benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

intarzierea menstruatiei

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  +
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  21-05-2010 8:57PM
Draga Karina, metoda calendarului este una dintre cele mai vechi si mai raspandite metode contraceptive, si pentru multe cupluri este usor acceptata, dar trebuie sa tinem cont de faptul ca in primul an de uz, rata de esec este de 25%. Aceasta scade ulterior, pe masura ce folosirea ei se apropie de ideal.

Metoda calendarului trebuie indicata doar femeilor cu cicluri regulate. Privind retrospectiv, ciclurile tale se incadreaza in intervalul: 31-36 de zile. Astfel, zilele infertile preovulatorii sunt primele 12 si cele infertile post-ovulatorii sunt dupa ziua 26. Daca in prezent esti insarcinata, aceasta de datoreaza unui contact sexual neprotejat ce a avut loc intre zilele 13 si 25 ale ciclului trecut, si nu contactului sexual mentionat.

Poti afla aceasta rapid si ieftin cu ajutorul unui test de sarcina cumparat din farmacii. La 7 zile de la intarzierea menstruatiei raspunsul acestuia este 100% sigur.

Fie ca raspunsul aflat sa fie cel dorit!

Daca doresti un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!
GeorgianaR
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  23-05-2010 10:12AM
Buna. Am si eu o problema.. Am luat antibiotic ( Ciprinol) si in acelasi timp anticonceptionale Yasmin. In ziua cand am luat ultima pastila de antibiotic am avut contact sexual neprotejat. Am terminat folia cu anticonceptionale.. au trecut 5 zile si totusi nu imi vine menstruatia. e posibil sa fiu insarcinata?
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  24-05-2010 9:30PM
Draga Georgiana, in prezent nu exista nici o dovada stiintifica ca antibioticele( cu exceptia rifampicinei) ar scadea eficacitatea contraceptivelor orale. Multa vreme, aceasta conceptie a fost perpetuata din an in an in lumea medicala si femeile au fost sfatuite sa aleaga o metoda contraceptiva suplimentara pe perioada administrarii unui tratament antibiotic. Medicina moderna este insa una bazata pe dovezi, pe rezultate concrete rezultate din studii semnificative statistic. Pana in prezent, nu exista nici un astfel de studiu care sa evidentieze interactiunea din antibiotice si contraceptive orale, in sensul diminuarii eficacitatii celor din urma.

Pe de alta parte, in cele mai multe prospecte de anticonceptionale este mentionata intaeractiunea intre antibiotice si acestea. In prospectul Yasmin sunt mentionate la interactiuni medicamentoase, in sensul scaderii activitatii anticonceptionalului, antibiotice de tipul ampicilinei si tetraciclinei sau doxiciclinei. Ciprinol-ul face parte dintr-o alta familie de antibiotice.

Concluzia finala pare sa fie astfel neclara. Cred ca poti afla raspunsul exact in cazul tau cu ajutorul unui test de sarcina. Fie ca raspunsul sa fie cel dorit!

Reese
am si io o intrebare  Data postarii:  29-05-2010 2:34PM
ku 2 zile in urma mi-am inceput viata sexuala...am facuto fara prezervativ...nu a ejacuat in mine...insa orcum curind ar trebui sa mi se inceapa menstruatie...de ieri am dureri exact ka inainte de a mi se incepe..substanta eliminata e in cantitati foarte mici...si au nuanta care deobicei e la sf menstruatie...e ceva normal???.( nu am o menstruatie regulata) ..
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  30-05-2010 9:36PM
Draga Reese, cele mai multe femei relateaza sangerari minime dupa primul contact sexual, ce pot dura cateva zile si care poarta numele de "spotting". Sunt cauzate de microleziunile mucoasei vaginale din timpul actului sexual. Daca preludiul a fost scurt si nu s-a folosit lubrefiant, sansele ca aceste microleziuni sa apara sunt mai mari. Culoarea mai inchisa, spre brun-maroniu este data de vechimea sangelui.

Faptul ca partenerul tau "nu a ejaculat" in tine nu te protejeaza 100%. Nici de o sarcina, nici de bolile cu transmitere sexuala. O dovada de responsabilitate si maturitate din partea amandurora, si mai ales a lui, este sa folositi prezervativul.

PaulaOana21
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  14-06-2010 4:35PM
buna ziua...am nevoie de un sfat din partea dvs...
pe data de 03.06 a fost prima zi a CM..acesta a durat pana pe 08.06....
in data de 03.06 am inceput sa iau anticonceptionale Jeanine dupa o pauza de 1 an Smile ....primul contact sexual neprotejat dupa CM l-am avut in data de 10.04

problema este ca am scurgeri vaginale maronii, sanii tari si dupa ultima urocultura facuta o infectie urinara (peste 300000 e-colli)....
dupa ce am citit atatea lucruri pe forumuri ma gandesc numai la 2 lucruri:

aceasta scurgere maronie se datoreaza:
1. infectiei urinare
2. unei posibile sarcini????

maine ma voi duce la medicul de familie, apoi la ginecolog.
pana atunci imi puteti spune carui fapt se datoreaza aceasta scurgere?

multumesc!
PaulaOana21
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  14-06-2010 4:38PM
scuzati...doresc sa rectific..primul contact sexual dupa CM l-am avut pe 10.06, si nu 04.
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  14-06-2010 9:53PM
Draga Paula Oana, sansa unei sarcini daca ai inceput blisterul de Yaz in prima zi a menstruatiei si le-ai administrat corect, in fiecare zi, este nula.

Simptomele unei infectii urinare sunt durerea/usturimea la urinare, urinarile frecvente si in cantitate mica, dureri in abdomenul inferior( scurgerile de culoare maro nu sunt cauzate de infectia urinara). Femeile sunt de 8 ori mai predispuse a dezvolta o infectie urinara decat barbatii, datorita particularitatilor anatomice. Activitatea sexuala este de asemenea un factor predispozant. In unele cazuri, dupa fiecare contact sexual, apare o infectie urinara. De aceea, este recomandat ca dupa fiecare contact sexual sa faci un dus.

Cred ca scurgerile relatate sunt de fapt datorate eliminarii de sange din cavitatea uterina peste durata ciclului normal. Fiind sange mai vechi, a capatat culoarea aceasta mai inchisa. In primele 3 luni de administrare a anticonceptionalelor, aceste sangerari intre ciclurile normale sunt comune.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

deeanebunatica
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  04-07-2010 6:34PM
am si eu o intrebare mi intarziat ciclu si miam facut un test si este pozitiv si nu stiu ce se intampa un ginecolog mi spus ca am uteru intors vreu si eu sa stiu pot sa fac copii ConfusedEmbarassed
nania alina
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  09-07-2010 3:26PM
buna ma numesc alina am 28 ani si am o mare problema .am un sterilet cooper t si un ciclu destul de abundent
luna trecuta mi-a venit ciclul pe 3 iunie ,un ciclu de 7 zile.acum pe 3 iulie a inceput sa imi vina o secretie maronie semn ca imi vine ciclu.am inceput sa iau rigevidon pt ca pe 1 august plec la mare si as vrea sa nu am menstruatie sa iau in continuare rigevidon a 2 folie
problema este ca atunci cand am inceput sa am secretia maronie am si lyat 1 pastila si mi s-a oprit secretia,acum imi curge in continuare dar f putin tot secretie maronie
e normal?
este ciclu sau spooting? imi mai vine ciclu/va rog astept un raspuns

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  +
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului