub forma contraceptivelor orale Diane 35. Producatorii mentioneaza un timp mediu de 3 luni( 3 cicluri) pentru ca organismul sa se adapteze dozei de hormoni( de altfel, mica comparativ cu preparatele existente pe piata anterior), dupa care aceste sangerari intermenstruale dispar. Ele nu semnifica ceva negativ, ci sunt datorate actiunii celor doi hormoni din Diane 35 asupra mucoasei uterine. Daca persista mai mult de 3 luni sau sunt importante cantitativ, atunci poti consulta medicul ginecolog pentru alegerea unui alt preparat. Intr-adevar, nu este indicat tratamentul in cazul depistarii HPV cu absenta modificarilor celulare la testul Papanicolau. Este indicata doar o monitorizare atenta( teste Papanicolau mai dese si la nevoie, o colposcopie), pentru a depista eventuale modificari celulare precoce. In cele mai multe cazuri, organismul reuseste sa elimine virusul in medie la 2 ani de la depistare. Anticonceptionalele previn o sarcina nedorita, dar nu te protejeaza in nici un fel contra bolilor cu transmitere sexuala. Acestea sunt adevarati dusmani din umbra, adeseori neglijati si minimalizati ca importanta si periculozitate. Sfatul meu este sa folositi o metoda bariera pentru sanatatea ta reproductiva. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
||||||||||||||||||||||
|
elenna |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 29-12-2010 9:57AM | ||||||||||||||||||||
| buna am nevoi urgent de un sfat.mi a venit ciclu pe 4 si pe 10 am terminta.apoi pe 12 am avut un contact sexual proteja(ca de obicei)apoi dupa 2 zile am inceput sa am niste scurgerii maronii dupa 10 zile de la contactul sexual am facut un test a iesit negativ.ceea ce ma tem sa fie e sarcina extrauterina va rog ajutati ma.va rog urgent in 2 ore ma duc la medic da mi e foarte frica k e prima data,voi reveni cuinformatii sa va aju si eu pe voi.pls help me akum | ||||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 30-12-2010 10:45PM | ||||||||||||||||||||
|
Draga Elenna, viata ne pune deseori in fata multor imprejurari neasteptate. Poate pentru a ne testa curajul si a ne intari caracterul. Spunea un intelept ca greutatile care nu ne doboara ne fac mai puternici. Panica este initial o reactie de aparare, ajutand organismul sa lupte dar daca persista, consecintele ei sunt negative. Unde doresc sa ajung? La recomandarea de a incerca sa depasesti momentul de panica initial, in care te gandesti la tot ce poate fi mai rau si sa vezi, in mod concret si cu sange rece si calm, ce anume poti sa faci, in dreptul tau, pentru a gasi calea de iesire la liman. Dupa cum ai observat pe forumul nostru, scurgeri sanghinolente intermenstruale sunt o acuza foarte frecventa. Pe cand sarcinile extrauterine sunt rare- apar in 2% din totalul sarcinilor iar diagnosticul precoce si tratamentul modern au facut ca prognosticul lor sa fie mult mai bun decat in urma cu 10-20 de ani. Sarcinile ectopice nu pot fi diagnosticate decat dupa ce confirmam existenta unei sarcini- lucru posibil o data ce urmatoarea menstruatie nu are loc si un test de sarcina uzual este efectuat. In cazul sarcinilor ectopice, in functie de cantitatea unui anume hormon de sarcina produs( in orice caz, nivelul este mai mic decat in cazul sarcinilor uterine), testele de sarcina uzuale pot da atat rezultate negative, cat si pozitive. Din relatarea ta, acesta a fost realizat inainte de data asteptata a urmatoarei menstruatii. Daca exista vreo suspiciune, un examen clinic, teste de sange si o ecografie( realizata la cel putin 5-6 saptamani de la data ultimei menstruatii) pot confirma diagnosticul de sarcina ectopica. Este mult mai probabil ca sangerarile intermenstruale relatate sa se datoreze altor cauze. Cauzele cele mai frecvente sunt dezechilibrele hormonale( aparute pe fond de stress, variatii ale greutatii corporale, efort fizic intens, alimentatie artificiala). De asemenea sangerarile intermenstruale pot fi cauzate de tumori, polipi, fibroame uterine, ectropion cervical( protruzia mucoasei interne a cervixului la nivelul vaginului superior), veruci ale cervixului, anumite medicamente sau remedii naturiste. Mai rar, tulburarile de functie ale glandei tiroide pot da sangerari anormale. Intra in discutie si tratamentul contraceptiv cat sii infectiile cu transmitere sexuala( in special chlamydia si trichomonas). Este foarte bine ca tu si partenerul tau va protejati. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc mult curaj si multa sanatate! |
||||||||||||||||||||||
|
fluturas |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 03-01-2011 8:29PM | ||||||||||||||||||||
|
Am 42 de ani si ma confrunt cu o problema de sanatate pentru care, din motive obiective, nu voi putea merge la medic in urmatoarele 2 luni. De aceea, ma bucur ca am descoperit acest forum, unde sper sa obtin un raspuns la intrebarile care ma tulbura acum. Voi incerca sa descriu mai jos situatia in care ma gasesc: De cativa ani practic abstinenta sexuala. La ultimul consult ginecologic mi s-a spus ca am uter fibromatos si chisturi ovariene. In ultimele 4 luni, exact in a saptesprezecea zi de la terminarea ciclului menstrual, am niste scurgeri maronii care dureaza pana in ziua aparitiei urmatorului ciclu menstrual, care are loc normal, la 28 de zile. Dupa ciclu, nu am nicio scurgere, fix pana in ziua a saptesprezecea, cand apar din nou scurgerile maronii. Deci in fiecare din ultimele 4 luni, timp de cate 10 zile, am avut aceste scurgeri maronii. Aceste scurgeri sunt la inceput foarte mici, ca niste firisoare, cantitativ putand fi descrise de marimea unei unghii. De la o zi la alta, scurgerile acestea cresc in cantitate. Nu au un miros pronuntat sau urat. Avand in vedere ca nu voi putea ajunge la medic de indata, sunt cu atat mai ingrijorata sa nu fie ceva foarte grav... Mi-ati putea spune, va rog, care credeti ca ar putea fi cauza acestor scurgeri in ceea ce ma priveste si ce as putea sa fac pana ajung la medic? Oare acestea ar putea fi un simptom al unei eventuale premenopauze? Va multumesc foarte mult pentru raspuns! |
||||||||||||||||||||||
|
loredanna |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 04-01-2011 8:52PM | ||||||||||||||||||||
| Buna. Am nevoie urgent de un sfat. La primul contact sexual cu prietenul meu nu am sangerat insa in acea noapte am observant ca am sangerat putin (dupa cateva ore dupa primul contact sexual) asta a durat cam o zi, apoi cand s-a oprit, a treia zi dupa primul contact sexual am facut-o din nou si din nou nu am sangerat in timpul contactului ci doar dupa cateva ore, iar acum a 3-a zi dupa ultimul contact sexual a devenit putin mai inchis la culoare mai maroniu, inainte era rosu. Scurgerile nu sunt mari dar sunt ingrijorata din cauza sunt. Mentionez ca m-am protejat si prima data(prima data am avut si dureri abdominal destul de mari) si a doua oara. Se poate sa am ceva sau sa fi ramas insarcinata sau este doar din cauza ca m-a dezvirginat ? Vreau un raspund cat se poate de repede. Va multumesc. | ||||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 06-01-2011 11:04PM | ||||||||||||||||||||
|
Draga Fluturas, nu cred ca aceste scurgeri sunt legate de o posibila premenopauza. Unul din primele semne ale menopauzei sunt ciclurile neregulate, datorita insuficientei ovariene progresive. Inteleg ca in cazul tau, ciclul este in continuare regulat, la 28 de zile. Cea mai probabila cauza este un dezechilibru hormonal. Unele chisturi ovariene pot fi functionale, si atunci hormonii produsi de acestea pot cauza aceste sangerari intermenstruale. Stress-ul este un alt factor des implicat. Intra bineinteles in discutie si posibilitatea ca fibroamele uterine sa cauzeze aceste sangerari intermenstruale in cazul tau. Pentru a obiectiva un diagnostic, este nevoie de un consult clinic( importa aspectul vaginului si al colului uterin, dimensiunea si sensibilitatea ovarelor, dimensiunea uterului ) si de teste de sange hormonale( pentru a evalua functia ovarelor si a tiroidei), examen Papanicolau( daca nu sunteti la zi cu acesta), ecografie pelvina si eventual colposcopie. Din pacate, fara un diagnostic clar, nu iti pot sugera un tratament. Inteleg ca uneori mersul la medic este dificil- ne este peste mana, ne este groaza de lucrurile care sunt departe de ideal in sistemul nostru de sanatate, ne este frica de un diagnostic infaust, asteptam sa avem suficienti bani, speram ca respectiva problema sa se rezolve de la sine, am avut in antecedente experiente mai putin placute cu anumite cadre medicale. Acestea sunt scuze de inteles, si uneori ma regasesc si eu aici, in postura de pacient, dar adevarul este ca atunci cand vine vorba de sanatatea noastra, prima responsabilitate este a noastra sa o ingrijim, si apoi a medicului curant. Iar primul pas este intotdeauna prezentarea la medic. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc mult curaj si multa sanatate! |
||||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 07-01-2011 9:02AM | ||||||||||||||||||||
|
Draga Loredanna, cel mai probabil aceste sangerari in cantitate mica, avand legatura temporala cu inceperea vietii sexuale sunt datorate dezvirginarii. In timp ce unele femei nu prezinta deloc sangerare la primul contact sexual( contrar credintei populare ca aceasta sangerare trebuie sa apara invariabil), altele pot prezenta sangerari in cantitate mica. De asemenea, este foarte posibil ca sangerarea datorata dezvirginarii sa nu fie o sangerare unica - doar in momentul dezvirginarii. In functie de himen( variabil de la caz la caz- structura, rezistenta, vascularizatia acestuia este diferita de la o femeie la alta, in unele cazuri putand fi chiar absent congenital) , de modul in care s-a facut dezvirginarea( importa aici daca actul sexual a beneficiat de un preludiu si o lubrefiere corespunzatoare) si de modul in care se cicatrizeaza ruptura himenului, pot apare sangerari si la urmatoarele 2 - 3 contacte sexuale, pana la cicatrizarea himenului. Daca ati folosit corect prezervativul, sansele unei sarcini sunt minime. Confirmarea oricarei sarcini se face printr-un test de sarcina efectuat o data ce urmatoarea menstruatie intarzie sa vina. Raspunsul nu poate fi gasit altcumva. Daca sangerarea devine abundenta sau se mentine mai mult timp, se indica un consult ginecologic. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
||||||||||||||||||||||
|
doynys |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 10-01-2011 9:03AM | ||||||||||||||||||||
| Buna ziua, va rog din toata inima sa ma ajutati si pe mine! Am si eu aceasta problema cu o scurgere maro si ca zatul de cafea inainte cu cateva zile bune de ciclu, am 35 de ani o nastere normala si 2 intreruperi, mi-a venit ciclu la 15 ani dar nu era regulat dupa nastere s-a reglat si tot dupa nastere am facut si cele 2 intrerupari apoi am luat aproape 3 ani anticonceptionale dupa care nu am mai putut lua pt ca imi era foarte rau, am renuntat la ele si timp de aproape tot 3 ani nu am mai avut nici o problema, acum de cateva luni ,vreo 6 cred, am aceasta scurgere ,am fost la doctor si mi-a gasit un chist pe ovarul drept, care a spus ca este inca mic si de aceea am aceste scurgeri, mi-a dat tratament milligest, dar nu le pot lua, mi-e foarte rau, imi puteti spune ce as putea sa iau in loc de anticonceptionale? Sau ce sa fac, sa merg la alt medic? Am uitat sa spun ca ma mai dor sanii din cand in cand in special dreptul, si ca am uter bicorn, am avut nastere pelviana. Va multumesc anticipat, o zi buna! | ||||||||||||||||||||||
|
alexxx |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 11-01-2011 3:56PM | ||||||||||||||||||||
| buna,am mai scris cate ceva si inainte ,dar acum nu mai gasesc ce am scris si nici unde mi s-a raspuns.inainte scrisesem ca am avut cateva scurgeri maronii imediat dupa ciclu si mi.au trecut foarte tarziu,mi s-a raspuns ca poate fi vb de altceva dar nu despre o sarcina.acum mie ar fi trebuit sa imi vina CM pe data de 8 sau 9 a acestei luni(am un ciclu regulat,mereu imi vine pe aceasi data sau cu o zi mai devreme,dar nu imi intarzie deloc).acum astept sa imi vina dar in loc de sange mi-a curs o pata foarte mica maronie in ziua cand trebuia sa imi vina ciclu si atat.apoi la 2 zile o pata foarte mica roz si s-a oprit.am avut dureri de burta de sani ca de fiecare data cu 2 zile inainte de ciclu.as vrea daca ati putea sa imi spuneti,pot spera la o sarcina?mie frica sa sper sau sa imi fac un test de sarcina,pt ca incerc de un an jumate sa raman insarcinata si nu reusesc,de asta mie frica de o dezamagire.va multumesc si astept un raspuns | ||||||||||||||||||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | - | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | + |