benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

intarzierea menstruatiei

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  +
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  27-09-2009 9:40PM
Draga Simona Anabela, simptomele unei sarcini sunt total nespecifice si variabile de la o femeie la alta. Poti afla sigur daca esti sau nu insarcinata, o data ce ai trecut de data estimata a unei noi menstruatii, efectuand un test de sarcina: ieftin, rapid si 99.9% sigur.

Penetrarea fara un mijloc de protectie te expune la cele peste 30 de boli cu transmitere sexuala, nu numai la posibilitatea unei sarcini neplanificate. "Foarte putin timp" nu ofera nici un fel de siguranta, incat nu este nevoie decat de o secunda pentru ca viata ta sa fie afectata pe termen lung. Inca o data, trebuie sa accentuez importanta vitala a sexului responsabil. Tu si prietenul tau trebuie sa discutati acest subiect si sa luati o hotarare inteleapta impreuna.

Toate celelalte cauze posibile ale intarzierii menstruatiei mentionate in rapsunsurile anterioare( stressul, anumite tratamente medicamentoase, castigul sau pierderea in greutate, exercitiul fizic intens, bolile tiroidei, sindromul ovarelor polichistice) sunt valabile si trebuie luate in considerare si excluse, daca nu este cazul tau.

Iti doresc multa sanatate!
crisstinutza
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  08-10-2009 6:45PM
am si eu o intrebare:am avut ultima data ciclu pe data de 6 august.iar primul meu contact sexual pe data de 31 august.a fost neprotejat dar dupa 16 ore am luat postinor.nu mia venit nici acum ciclul .e posibil sa fiu insarcinata?va rog un mic ajutor.multumesc
e_elenny
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  12-10-2009 7:15AM
buna ziua,
am si eu o intrebare in cazul in care mi-a venit menstruatia cu 2 zile mai devreme , dar totusi am stari de greata dimineata , somnolenta , pofte... exista posibilitatea sa fiu insarcinata???
alinutsa
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  13-10-2009 8:48PM
sunt ingrijorata din cauza menstruatiei!!!!
in luna august am facut primul meu avort,dupa luna urmatoare mi-a venit si nu s-a mai oprit,am fost racita si am consultat doctorul...
acum au trecut cateva zile si nu mai imi vine,nu inteleg de ce??
e posibil o noua sarcina?Sad
astept un raspunsNeutral
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  14-10-2009 8:17PM
Draga Crisstinutza,

Eficacitatea Postinor-ului este conform studiilor intre 97 si 99%, daca se administreaza corect( doua doze, la interval de 12 ore, la cel mult 72 de ore de la contactul sexual neprotejat). Daca ai avut cicluri regulate inainte, atunci putem spune ca fiind la 25 de zile de la ultimul ciclu, probabilitatea de fecundare, si deci a unei sarcini, era aproape nula. Un test de sarcina iti poate oferi ieftin si rapid raspunsul adevarat la ingrijorarea ta. In rest, se poate ca ciclul sa intarzie din cauza stress-ului sau a altor factori dinainte existenti.

Postinor-ul nu te protejeaza in nici un fel impotriva bolilor cu transmitere sexuala, prin urmare sexul responsabil este de o vitala importanta. Nu exista nici o pastila minune care sa rezolve ulterior o infectie HIV/SIDA sau un Papilloma Virus. Trebuie sa ai tot timpul in vedere posibilitatea de a fi unul din cei 12000 de tineri care in fiecare zi, in lume, contracteaza o boala cu transmitere sexuala in urma sexului neprotejat.

In acelasi timp, Postinor-ul nu trebuie sa fie folosit ca o metoda contraceptiva. Este o solutie de urgenta si una de exceptie. Daca nu esti gata sa ramai insarcinata si nu iti doresti acest lucru, atunci trebuie sa folosesti o metoda de contraceptie pe care tu si partenerul tau ati ales-o de comun acord, cu responsabilitate si intelegand absoluta ei necesitate.

dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  14-10-2009 8:25PM
Draga Elenny,

Testele de sarcina comerciale, aflate in oricare farmacie, sunt metoda cea mai sigura de infirmare sau confirmare a unei sarcini, intrucat simptomele mentionate de tine cat si celelalte descrise in primele saptamani de sarcina sunt total nespecifice. Nici somnolenta, nici durerea de cap, nici apetitul scazut sau crescut, nici senzatia de greata matinala sau oboseala nu sunt specifice pentru sarcina.

Rezultatul unui test de sarcina este cu atat mai precis cu cat este efectuat dupa cel putin 14 zile de la ultima ovulatie, si daca doua teste diferite, de dorit de la companii diferite, confera acelasi rezultat. Cred ca astfel vei afla raspunsul adevarat, ieftin si rapid.

Lully
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  15-10-2009 1:31AM
Am o intrebare. Este posibil sa fi ramas insarcinata daca am avut acum 2 luni ultimul contact sexual si de atunci : prima data menstruatia mi`a intarziat in jur de o saptamana doua maxim dar a durat 4 zile si a 2a oara ciclul mi`a venit la fix 28 de zile si a durat tot 4 zile?
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  30-10-2009 10:08PM
Draga Lully, o data ce ai menstruatie, nu este posibil sa fii insarcinata. Sarcina intrerupe pe toata durata ei ciclurile menstruale, intrucat intervin hormonii de sarcina care permit mentinerea si cresterea embrionului si apoi a fatului in interiorul uterului. Astfel, eliminarea lunara a sangelui si mucoasei uterine este inhibata.

Si ajungand aici, nu pot sa nu mentionez importanta vitala a sexului responsabil si sigur. Cea mai mare grija a fetelor adolescente si tinere la inceput de viata sexuala este sarcina. Cea mai mica intarziere a ciclului produce ingrijorare extrema, intr-un fel de inteles, intrucat o sarcina neplanificata este un eveniment ce schimba radical mersul vietii. Dar, in ziua de azi, orice sarcina poate si ar trebui sa fie planificata si dorita. Daca nu doresti sa ramai insarcinata, trebuie sa folosesti o metoda contraceptiva sigura. Si in acelasi timp, trebuie sa nu uiti de pericolul bolilor cu transmitere sexuala, adevarati "dusmani" din umbra, adeseori trecuti cu vederea, dar deloc de neglijat.

Iti doresc multa sanatate si puterea de a lua decizii corecte!
salina
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  09-11-2009 9:17AM
Buna ziua
Am avut ceva probleme legate de menstra..acum o luna a venit cu 0 saptamana mai repede (a durat si foarte mult )..iar acum mi-a intarziat 4 zile. Nu prezint alte simptome decat slaba durere de sani. Mentionez ca am si facut 2 teste de sarcina la 24 de ore fiecare (marci diferite) si au iesit ambele negative. Relatiile sexuale au fost protejate dar totusi..pot fi insarcinata?
Multumesc si astept un raspuns de la dvs!
SimonaAnabela
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  12-11-2009 7:21PM
Imi cer scuze ca revin cu inca o problema. De cand am postat acest mesaj " La sfarsitul lui iulie am avut relatii intime cu prietenul meu, desi eram la menstruatie. Pentru cateva clipe ( f putin timp ) penetrarea a fost fara ajutorul unui mijloc de protectie, dar nu a ejaculat si nici nu am continuat foarte mult. Insa incep sa ma ingrijorez pentru ca e deja septembrie si menstruatia nu mi-a venit..... " menstruatia a venit la sf lui septembrie si pentru octombrie la inceputul lui noiembrie, plus ca in acest interval am facut 4 teste de sarcina care au iesit negative. Insa am impresia ca burta mi-a crescut putin si am o umflatura sub buric in partea stanga. Nu am simptome de gravida, dar inca sunt nesigura in privinta acestui lucru. Stiu ca cel mai potrivit ar fi sa vizitez un ginecolog, dar din lipsa timpului am tot amanat.

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  +
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului