benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, slabire, Frumusete, sanatate fier, dragoste, dieta, portocala, papa, de, asa, sanatate, roz, din, teste
forum benessere

Forum Home > Sanatate

scurgeri maro

Pagini:    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  +
marinteligent
scurgeri maro  Data postarii:  14-11-2008 2:21PM
inainte de ciclu am niste scurgeri maro si ma tine pana imi vine menstra apoi dupa ce imi trece mai am vreo 4 zile
geaninutza30
Re: scurgeri maro  Data postarii:  12-12-2008 1:21PM
buna! si eu am patit acelasi lucru ca si tine. te sfatuiesc sa mergi la un doctor ginecolog. mie mi-a dat un tratament si pt ca aveam ciclul neregulat si mi-a trecut in 2 luni.Very Happy:
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  30-06-2009 1:57PM
Draga marinteligent, o scurgere vaginala fiziologica( normala) se intalneste la femeile aflate in perioada reproductiva( de la prima menstruatie pana la menopauza) si este alba sau transparenta, indolora si variabila cantitativ in functie de ciclul menstrual( cel mai insemnata cantitativ la mijlocul ciclului, cand are loc ovulatia).

Simptome care sugereaza ca scurgerea vaginala este anormala sunt: cantitate crescuta semnificativ, consistenta crescuta, aspect purulent, culoare schimbata fara de normal( tenta galbena, verde sau gri), miros neplacut sau iritatie locala( prurit, senzatie de arsura la urinare, durere la contactul sexual).

Cauzele scurgerilor vaginale se impart in doua categorii principale: infectioase si ne-infectioase. Din prima categorie, cea mai frecventa este vaginoza bacteriana, data de un dezechilibru in flora naturala a vaginului ce duce la cresterea aberanta a bacteriilor ce se pot multiplica in absenta oxigenului( bacterii ce exista in mod normal la acest nivel) urmata de candidoza vaginala( frecvent dupa tratamente antibiotice sau la persoanele diabetice), ambele fiind infectii netransmise sexual. Dintre cele transmise sexual, fac parte infectia cu Trichomonas, Chlamydia sau Virusul Pappiloma Uman, ce cauzeaza verucile genitale. Toate acestea pot fi diagnosticate dupa un istoric atent, un examen clinic si teste rapide efectuate de medicul ginecolog.

Drept cauze neinfectioase se pot enumera polipii cervicali, corpii straini( tampon, parti de prezervativ), iritatia chimica( sapunuri sau parfumuri folosite in igiena locala, dusuri vaginale- acestea sunt total contraindicate!), scurgeri aparute post avort sau cancerul de tract genital.

Din intrebarea ta nu reiese ce varsta ai, daca esti activa sexual, de cat timp a aparut aceasta scurgere si daca sunt alte simptome asociate. Fara a intentiona sa te sperii, cred ca este important sa ai un examen Papanicolau la zi( examen absolut obligatoriu pentru orice femeie de la 25 pana la 65 de ani. Conform standardelor existente in Marea Britanie, pana la 50 de ani este recomandat a se face la 3 ani, ulterior la 5 ani.) si de asemenea cred ca este absolut necesar sa consulti un medic ginecolog inainte de a administra orice tratament, eficient in cazul altor pacienti. Toate afectiunile mai sus mentionate sunt tratabile dupa un diagnostic corect si precoce.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate!

tuytuy000
Re: scurgeri maro  Data postarii:  02-07-2009 12:20PM
si eu am aceias problema de cand mi-am inceput viata sexuala, inainte cu 1-2 zile de menstruatie imi vine asa 1-2 cheaguri de sange maro..sau ceva de genul aceasta nu miros urat, doar culoarea e ingrijoranta, iar textura e asa ca de sange inchegat dar maroniu.. am 23 de ani. nu stiu cat de normal e ca asa mi se intampla la fiecare menstruatie.
tuytuy000
Re: scurgeri maro  Data postarii:  02-07-2009 12:27PM
aa si sa nu uit ca aceste scurgeri sunt strict inainte cu 2 zile inainte de ciclu inafara acestora totul e perfect.
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  05-08-2009 9:27PM

Draga Tuytuy, variatii in culoarea, consistenta si cantitatea sangelui menstrual in timpul ciclului sunt absolut normale. Multe femei prezinta ocazional cheaguri in sangele menstrual, ce pot fi de culoare rosie aprinsa sau bruna. De obicei, acestea sunt eliminate in ziua de sangerare cea mai abundenta, cand substantele produse de organism pentru a mentine sangele din interiorul uterului lichid nu mai sunt suficiente cantitativ, si astfel parte din sange coaguleaza. De asemenea, este normal ca spre sfarsitul ciclului, sangele sa isi modifice culoarea, intrucat acesta este efectul procesului de metabolizare a hemoglobinei, ce are loc pe masura ce trec zilele de ciclu.

Exista insa anumite semne de alarma care impun un consult ginecologic: cheaguri abundente, de marime semnificativa, cicluri insotite de dureri puternice, semne si simptome de anemie, istoric de avort spontan. Medicul poate evidentia eventual prezenta a unor fibroame uterine( tumori benigne, deci necanceroase ale tesutului din peretele uterului), a unor polipi, a unui uter marit de volum, a unor dezechilibre hormonale( cauzate de o modificare dramatica a greutatii, in oricare sens, tratamente hormonale, anumite medicamente).

Pentru a indeparta orice ingrijorare, iti recomand un consult ginecologic. Poti efectua tot atunci si examenul Papanicolau, obligatoriu la toate femeile dupa varsta de 20( unele tari incep programul de screening dupa varsta de 25 de ani) de ani, active sexual. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!
ionela
Re: scurgeri maro  Data postarii:  07-08-2009 7:29PM
Buna!
Sper ca cineva sa ma poata ajuta cu un sfat s-au o parerea a unui medic mi-ar fi de mare folos in a situatia de fata : Sunt gravida in 39 saptamani,stiu deja ca am putin lichid amniotic,am fost la medic si am facut controale tot timpul ,eu sunt sanatoasa ,am doar 22 de ani ,sunt la prima sarcina.Am fost la spital si mi au pus oxitocina IV doua injectii odata,nu m-am dilatat deloc nu am avut contractii si de fapt sunt foarte speriata,nu stiu ce sa fac ,m au trimis acasa pentru ca au spus ca am uterul foarte ingust ..Stiu doar din ce am citit pana acum ca trebuia sa nasc pana acum, tocmai datorita faptului ca am mai putin lichid amniotic si am uitat s a mentionez ca am niste scurgeri de sange rosu curat spre maroniu inchis ,pana acum am avut aceste scurgeri de 3 ori.CE SA FAC? MI E FRICA PENTRU BEBELUSUL MEU...AJUTOR!!!!!!
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  09-08-2009 2:46PM
Draga Ionela, cea mai frecventa cauza de sangerare in al treilea trimestru de sarcina este eliminarea dopului de mucus de la nivelul colului uterin( numit si cervix), ce poate aparea cu cateva zile( pana la 1-2 saptamani) inainte de nastere si semnifica faptul ca cervixul incepe sa se dilate si sa se scurteze pentru a favoriza coborarea fatului. Oricand dupa 36 de saptamani acest semn este normal si nu reprezinta nici un pericol pentru fat. De obicei aspectul este de mucus amestecat cu o cantitate mica de sange. Daca in spital s-a efectuat o examinare interna( tuseu vaginal), poti avea aceasta sangerare, in cantitate mica, inca cateva zile dupa si nu reprezinta nici un motiv de ingrijorare.

De asemenea, sangerarile in ultimul trimestru de sarcina mai pot fi cauzate de placenta jos implantata( placenta praevia- intr-o sarcina atent urmarita aceasta este diagnosticata precoce si este indicatie de nastere prin cezariana. Sangerarea in acest caz este de culoare rosu deschis, este repetata si uneori in cantitate moderat-mare), de infectii la nivelul cervixului sau vaginului( candidoze, boli cu transmitere sexuala) sau pot aparea dupa contactul sexual.

Orice sangerare de culoare rosu prospat, in cantitate insemnata, insotita de febra, frison sau dureri abdominale trebuie evaluata de medicul ginecolog. Exista tratamente corespunzatoare, sigure atat pentru mama cat si pentru copil, o data ce cauza exacta este identificata.

O sarcina normala poate dura oricat intre 37 si 42 de saptamani. Imi dau seama ca fiecare zi dupa data estimata a nasterii pare nesfarsita, dar este important sa tii minte ca fiecare bebelus are propriul sau cronometru- va intra in lumea noastra la momentul ales de el. Noi prezicem cu ajutorul tehnicii moderne timpul nasterii, dar aceasta este doar o estimare, deci aproximativa.

8% dintre femei prezinta nivele scazute ale lichidului amniotic in ultimul trimestru de sarcina, dar complicatiile sunt mai frecvente daca femeia a depasit termenul cu 1-2 saptamani. Dupa aceasta perioada, functia placentei scade cu 50% si interventia obstetricianului, in spital este obligatorie.

Cred ca o monitorizare atenta de catre medicul care a supravegheat sarcina este recomandata in cazul tau. Raporteaza orice simptome sau motive de ingrijorare si incearca sa iti pastrezi calmul. Bea suficiente lichide si incearca sa te odihnesti. Copilasul tau are nevoie inainte de toate de o mama sanatoasa si linistita.

Iti doresc multa sanatate, o nastere usoara si un bebelus minunat!
ionela
Re: scurgeri maro  Data postarii:  09-08-2009 6:22PM
Buna ziua! In primul rand,MULTUMESC DOMNULUI DC ENE pentru toate informatiile primite ,stiu ca din ceea ce am citit si citesc tot timpul ca nici o sarcina nu seamna cu o alta ,intradevar in cazul meu ceea ce mi sa intamplat in ultimile 24h ma speriat foarte tare.Totusi spatele ma doare foarte tare ,inca imi curge lichidul acela (dopul gelatinos) dar miroase foarte urat ,acru...Oare e normal? Ma hidratez foarte bine si chiar recomand tuturor sa faca lucrul asta ,in special pentu toate femeile insarcinate.!!!Am uitat sa mentionez in celalalt mesaj ca am facut analize de sange la spital plus urina si au iesit perfect ..Trebuia sa fac ceva special in cazul in care as putea acum sa am probleme cu placenta? Medicul meu nu mi a spus nimic in legatura cu acest lucru.Stiu ca doar la ultrasunete se poate vedea ..Eu am facut multe Ecografii pana acum analize de sange ,urina ,masurarea tensiunii arteriale.Oricum MULTUMESC PT INCURAJARI !!!!! SANATATE TUTUROR !!!
dr_ene
Re: scurgeri maro  Data postarii:  12-08-2009 9:22PM
Draga Ionela, de obicei dopul de mucus este inodor( fara miros). Daca mirosul este intr-adevar puternic, daca se asociaza senzatia de usturime sau durere locala la nivelul vaginului, trebuie consultat medicul pentru excluderea unei infectii.

Placenta praevia este diagnosticata ecografic, masurandu-se distanta dintre marginea placentei si orificul intern al cervixului sau gradul de suprapunere a placentei peste cervix. O placenta jos implantata poate fi suspicionata din primul trimestru, dar masuratori repetate sunt necesare, intrucat un anume grad de schimbare a pozitiei acesteia este posibil pe masura ce sarcina avanseaza. Se accepta insa ca dupa 35 de saptamani, orice suprapunere a placentei peste cervix, chiar si de 1 mm, este indicatie de nastere prin cezariana. Daca acesta ar fi fost cazul tau, sunt sigura ca medicul ar fi mentionat acest lucru.

Iti doresc o nastere usoara!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  +
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului