intarzierea menstruatiei
|
|||||||||||||||||||||
|
monica13 |
intarzierea menstruatiei | Data postarii: 26-08-2010 6:58PM | |||||||||||||||||||
|
Buna. Am si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati cu un raspuns. In luna iunie am intretinut relatii sexuale cu prietenul meu, neprotejat....dar am avut foarte mare grija... in iunie si iulie, menstruatia mi-a venit in mod normal, dar acum, in august, are deja o intarziere de 6 zile si nu a aparut inca... Sunt ingrijorata...Nu stiu care ar fi cauza acestei intarzieri. Astept un raspuns de la voi.... Va multumesc |
|||||||||||||||||||||
|
alexandra90 |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 05-09-2010 12:40PM | |||||||||||||||||||
|
buna ziua ....Doamna doctor as dori sa va pun o intrebare.Am un ciclul neregulat,cam la 35-37 de zile.In iulie l-am avut pe 30 si in 24 si 28 august am avut contact sexual protejat cu prezervativ.Insa acuma imi intarzie ciclul de 7 zile.E posibil sa fie o sarcina? si ce as putea sa iau sa am si eu un ciclu regulat? multumesc. |
|||||||||||||||||||||
|
alexandra90 |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 06-09-2010 11:28AM | |||||||||||||||||||
|
imi poate raspunde si mie cineva va rog |
|||||||||||||||||||||
|
raluca1 |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 08-09-2010 10:08AM | |||||||||||||||||||
| la mine situatia este diferita am avut menstruatie in august pe 9. Am luat postinor pe 22 august asa cum trebuie si la timp. la fix o saptamana adica pe 29 am observat anumite sangerari maronii care deci au aparut pe 29 august si inca le mai am si acum desi pentru ceva timp am crezut ca imi vor trece. Este ceva normal? | |||||||||||||||||||||
|
casi_ana02 |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 05-11-2010 9:00AM | |||||||||||||||||||
| buna am si eu o problema.mia intarziat ciclul 2 saptamani si nush din ce cauza se intampla deoarece am folosit prezervativul si nu a fost nici un accident.am fost la medic si mi sa spus ca sun anemica poate fi din cauza aceasta?aceasta poveste cu intarzierea se petrece de vreo3 luni de zile si in fiecare luna la fel intarzie foarte mult timp .desi la 17 ani cred ca se poate sa ai un cilclu mentrual regulat.multumesc | |||||||||||||||||||||
|
alexandra90 |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 05-11-2010 1:59PM | |||||||||||||||||||
| nu cred k esti insarcinata daca ai folosit corect prezervativul,asa cred eu!!!Si eu am un ciclu foarte neregulat,care tot timpu intarzie si ultima luna mi-a intarziat 3 sapt si dupa aceea a venit f putin si inchis la culoare,aproepe maro...stie cineva ce inseamna? | |||||||||||||||||||||
|
gretta123 |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 05-11-2010 3:41PM | |||||||||||||||||||
| Vreau sa spun ca pe 18 august am luat un postinor corect administrat. Menstruatia mi-a venit cam la doua saptamani cum era de altfel si normal sa vina. A doua luna mi-a venit normal cu 3 zile inainte si a 3-a luna imi intarzie cu 5 zile. E normal?? | |||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 07-11-2010 8:21PM | |||||||||||||||||||
|
Draga Greta, Cele mai multe femei, dupa folosirea pilulei de a doua zi, au urmatorul ciclul menstrual la timp sau cateva zile mai devreme. Aportul de hormoni din medicament este responsabil pentru acest mic decalaj. Substanta activa se elimina din organism in 4 zile, asadar perturbari ulterioare ale ciclului nu pot fi puse pe seama Postinor-ului. Toate celelalte cauze de intarziere a ciclului menstrual, detailate in posturile anterioare, raman valabile si trebuie luate in considerare. Pilula de a doua zi este o masura exceptionala. Este nevoie de o metoda contraceptiva folosita in mod regulat atunci cand cei doi parteneri nu sunt pregatiti pentru a deveni parinti. Ca adulti responsabili, este intotdeauna mai intelept si mai usor sa previi, decat sa suporti consecintele unei decizii luate in pripa. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||||||||||||||
|
ionik |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 13-11-2010 9:46AM | |||||||||||||||||||
| am si eu o problema. mi-a intarziat menstruatia 10 zile si inca nu mi-a venit . nu am mai avut contact sexual de 3 luni . si nu stiu ce se intampla | |||||||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 14-11-2010 7:59PM | |||||||||||||||||||
|
Draga Ionik, exista mai multe motive posibile pentru a explica intarzierea menstruatiei. Pentru inceput insa, trebuie sa stii ca ciclurile neregulate se intalnesc la marea majoritate a femeilor, la un moment sau altul in viata, si de cele mai multe ori, nu semnaleaza o boala grava. Bineinteles ca o prima cauza ce trebuie intotdeauna pastrata in minte, in cazul femeilor active sexual, este sarcina. Nu este acesta cazul tau, cu ultimul contact sexual in urma cu 3 luni si cicluri prezente de atunci. Stress-ul afecteaza numeroase organe si mecanisme din organismul nostru, inclusiv ciclul menstrual prin scaderea unui anume hormon necesar in ovulatie si menstruatie. Afectari ale functiei tiroidiene( fie in plus, fie in minus) sau ale ovarelor( sindromul ovarelor polichistice fiind cel mai frecvent intalnit) intra de asemenea in diagnosticul diferential. In acelasi timp, o boala acuta, de scurta durata poate duce la intarzierea menstruatiei, cat si schimbarea programului de lucru( ture de noapte), anumite medicamente, greutatea in exces sau din contra, anorexia, exercitiul fizic intens. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||||||||||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | - | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | + |