benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

intarzierea menstruatiei

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  +
geogya
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  07-12-2010 11:32PM
buna ziua, am si eu o intrebare sunt in ultima zi din cele 7 de pauza si inca nu mi-a venit menstra Grija mea cea mai mare e ca acum 2 sapt am avut contact sexual pe care il consideram protejat datorita anticonceptionalelor diane 35 pe care le iau de cateva luni. intarzierea poate fi datorata de scaderea in greutate(5 kg prin infometare..) sau de stres? se poate ca anticonceptionalele sa fie prea puternice?
voi face preventiv un test in cazul in cae menstra va intarzia alte 7 zile dar vroiam sa intreb deasemenea daca e nevoie sa consult un alt ginecolog
multumesc anticipat
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  09-12-2010 4:20PM
Draga Geogya, cred ca da, cel mai probabil intarzierea menstruala se datoreaza scaderii in greutate si/sau stress-ului. Scaderea semnificativa in greutate este perceputa de organism drept un moment nepropice pentru o sarcina, astfel incat uterul nu prezinta proliferarea mucoasei si apoi modificarea structurala a acesteia, necesare pentru a avea ciclu.

Dozele de hormoni din anticonceptionalele combinate moderne( cum e si Diane 35) sunt mult mai mici comparativ cu cele clasice, astfel incat nu se poate vorbi de anticonceptionale moderne "prea puternice". Daca ai folosit regulat si fara exceptie anticonceptionalele, atunici riscul unei sarcini este minim. Poti efectua un test chiar acum, pentru a te linisti.

Poate ar merita sa iei in considerare o metoda de a slabi mai sanatoasa decat "infometarea". Aceasta poate crea dezechilibre deloc de neglijat atunci cand este severa. Un regim alimentar hipocaloric, dar care sa contina nutrientii necesari pentru functionarea corespunzatoare a organismului in viata de zi cu zi si efortul fizic sunt intotdeauna optiunea ideala pentru a slabi.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate
mickey
buna  Data postarii:  19-12-2010 9:29PM
am o problema.....la prietena mea ii intarzie ciclu de vreo 3-4 saptamani si inainte cu 3 luni am facut-o ea are 17 ani....si dupa ce am facuto yo mai venit 2 luni dupa si acum ii intarzie....ce sa fac? ajutatima
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  23-12-2010 9:04PM
Draga Mickey, daca ultimul contact sexual a fost cel din urma cu 3 luni, ma gandesc ca eventualitatea unei sarcini nediagnosticate pana in prezent este foarte mica. Daca au existat doua cicluri de atunci, atunci probabilitatea este nula. Sarcina este un prim diagnostic de exclus la orice femeie aflata la varsta fertila si activa din punct de vedere sexual.

Exista multe alte cauze ce duc la neregularitati menstruale. Stress-ul este deseori cauza intarzierii menstruale. El afecteaza numeroase organe si mecanisme din organismul nostru, inclusiv ciclul menstrual prin scaderea unui anume hormon necesar in ovulatie si menstruatie. Afectari ale functiei tiroidiene( fie in plus, fie in minus) sau ale ovarelor( sindromul ovarelor polichistice fiind cel mai frecvent intalnit) intra de asemenea in diagnosticul diferential al intarzierilor menstruale. In acelasi timp, o boala acuta, de scurta durata poate duce la intarzierea menstruatiei, cat si schimbarea programului de lucru( ture de noapte), anumite medicamente, greutatea in exces sau din contra, anorexia, exercitiul fizic intens.

Oricand in viata, dar mai ales la adolescenta( nu ai mentionat cati ani ai tu, dar banuiesc ca nu esti cu mult mai in varsta decat partenera ta), intelegerea responsabilitatilor care vin, inerent si inevitabil, o data cu activitatea sexuala, este vitala. Practicarea sexului responsabil si sigur este de o covarsitoare importanta. Cea mai mare grija a fetelor adolescente si tinere la inceput de viata sexuala este sarcina. Cea mai mica intarziere a ciclului produce ingrijorare extrema, intr-un fel de inteles, intrucat o sarcina neplanificata este un eveniment ce schimba radical mersul vietii. Dar, in ziua de azi, orice sarcina poate si ar trebui sa fie planificata si dorita. Insa, concentrand atentia doar pe posibilitatea unei sarcini, de cele mai multe ori se trece pe langa adevaratii dusmani din umbra, si anume bolile cu transmitere sexuala. In fiecare zi, 12000 de tineri in lume contracteaza o boala cu transmitere sexuala. In anii '50 existau 5 astfel de boli. La inceputul acestui deceniu, exista peste 30, dintre care o treime sunt incurabile. HIV/SIDA este probabil cea mai cunoscuta si mediatizata, intrucat au existat atatea prejudecati si discriminare cu privire la pacientii afectati, dar nu este nici de departe singura sau cea mai frecventa.

Iti recomand cu tarie, pentru sanatatea ta si a prietenei tale, sa folositi o metoda de protectie si de contraceptie corespunzatoare. Pentru informatii suplimentare referitoare la optiunile pe care le aveti, va stau la dispozitie materiale informative pe internet sau personalul din clinicile de planificare familiala.

Pentru un consult de specialitate, partenera ta poate apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiaza de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii puteti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Va doresc multa sanatate!
anonim2010
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  07-01-2011 9:33PM
buna....am avut contacte neprotejate cu prietena de cateva ori, de fiecare cate putin si dupa luam un prezervativ si i-a intarziat ciclul cam 4 - 6 zile fara sa aiba alte simptome diferite si dupa un test de sarcina in a 4 zi de intarziere o iesit negativ.credeti ca sunt motive de ingrijorare?multumesc....
margot
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  08-01-2011 9:50PM
Buna. Am si eu o problema mai delicata. precizez ca imi doresc un bebe. Ciclul menstrual in ultimele 3 luni l-am avut in felulul urmator: 10.10.2010, 11.11.2010, 14.12.2010. Pe 1 ianuarie am avut contact cu ejaculare inauntru, atunci practic a fost si perioada de ovulatie, dupa calcule, dar in 4 ianuarie am inceput sa sangerez la inceput maro spre rosu inchis, fara dureri, fara niciun simptom de menstruatie (de obicei la CM aveam dureri groaznice, care le amelioram cu Ketonal). A durat 4 zile, scurgeri normale, 2 max 3 tampoane /zi. In perioada asta simteam doar un discomfort la spate/coloana, dupa care senzatia de foarme permanenta, dureri de cap, si somnolenta/oboseala, si ma enervez foarte repede de la orice. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea sa fi ramas insarcinata, desi am avut sangerarile alea? Poate fi vorba de nidatie sau ar fi fost prea devreme? o sa fac si analize la sange, insa nu stiu dupa cat timp s-ar putea vedea un rezultat? Va multumesc pentru raspuns!
econa
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  11-01-2011 8:34PM
buna...am si eu o problema... ciclul meu este neregulat, mereu mi a venit dupa o zi, doua .. dar de cand am inceput sa intretin relatii sexuale imi este foarte frica.. luna trecuta mi a venit pe 8 , iar acum suntem in 11 si nimic... tin sa pregizez sa folosesc prezervativ , si am facut un test de sarcina pe 2 ( deoarece imi era putin greata dupa ce mancam ) si a iesit negativ , dar tot imi este frica.... sunt insarcinata ???Shocked
Mesaj modificat de autor pe 11.01.2011
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  11-01-2011 9:56PM
Draga anonim2010, nu sunt sigura ca inteleg la ce te referi cand spui ca "dupa contactul sexual luam un prezervativ". Scopul acestei metode de protectie si contraceptive este de a fi folosit din perioada de preludiu, o data ce penisul intra in erectie. Numai folosit corect, eficacitatea lui este de 98%.

Durata penetrarii nu are nici o importanta. Sunt suficiente cateva secunde pentru ca spermatozooizii sa ajunga pe traiectul corect spre fecundarea ovulului.

De aceea cred si sustin cu tarie folosirea regulata, la orice contact sexual, a unei metode de protectie si contraceptiva. De ce ati dori sa va asumati riscul, oricat de mic, al unei sarcini atunci cand nu doriti sa deveniti parinti? De ce sa va expuneti unei boli cu trasmitere sexuala, nebanuite si cu consecinte posibil ireversibile?

Este o dovada de maturitate si responsabilitate din parta ta si a partenerei tale sa intretineti relatii sexuale protejate. Astfel, este de o covarsitoare importanta pentru sanatatea amandurora folosirea prezervativului - corect, oriunde, oricand.

Testele de sarcina moderne detecteaza sarcina o data ce urmatoarea menstruatie intarzie. La aproape o saptamana de la intarzierea menstruatiei cred ca acuratetea sa e de 100%.

Sper ca aceasta situatie, ce v-a pus fata in fata cu posibilitatea oricat de mica a unei sarcini sa va convinga de importanta sexului sigur si responsabil.

Va doresc multa sanatate!

dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  12-01-2011 10:05PM
Draga Margot, intre 6 si 12 zile( cu o medie de 9 zile) de la ultima ovulatie, daca a avut loc fertilizarea, poate aparea sangerarea de implantare( datorata ancorarii embrionului in mucoasa uterina). Aceasta are culoare bruna-rosietica sieste redusa cantitativ- are mai degraba caracter de spotting. Foarte putin probabil sa fie cazul tau, unde durata sangerarii e de cateva zile si cantitativ, sangerarea este mai mult decat spotting. Astfel, fie este vorba de o menstruatie mai devreme, fie de o sangerare intermenstruala.

Testele de sarcina moderne detecteaza cel mai fidel sarcina o data ce a venit data asteptata a urmatoarei menstruatii. Unele dintre ele, afirmativ, pot fi efectuate chiar la 10 zile de la ovulatie. Uneori, insa, fiind efectuate prea devreme, cand nivelul de hormon de sarcina detectabil in urina nu a ajuns sa creasca corespunzator de mult pentru a pozitiva testul, rezultatul poate fi fals negativ. Daca ai suspiciuni ca ai fi insarcinata, poti astepta cateva zile si apoi, poti repeta testul. Un test de sange fals pozitiv este destul de rar. Altfel spus, o data ce testul iese pozitiv, acesta este un indiciu foarte clar ca esti insarcinata.

Cat despre testele efectuate din sange- determinarea unui hormon specific de sarcina( betaHCG)- acestea pot fi efectuate intre 7 si 12 zile de la conceptie. La fel, efectuate prea devreme pot da rezultate fals pozitive, intrucat un nivel foarte mic din acest hormon poate exista in mod fiziologic in sange, fara a fi insarcinata. Sarcina se caracterizeaza insa prin nivele progresiv si semnificativ crescande( dublarea nivelului in interval de 24-48 de ore) de betaHCG.

Sfatul meu ar fi sa astepti data urmatoarei menstruatii si atunci sa efectuezi un test de sarcina la domiciliu. Este ieftin si precis. Acesta ne ofera cel mai fidel un raspuns. Nici un medic, de pe nici un forum, nu iti poate raspunde corect la intrebarea "am ramas sau nu insarcinata?" Medicina isi are limitarile ei, si daca pretindem ca suntem cititori ai viitorului, lansand supozitii fara suport stiintific si practic, atunci se cheama ca suntem ghicitori, si nu oameni de stiinta. Iti inteleg nerabdarea si dorinta de a avea un raspuns cat mai devreme, dar nu sta in puterea mea sa ti-l ofer acum.

Darul unei noi vieti nu este in mainile noastre, ci ale divinitatii. Tu si partenerul tau trebuie sa faceti ce atarna de voi, dar mai departe, tot ce sta in dreptul vostru este sa asteptati cu speranta. Si chiar daca asteptarea dureaza mai mult decat ati dori, sa mergeti inainte. In clipa cand va veti tine in brate copilasul, toate aceasta perioada va fi data uitarii si va fi meritat mai mult decat va imaginati.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  12-01-2011 10:28PM
Draga Econa, asa cum spuneam si in postul anterior, raspunsul pe care il doresti trebuie sa vina de la un test de sarcina efectuat dupa data asteptata a urmatoarei menstruatii, si nu de la un medic pe forum. Nu este in puterea si abilitatea mea sa iti spun daca esti sau nu insarcinata. Nicaieri in lumea moderna sarcinile nu sunt diagnosticate altfel decat printr-un test de sarcina- ieftin si rapid.

Un ciclu ce apare la o zi doua fata de data calendaristica din luna anterioara nu este un ciclu neregulat.

Frica nu isi are locul atunci cand practici un sex responsabil. Deseori, cea mai mare grija a fetelor adolescente si tinere la inceput de viata sexuala este sarcina. Cea mai mica intarziere a ciclului produce ingrijorare extrema, intr-un fel de inteles, intrucat o sarcina neplanificata este un eveniment ce schimba radical mersul vietii. Dar, in ziua de azi, orice sarcina poate si ar trebui sa fie planificata si dorita.

Insa, concentrand atentia doar pe posibilitatea unei sarcini, de cele mai multe ori se trece pe langa adevaratii dusmani din umbra, si anume bolile cu transmitere sexuala. In fiecare zi, 12000 de tineri in lume contracteaza o boala cu transmitere sexuala. In anii '50 existau 5 astfel de boli. La inceputul acestui deceniu, exista peste 30, dintre care o treime sunt incurabile. HIV/SIDA este probabil cea mai cunoscuta si mediatizata, intrucat au existat atatea prejudecati si discriminare cu privire la pacientii afectati, dar nu este nici de departe singura sau cea mai frecventa.

Astfel, este de o covarsitoare importanta pentru sanatatea amandurora folosirea prezervativului - corect, oriunde, oricand. Este important sa fii protejata in mod corespunzator, nu prin vorbe.

Iti doresc multa sanatate!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  +
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului