buna
|
eu_oana18 |
buna | Data postarii: 16-08-2008 3:01PM |
| am si eu o intrebare.transpir fff mult in palme si talpi .am fost la doctor si mia zis sa numai mananc sarat.nu am mai mancat sarat si tot transpir.as vrea si eu un tratament .va rog mult ajutati-ma .o zi buna | ||
|
dr_ene |
Re: buna | Data postarii: 16-03-2009 8:07PM |
|
Draga Oana, afectiunea de care suferi poarta numele de hiperhidroza palmo-plantara. Este data de hiperfunctia sistemului nervos simpatic( sistem nervos involuntar). Poate asocia si hiperhidroza axilara( la nivelul subbratului) sau a fetei. Este accentuata de caldura( dar apare si in anotimpul rece), si mai ales de emotii, stress. Este o afectiune destul de frecventa si cu un impact semnificativ asupra calitatii vietii. Ca tratament, in prezent, exista: antiperspirantele( cele cu un procent mai ridicat de clorura de aluminiu( substanta activa) decat deodorantele obisnuite existente pe piata sunt eficiente in cazurile usoare si moderate de hiperhidroza axilara- cateva nume pe langa Maxim sunt Apaxil, Certain Dri, Drysol), iontoforeza( un aparat care genereaza curenti electrici ce in contact cu glandele sudoripare prin intermediul apei opreste productia acestora- indicat mai ales pentru afectarea palmara sau a talpilor), injectarea de toxina botulinica( procedura dureroasa si scumpa, cu efecte temporare), si ca tratamente chirurgicale: intreruperea semnalului nervos prin simpatectomie toracica, procedura de curand disponibila si in tara noastra. Fiecare din aceste metode are avantajele si dezavantajele ei. Alegerea iti va apartine in final tie, dar trebuie sa o iei fiind bine informata. Iti recomand forum-urile virtuale ale pacientilor care sufera de aceeasi afectiune, atat romanesti cat si internationale, unde poti afla pareri despre eficienta si impactul diverselor forme de tratament. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii dermatologi aflate in parteneriat de colaborare cu Centrofarm. Vei putea beneficia astfel de o reducere intre 5% si 25% din pretul consultatiei, la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Pentru mai multe detalii, poti accesa sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.