scurgeri maro
|
|||||||||||||||||
|
dorina08gr |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 01-10-2009 10:40PM | |||||||||||||||
| buna seara! Sper ca cineva sa ma ajute in legatura cu o nelamurire sau sfatul unui medic .In primul rand nu am ciclu regulat si in momentul cand imi vine nu este curat este de culoare maro ma tine cam trei ,patru zile daca imi puteti spune ce tratament pot sa urmez sau ce trebuie sa fac? Va multumesc! Astept un raspuns. | |||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 12-10-2009 5:12PM | |||||||||||||||
|
Draga Dorina, daca esti in primul an de la prima menstruatie, nu este deloc neobisnuit ca ciclul sa fie neregulat si sangele eliminat sa aiba un aspect brun-maro. Aspectul sangelui mesntrual variaza de la femeie la femeie: in unele cazuri, cantitatea de sange este mica si are aspect brun inchis( si acesta este cazul in toata perioada reproductiva), in alte cazuri aspectul este rosu, de sange proaspat, in unele cazuri se elimina si cheaguri). Cu timpul, organismul isi va regla propriul ceas si ciclurile vor deveni regulate, daca nu exista alta problema de fond( boli tiroidiene, stress, efort fizic, anorexie, obezitate etc). Ce poti tu face este sa iti mentii o greutate corporala normala, sa fii activa fizic, sa te odihnesti suficient si sa ai o alimentatie echilibrata. Toate acestea previn dezechilibrele hormonale si contribuie la starea generala de sanatate a intregului organism. Daca aceste masuri nu sunt suficiente sau daca simptomatologia persista de mai mult de 1 an, cel mai frecvent, se recomanda anticonceptionalele orale pentru reglarea ciclului menstrual. Acestea insa trebuie recomandate de un medic ginecolog, dupa un consult de specialitate. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||||||||||
|
dorina08gr |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 12-10-2009 8:59PM | |||||||||||||||
|
Buna seara!In primul rand tin sa va multumesc pentru raspunsul dat si vreau sa va spun ca am ciclu de ani de zile am 26 de ani si sunt cam plinuta cred ca asta este marea ploblema sper sa se rezolve . Va multumesc! |
|||||||||||||||||
|
nicoleta87 |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 24-10-2009 1:43PM | |||||||||||||||
| buna, am 22 de ani , sunt activa din punct de vedere sexual, in fiecare luna cam de o jumatate de an incoace prima zi de menstruatie este maro, iar a doua zi isi regleaza culoarea si devine rosie.....o alta problema e ca nu ma mai tine decat 2 zile iar pana acum aveam cam 3-4 zile. ce imi puteti spune cu privire la asta. | |||||||||||||||||
|
ionika |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 29-10-2009 5:03PM | |||||||||||||||
| buna ziua ,sunt ioana.am si eu o problema.am avut niste dereglari menstruale pt care medicul mi-a dat pastile dar intradevar mi s-a reglat dar imi vine foarte putin.luna aceasta m-a tinut doar 3 zilepe cand de obicei ma tinea 7zile.dupa 15 zile de la menstruatie au aparut secretii maronii fara miros urat sau iritatii.e ceva rau???poate fi de la raceala?astept raspuns urgentva multumesc | |||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 30-10-2009 4:40PM | |||||||||||||||
|
Draga Nicoleta, Durata medie a sangerarii menstruale la femeile adulte este de 5 zile. Studiile statististice arata ca 5% dintre femeile sanatoase au o sangerarare ce dureaza mai putin de 2 zile, si 5%, mai mult de 6 zile. Cantitatea de sange pierduta pe ciclu este de 20-60 ml. Alte cauze ale unei sangerari scurte sunt greutatea corporala redusa( femeile slabe au cicluri de regula scurte), functia in exces a tiroidei si o durata scurta a primei jumatati de ciclu( de la inceputul sangerarii pana la ovulatie), ceea ce inseamna o grosime redusa a invelisului interior al uterului, deci o cantitate redusa de sange eliminat la urmatorul ciclu. Referitor la culoarea diferita a sangelui eliminat, aceasta variatie este absolut normala. Atata vreme cat ciclurile sunt regulate, nu cred ca sunt motive de ingrijorare. Fertilitatea este neafectata de durata sangerarii menstruale. Mult mai multe probleme medicale insotesc sangerarile prelungite sau importante cantitativ. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 30-10-2009 6:23PM | |||||||||||||||
|
Draga Ionika, scurtarea duratei sangerarii o data cu reglarea ciclului menstrual sunt efectele contraceptivelor orale. Cel mai probabil din aceasta categorie fac parte pastilele prescrise de doctorul tau. Referitor la secretia aparuta in a 15-a zi de la menstruatie... daca aceasta a fost ziua ovulatiei, daca cantitatea a fost mica si nu a mai reaparut in alt timp al ciclului menstrual, atunci se poate sa fi fost sangerarea ce acompaniaza ovulatia la 1-2% din femei. Este important sa urmaresti daca acest episod se mai repeta pe parcursul altului ciclu si cand anume are loc in timpul ciclului. De asemenea importanta cantitatea secretiei si orice modificare in aspectul ei. Contraceptivele orale in sine pot da sangerari intermenstruale, cat si anumite medicamente. "Raceala" la ovare nu este descrisa in literatura medicala de specialitate, fiind o credinta populara romaneasca, fara suport stiintific. Durerea pelvina, uni- sau bilaterala are alte cauze cum ar fi chisturile ovariene, endometrioza( tesut uterin aflat in pelvis), boala inflamatorie pelvina, tumori ovariene sau poate origina la nivelul celorlate organe din micul bazin sau la nivelul peretelui abdominal. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||||||||||
|
mary9524 |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 29-11-2009 3:10PM | |||||||||||||||
|
mi se mai intampla inainte sa imi vina sa imi curga ceva maroniu...nu stiu exact ce poate fi va rog ajutati-ma |
|||||||||||||||||
|
ionela2089 |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 15-12-2009 2:18PM | |||||||||||||||
|
Buna ziua, In urma cu un an am fost nevoita sa fac o intrerupere de sarcina,fiind prima oara in viata.Medicul mi-a prescris niste antibiotice pe care le-am luat.insa la o luna au aparut niste scurgeri maronii,nu am dureri insa sunt foarte jenante.Am fost al control si dupa testul Papanicolau ,mi-a iesit ca am coci gram potivi.in urm acestui rezultat medicul mi-a prescris o reteta cu niste ovule.Insa aceste scurgeri persista sa apara. Ininte cu 4zile de menstra am aceste scurgeri si revin lunar. Pe langa aceste scurgeri metabolismul mi s-a schimbat radical,stiu ca este normal insa dorinta fata de iubitul meu a scazut desi nu este voluntara.Exista un tratament sau vreo solutie impotriva libidoului scazut? Multumesc anticipat |
|||||||||||||||||
|
everything4you2008 |
Re: scurgeri maro | Data postarii: 06-01-2010 12:50PM | |||||||||||||||
|
Buna ziua, Am si eu o problema,la cinci zile dupa terminarea menstruatiei,timp in care am avut contact sexual neprotejat,insa prietenul meu nu a ejaculat in interior,am sesizat o scurgere maronie,nu are nici un fel de miros,nu stiu ce ar putea fi si mi-e tare teama.Scurgerea maronie a inceput in urma ultimului contact sexual,adica acum 2 zile.Nu mi s-a mai intamplat niciodata ceva asemenator.Este posibil sa fiu insarcinata?astept un raspuns va rog! |
|||||||||||||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | - | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | + |