benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

intarzierea menstruatiei

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  +
andreutza
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  09-07-2010 9:58PM
Buna.Tin sa mentionez ca mi-am inceput viata sexuala in urma cu 3 luni. Aveam ciclu menstrual neregulat.In ultimele luni m-a venit insa la timp. Acum mi-a veit ciclu cu doua saptamani mai devreme. in urma cu o saptamana am intretinut relatii sexuale neprotejate. El nu a ejaculat in mine. Sunt foaarte stresata.Imi poate spune cineva ce se intampla? E posibil sa fiu insarcinata? Multumesc
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  24-07-2010 6:13PM
Draga Deeanebunatica, "uter intors" sau retrovers inseamna un uter orientat usor spre posterior (spre in spate) comparativ cu pozitia fiziologica a acestuia spre fata, peste vezica urinara.

Retroversia uterina are mai multe cauze. De cele mai multe ori femeia se naste cu uterul in aceasta pozitie (congenital) - studiile arata ca 15 % dintre femei au uterul retrovers din nastere. Dar se poate ca aceasta pozitie sa fie determinata si de alte cauze: sarcini in antecedente, care slabesc ligamentele de sustinere ale uterului sau endometrioza( plajele de tesut endometrial din afara uterului pot face ca uterul sa fie "tras" si "tinut" in pozitia retroversa. Din aceasta cauza mobilitatea uterului are de suferit, el fiind "obligat" sa stea intr-o pozitie anormala.).

Uterul retrovers nu influenteaza nici fertilitatea, nici evolutia sarcinii in marea majoritate a cazurilor. Pe masura ce sarcina avanseaza, uterul ajunge intr-o pozitie normala sarcinii datorita greutatii fatului in dezvoltare. Foarte rar, pot apare probleme in cazul in care uterul nu revine incet spre o pozitie normala sarcinii odata cu dezvoltarea fatului ci ramane "prins" in pozitia retroversa in zona pelvina, impiedicandu-se astfel dezvoltarea normala a fatului. Urmarirea ecografica a sarcinii si masurarea parametrilor de crestere a fatului vor putea confirma o evolutie normala, corespunzatoarea saptamanilor de sarcina.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc o sarcina usoara si fara probleme!

dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  24-07-2010 6:51PM
Draga Andreutza, o data ce ai avut ciclu, nu este posibil sa fii insarcinata. Un test de sarcina pe care il poti face rapid si ieftin cred ca te va linisti.

Coitus interruptus, numele metodei contraceptive mentionate, desi cea mai veche si probabil cea mai raspandita metoda contraceptiva pe glob, are o rata de eroare de 20%, chiar mai mult in cazul barbatilor tineri. Cred ca un risc de 1:5 de a ramane insarcinata sau de a contacta o boala transmisibila sexual este mult prea mare pentru a ti-l asuma... vreodata!

La fiecare contact sexual neprotejat sau insuficient protejat, femeia este cea care isi asuma cele mai mari riscuri. Si nu ma gandesc numai la posibilitatea unei sarcini neplanificate, ci si la faptul ca rata de transmisie a bolilor sexuale este mai mare de la barbat la femeie decat invers, datorita contactului prelungit al spermei cu mucoasa vaginului. In cazul barbatului, acesta este expus pentru cateva minute. Femeia in schimb, pentru cateva ore iar consecintele acestor boli asupra viitorului ei reproductiv si sanatatii sunt mult mai insemnate. Asadar, orice barbat care refuza folosirea unui mijloc de protectie sigur pentru el si partenera sa, preferand sa o asigure ca "nu va termina inauntru", in opinia mea, isi expune partenera la un risc nejustificat si nu pune interesul ei deasupra satisfactiei personale.

Cred ca aceasta experienta v-a convins pe amandoi de importanta unei metode contraceptive sigure si eficiente. Ingrijorarile si stress-ul ulterior referitor la posibilitatea unei sarcini neplanificate sunt astfel evitate.

Fiecare femeie ce si-a inceput viata sexuala trebuie sa aiba controale regulate la ginecolog, ideal o data la 6 luni. Cu aceasta ocazie, pot fi monitorizate si eventual tratate ciclurile neregulate.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

cosmo.girl20
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  30-07-2010 4:22PM
Buna. Am 21 ani , am ciclu neregulat de la varsta de 13 ani. Imi venea o data la 2 - 3 luni maxim. Acum am intrat in panica pentru ca nu mi-a venit de 3 luni si jumatate . Mi-am facut test de sarcina si a iesit negativ. Ce as putea face ca sa imi vina din noi menstruatia? Credeti ca am vreo boala? Mentionez ca sunt o persoana mai slabuta si acum am pierdut 3-4 kg in greutate. Va rog ma puteti ajuta ?
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  31-07-2010 9:55PM
Draga Cosmogirl 20, ciclurile spatiate la 6, 8 sau chiar mai multe saptamani poarta numele de spaniomenoree.

O boala acuta, de scurta durata poate duce la intarzierea menstruatiei, cat si schimbarea programului de lucru( ture de noapte), anumite medicamente, greutatea in exces sau din contra, anorexia, exercitiul fizic intens, secretia in exces a unui hormon hipofizar numit prolactina sau o functie anormala a tiroidei pot cauza aceste cicluri spatiate.Sindromul ovarelor polichistice asociaza si el cicluri neregulate.

Stress-ul afecteaza numeroase organe si mecanisme din organismul nostru, inclusiv ciclul menstrual prin scaderea unui anume hormon necesar in ovulatie si menstruatie. Daca in ultimele luni ai avut o perioada stresanta, aceasta poate fi o explicatie pentru lipsa ciclului menstrual in ultimele 3 luni si jumatate. De asemenea, un indice de masa corporala scazut asociaza in cele mai multe cazuri spaniomenoree.

Cred ca un consult ginecologic se impune. Mai ales ca spaniomenoreea este prezenta de 8 ani. Un examen clinic, teste de sange tintite si o ecografie pelvina pot gasi explicatia in cazul tau. O data ce stim cauza, stim si care este tratamentul necesar.

dienuta
intarzierea menstruatiei  Data postarii:  04-08-2010 8:55AM
am o mare problema... am intretinut relatii sexuale cu prietenul meu dar nu a ejaculat in mine... si asta s-a intamplat maxim 2 minute adica foarte putin ... in rest au fost protejate... mie mi-a intarziat menstruatia 4 zile.... sunt cam disperata! oare e posibil sa fiu insarcinata:cryConfused multumesc mult pentru ajutor!!!!
am uitat sa precizez ca eu am 16 ani si prietenul meu 18 ma puteti ajuta?
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  04-08-2010 7:35PM
Draga Dienutza, metoda contraceptiva folosita de partenerul tau se numeste "coitus interruptus". Este cea mai veche si probabil cea mai raspandita metoda contraceptiva pe glob, dar are o rata de eroare de 20%, chiar mai mult in cazul barbatilor tineri. Cred ca un risc de 1:5 de a ramane insarcinata, atunci cand nu iti doresti acest lucru sau de a contacta o boala transmisibila sexual este mult prea mare pentru a ti-l asuma... vreodata!

Durata contactului sexual nu are nici o importanta in determinarea probabilitatii unei sarcini. Exista mari variatii intre gradul de fertilitate a cuplurilor. Se poate sa ramai insarcinata la primul contact sexual, asa cum se poate sa nu ramai insarcinata ani de zile. Nu este nevoie decat de un singur spermatozoid care sa intalneasca ovulul si sa il fecundeze.

La fiecare contact sexual neprotejat sau insuficient protejat, femeia este cea care isi asuma cele mai mari riscuri. Si nu ma gandesc numai la posibilitatea unei sarcini neplanificate, ci si la faptul ca rata de transmisie a bolilor sexuale este mai mare de la barbat la femeie decat invers, datorita contactului prelungit al spermei cu mucoasa vaginului. In cazul barbatului, acesta este expus pentru cateva minute. Femeia in schimb, pentru cateva ore iar consecintele acestor boli asupra viitorului ei reproductiv si sanatatii sunt mult mai insemnate. Sunt peste 30 de boli cu transmisie sexuala, adevarati "dusmani din umbra", la care te expui daca nu folosesti o metoda de protectie adecvata.

Asadar, orice barbat care refuza folosirea unui mijloc de protectie sigur pentru el si partenera sa, preferand sa o asigure ca "nu va termina inauntru", in opinia mea, isi expune partenera la un risc nejustificat si nu pune interesul ei deasupra satisfactiei personale. Esenta dragostei este tocmai aceasta: pretuirea celuilalt deasupra intereselor si dorintelor proprii. Iti recomand sa ai o discutie sincera si deschisa cu prietenul tau in care sa cadeti de acord asupra unei metode contraceptive si de protectie mai sigure.

Daca sunteti suficient de maturi ca sa intretineti relatii sexuale, atunci trebuie sa fiti gata sa purtati aceasta discutie si sa luati o decizie comuna, inteleapta inainte de orice contacte sexuale viitoare.

O cauza de intarziere a ciclului menstrual, extrem de frecventa, pe langa sarcina, este stressul. Anxietatea referitoare la o posibila sarcina poate ea insasi sa duca la cicluri neregulate. Un motiv in plus de a folosi o protectie adecvata- elimina ingrijorarile si framantarea ulterioara.

La 4 zile de intarziere a ciclului, un test de sarcina iti poate da raspunsul referitor la o posibila sarcina cu o certitudine de aproape 100%. Iti recomand sa faci unul.

onnyx
Re: menstruatie mai putina  Data postarii:  10-08-2010 6:15PM
buna seara d.na doctor.va rog frumos sami dati si mie un sfat.luna trecuta in iulie mia venit pe 13..pe 26 sau 27 pr.meu ma penetrat cateva secunde si doar atat..iar pe 6 la fel dupa care am folosit prezervativ..pe 7 mia venit insa parca mai putin ca de obicei(era mai fluent si ma tinea mai mult)acum e a 4zi ,mai am putin..si cand ma duc la baie..eu mam sperit si urmeaza sa fac un test.credeti ca poate fi vorba de o menstrutie peste sarcina??mentionez ca in ultima saptamana am avut si o problema in famile am fost si f stresata.poate fi si asta o diminuare a menstr?va rog frumos sa imi raspundeti cat mai repede.va multumesc anticipat! mi-am facut si testul de dimineata si a iesit negativ..este prea devreme?am sa-mi fac si un control,dar va rog frumos sa-mi raspundeti si mie sa numai stau in tensiune,va multumesc!
Mesaj modificat de autor pe 10.08.2010
Mesaj modificat de autor pe 11.08.2010
crisss
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  18-08-2010 9:33AM
am nevoie de sfatul dumneavoastra.am 22ani si menstruatie neregulata (de exemplu daca in ianuarie mi-a venit pe 3,in luna februarie mentruatia imi vine cam la o saptamana sau maxim 2 de la data la care mia venit luna trecuta,foarte rar imi vine exact la aceasi data ca luna trecuta sau mai devreme). mentionez ca am intretinut relatii sexuale neprotejate(metoda coituss intreruptus) cu prietenul meu(35ani),dar niciodata nu a ejaculat in vagin.facem neprotejat de 4 luni si de fiecare data mi-a venit mentruatia.in luna iunie mi-a venit menstruatia pe 15,iulie pe 10,iar noi suntem in 18 august si nu mi-a venit menstruatia.ma dor sanii atat.nu am semne ca as fi insarcinata.am avut si scurgerile acelea albicioase de dinaninte de menstruatie.am facut si un test de sarcina la 7 zile de la data la care menstruatia trebuia sa vina si testul a iesit negativ.chiar si in luna iulie am facut un test la cateva zile dupa ce mi-a venit mentruatia si a iesit negativ. ce sa fac??pot fi insarcinata?sau am racit si din acest motiv intarzie?sunt foarte speriata pt ca nu-mi doresc copii acum. luna trecuta trebuia sa merg la un dr. ginecolog pt un control de rutina si sa-mi prescrie anticonceptionale,dar imi venise menstruatia si nu am mai ajuns.ce sa fac?pot fi sau nu insarcinata?
va multumesc
Cristina2908
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  25-08-2010 8:13AM
Salut! Va rog ajutati-ma cu un sfat/parere. Sa spun pe scurt despre ce este vorba: pe data de 10 iulie am avut un contact sexual protejat. Pentru ca am avut impresia ca s-a rupt prezervativul (falsa, de altfel, pentru ca am stat cu el 15 min si am tot verificat..), am luat la 12 ore prima pastila de postinor, la inca 12 cealalta. precizez ca 9 iulie a fost ultima zi de menstruatie, am menstruatie neregulata. la o saptamana dupa postinor am avut sangerari timp de 4-5 zile. tinand cont ca a trecut o luna jumatate de cand ar fi trebuit sa am menstruatie (aprox) si 5 saptamani de cand am avut menstruatia de la postinor, imi fac foarte multe griji. acum 5 zile am facut un test de sarcina, a iesit negativ. dar, nu am menstruatie, am tensiune in sani, dureri abdominale (mai frecvente in ultimele 4 zile) plus acum 3 saptamani am trecut o situatie cam stresanta (de fapt, nu am trecut. a inceput stresul acum 3 saptamani si de cand vad ca nu am menstruatie, sunt tot mai stresata si nervoasa). E posibil sa fiu insarcinata ? (ma refer, sa fie o sarcina extrauterina) sau sa fie stresul un factor foarte important in situatia mea? Tot ce stiu este ca numai la asta ma gandesc de 2 saptamani, nu reusesc sa ma calmez, sa ma relaxez si ... curand voi ceda nervos. Rolling EyesCrying or Very sad

Tocmai am facut al doilea test, negativ. CE sa fac acum ?? Va rog mult ajutati-ma cu un sfat, pentru ca simt ca nu mai rezist mult si o iau razna! Sad
Mesaj modificat de autor pe 25.08.2010

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  +
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului