intarzierea menstruatiei
|
|||||||||||||||||||||
|
am_nevoie_de_ajutor |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 18-01-2011 9:02PM | |||||||||||||||||||
|
buna seara. am si eu o mare problema cu care ma confrunt de foarte mult timp.am 33 de ani si sunt mamica unei fetite de 5ani si jumatate.de aproximativ 6 luni am dereglerari ale ciclului menstrual,in sensul ca nu mi-a venit timp de 3 luni si jumatate ,eu crezand la inceput ca ar putea fii vorba d eo posibila sarcina.am facut si teste de sarcina si am mers is la control ginecologic,dar n-a fost sarcina.d-na doctor mi-a zis ca ar putea fii niste deregleri hormonale si sa sa mai asteptam putin ca de regula aceste dereglari dureaza 3 luni,insa,vazand ca nu a venit,am mers la alt medic care mi-a dat tratament cu Duphaston si alte medicamnete zicand ca am si o infectie minora.am luat 10 zile Duphastonul si am intrerupt.la aproximativ 2 saptamani a venit si ciclul,dra nu mai abundent,asa cum m-as fii asteptat eu.urmatoarea luna iar a intarziat ,de aceasta data 50 zile(de la ultima menstruatie). as vrea mult sa va intreb ce as putea sa fac pentru a regla ciclul menstrual,care crededi ca ar putea fii cauzele,si daca acel tratament cu Duphaston trebuia urmat 3 luni(cate 10 pastile pe luna)asa cum am mai auzit de la alte fete?eu le-am luat doar 10 zile si le-am intrerupt.mentionez ca niciodata nu ama vut un ciclu foarte regulat,insa cel mult imi intazir circa 7-8 zile. cu speranta ca mi se va raspunde la intrebari,va multumesc frumos!!! |
|||||||||||||||||||||
|
just_me10 |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 19-01-2011 4:50PM | |||||||||||||||||||
| am si eu o intrebare... e posibil sa fi ramas insarcinata?am facut sex cu prietenul meu si mi-a intarziat menstruatia 4 zile.Mentionez ca a folosit prezervativ si nu a ejaculat in mine...multumesc anticipat | |||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 20-01-2011 5:37AM | |||||||||||||||||||
|
Draga am_nevoie_de_ajutor, cele mai frecvente cauze ale dereglarilor menstruale sunt intr-adevar dezechilibrele hormonale. O functie normala si sincrona a hipotalamusului, hipofizei, glandelor adrenale, tiroidei si ovarelor este necesara pentru un ciclu regulat. Nu ai mentionat daca ai efectuat determinari hormonale inainte de recomandarea tratamentului cu Duphaston. Da, cel mai probabil, o singura luna de tratament nu a fost suficienta pentru a obtine un ciclu regulat. De obicei, ciclurile obtinute sub tratament hormonal( fie ca este vorba de tratament doar cu progesteron sau de pilula contraceptiva combinata) sunt mai reduse cantitativ decat ciclul normal. Pentru elucidarea cauzei, este nevoie de un istoric si un examen clinic. Este important daca in aceste ultime 6 luni ai avut alta boala, daca ai schimbat programul de lucru( ture de noapte, ore suplimentare), ai luat anumite medicamente, ti-ai modificat greutatea, ai observat vreo scurgere mamelonara sau aparitia parului nedorit, ai efectuat exercitiu fizic intens. Examenul clinic urmareste valoarea tensiunii arteriale, palparea tiroidei, examenul sanilor si examenul ginecologic. Ulterior, pot fi indicate teste de sange si examen ecografic tintit. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 20-01-2011 10:29PM | |||||||||||||||||||
|
Draga just_me10, protectia oferita de un prezervativ folosit corect este de 98%. Daca folositi prezervativul, atunci nu are importanta daca ejacularea are loc in interiorul sau in afara vaginului. Raspunsul pe care il doresti, asa cum spuneam si in post-urile anterioare, este oferit de un test de sarcina efectuat la domiciliu. Este ieftin si precis, oferind cel mai fidel un raspuns o data ce ai trecut de data asteptata a urmatoarei menstruatii. Nici un medic, de pe nici un forum, nu iti poate raspunde corect la intrebarea "am ramas sau nu insarcinata?" Medicina isi are limitarile ei, si daca pretindem ca suntem cititori ai viitorului, lansand supozitii fara suport stiintific si practic, atunci se cheama ca suntem ghicitori, si nu oameni de stiinta. Iti inteleg nerabdarea si dorinta de a avea un raspuns cat mai devreme, dar nu sta in puterea mea sa ti-l ofer acum. Alte cauze posibile ale intarzierilor menstruale, in afara sarcinii, au fost detaliate in raspunsurile anterioare ale acestei categorii. Te invit sa le citesti si sper sa iti fie de folos. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||||||||||||||
|
cersenin |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 25-01-2011 6:33AM | |||||||||||||||||||
|
Buna ziua.eu si sotul meu ne dorim f mult un copil,eu am 24 de ani.precizez ca nu am luat niciodata anticonceptionale,si nu am facut niciun avort.noi folosim in general metoda calendarului sau a prezervativul.din noiembrie am inceput sa lucram la acest mare proiect:un bebelus.inca nu a aparut si sincer sunt un pic stresata deoarece ma gandesc ca poate am ceva si nu pot avea copii anul trecut in luna iulie am facut 2 teste de sarcina inainte cu o zi de venirea menstruatiei,asta pentru ca simteam ca sunt insarcianata,rezultatele au fost pozitive,se vedeau f bn ambele linii.a 3 a zi dupa aceasta intamplare nu stiu ce s-a intamplat pt ca a inceput sa curga sange,am avut dureri f mari,si a tinut 3 zile.apoi am mai facut un test care a iesit negativ.oare am avut avort premenstrual?mentionez ca in acea perioada am fost fffffff stresata si am avut f multe pb. imi cer scuze pt ca v-am pus atatea intrebari,va multumesc anticipat.o zi superba! Mesaj modificat de autor pe 25.01.2011 |
|||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 26-01-2011 10:05PM | |||||||||||||||||||
|
Draga Cersenin, se recomanda investigatii suplimenatre in cazul unui cuplu care nu poate concepe dupa 1 an de contacte sexuale neprotejate, in cazul in care partnerii amandoi au sub 35 de ani. Din relatarea ta, pana acum sunt 3 luni de cand v-ati hotarat sa deveniti parinti. Bineinteles ca exista mari diferente intre gradul de fertilitate a diferitelor cupluri- pentru unii, este suficienta o luna fara vreo metoda contraceptiva pentru a se obtine sarcina. Pentru altii, ani intregi. Sfatul meu este sa va asigurati ca aveti un mod de viata sanatos si sa lasati lucrurile sa vina de la sine, cel putin pentru urmatoarele 6-9 luni. Cu cat vei fi mai stresata si mai ingrijorata ca sarcina nu vine nici luna asta( desigur planning-ul familial isi are rolul sau, insa fiecare noua viata este un dar de sus!), cu atat vei pierde din frumusetea acestei perioade- anticiparea isi are rolul ei, si puteti folosi acest timp, cat inca sunteti doar doi pentru a citi materiale educationale despre sarcina/cresterea copiilor/ strategii de parenting. Cel mai corect este sa faci un test de sarcina atunci cand treci de data asteptata a urmatoarei menstruatii. Nu cred ca are sens sa le faci mai devreme, doar bazandu-te pe simptome nespecifice si asa cum spuneai si tu, posibil autoinduse. Consumi efort si bani intr-un mod ineficient. Raspunsul la intrebarea ta va veni astfel de la un test de sarcina, si niciodata de la un medic de pe forum. Da, cel mai probabil la sarcina anterioara a fost vorba de un avort ovular( avort spontan ce care loc inainte de 5 saptamani de sarcina). Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||||||||||||||
|
cersenin |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 27-01-2011 5:40AM | |||||||||||||||||||
| Buna dimineata!Va multumesc din toata inima pt raspunsul dat si pt disponibilitatea dumneavoastra.Sa aveti o zi minunata,iar D-zeu sa va rasplateasca tot binele facut! | |||||||||||||||||||||
|
Lenutza |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 01-02-2011 12:58PM | |||||||||||||||||||
|
Buna ziua..Am o problema si eu si sunt foarte ingrijorata si varog foarte mult sa ma ajutati..Am avut relatii sexuale cu prietenul meu inainte cu o saptamina de la data cind trebuia sa-mi vina ciiclul am avut pe data de 23 si ciclul trebuia sa-mi vina pe 29/30 si inca nu mia venit...ar putea sa fie o intirziere a ciclului din cauza ca am facut sex cu o saptamina de la ciclul???da am facut sex neprotejat dar el a ejacuat afara nu in mine...sau ar putea sa fie ca pot fi si insarcinata???Va rog foarte mult ajutatima |
|||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 01-02-2011 9:41PM | |||||||||||||||||||
|
Draga Lenutza, raspunsul pe care il doresti, referitor la posibilitatea de a fi insarcinata, vine de la un test de sarcina, si nu de la abilitatea mea sau a oricarui medic de pe forum de a-ti infirma aceasta. Inteleg ca aceasta este dorinta ta, insa nu te pot ajuta in acest fel. Trebuie sa iti gasesti curajul de a face un test de sarcina acasa si a privi realitatea in fata. Iti doresc insa ca rezultatul sa fie cel asteptat de tine, si sa inveti de aici o lectie pretioasa pentru viitorul si sanatatea ta. Te invit sa citesti post-urile anterioare( o recomandare valabila inainte de a posta orice intrebare, pentru a evita redundanta) pentru a intelege cate alte adolescente/domnisoare s-au gasit in situatia ta, ca urmare a unei decizii mai putin fericite( sex neprotejat sau metode de contraceptie necorespunzatoare) si la ce riscuri s-au expus. De asemenea, sunt mentionate cele mai frecvente cauze de intarzieri menstruale in afara de sarcina. Ajutorul pe care ti-l pot da insa este de a incerca sa te conving referitor la importanta sexului responsabil. Viata ne da uneori lectii usturatoare, si cred ca a fi pusa fata in fata chiar si numai cu eventualitatea unei sarcini neplanificate si nedorite este una din acestea. In ziua de azi, orice sarcina ar trebui sa fie dorita, si nu accidentala. Metoda contraceptiva folosita de partenerul tau se numeste "coitus interruptus". Este cea mai veche si probabil cea mai raspandita metoda contraceptiva pe glob, dar are o rata de eroare de 20%, chiar mai mult in cazul barbatilor tineri. Cred ca un risc de 1:5 de a ramane insarcinata, atunci cand nu iti doresti acest lucru sau de a contacta o boala transmisibila sexual este mult prea mare pentru a ti-l asuma... vreodata! Nu este nevoie decat de o singura relatie sexuala neprotejata pentru a contacta o boala cu transmisie sexuala cu consecinte pe termen lung sau pe viata sau pentru a ramane insarcinata atunci cand nu ai planificat si nu iti doresti o sarcina. Sunt riscuri mult prea mari pentru a ti le asuma, sperand in "noroc" sau in conceptia "doar nu mi se va intampla chiar mie!". Este un risc prea mare pentru a ti-l asuma crezand in vorbe si in promisiuni- atat de usor de zis, atat de usor de facut. Astfel, este de o covarsitoare importanta pentru sanatatea ta folosirea prezervativului - corect, oriunde, oricand, cu oricine. Este important sa fii protejata in mod corespunzator, nu prin vorbe. Iti recomand sa porti o discutie in acest sens cu partenerul tau si sa stabiliti impreuna metoda contraceptiva si de protectie cea mai buna pentru voi, luand in considerare si abstinenta ca cea mai sigura dintre toate. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate si multa intelepciune si maturitate in deciziile pe care le iei! |
|||||||||||||||||||||
|
bombonik |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 04-02-2011 8:47AM | |||||||||||||||||||
|
buna |
|||||||||||||||||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | - | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | + |