benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

intarzierea menstruatiei

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  +
luiza
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  08-09-2009 12:10PM
buna! am o problema: am luat aproximativ 2 ani anticonceptionalele diane 35 la sfatul medicului si luna august a acestui an nu am mai luat. menstruatia trebuia sa vina pe data de 20 august,dar au trecut 2 saptamani si nu a venit. in acest timp am avut contacte sexuale, dar protejate. poate cineva sa-mi zica ce se intampla?? va rog mult. multumesc
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  10-09-2009 4:00PM
Draga Luiza, in mod frecvent exista o usoara intarziere de 2 sau 3 luni pana la reluarea ciclurilor regulate dupa sistarea contraceptivelor orale. Daca insa ciclul menstrual intarzie peste 6 luni, in absenta unei sarcini, atunci trebuie consultat medicul. Unele femei au urmat tratamentul cu anticonceptionale tocmai pentru cicluri neregulate, si este posibil ca acestea sa revina dupa oprirea tratamentului. Stress-ul, bolile tiroidei sau alta afectiune generala a organismului pot intarzia sau sista ciclurile menstruale.

In urma cu cativa ani, se spunea ca dupa un tratament de cativa ani cu anticonceptionale orale, exista o perioada in care fertilitatea unei femei este minima si ca este nevoie de timp pentru a putea concepe. In prezent, dupa studii riguroase, aceasta conceptie nu mai este sustinuta. Astfel, daca nu doresti sa ramai insarcinata, trebuie sa folosesti o metoda alternativa de contraceptie, intrucat hormonii din medicament sunt eliminati in 2 zile din organism si dupa aceea totul reintra in ritmul normal- producerea de foliculi ovarieni in fiecare luna, ovulatia si deci, posibilitatea unei sarcini.

Daca doresti un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

luiza
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  10-09-2009 4:12PM
multumesc mult!
oanicica20
intarzierea menstruatiei  Data postarii:  10-09-2009 9:27PM
buna... am si eu o intrebare... am luat timp de 2 ani pastile anticonceptionale Karissa si apoi pe 2 iulie am fost operata de amigdale, iar medicul a zis sa renunt la ele pentru cateva luni. am renuntat, iar acuma ciclulu meu este neregulat... in august mi-a venit pe data de 6 iar acuma in septembrie mi-a intaziat deja 7 zile, iar intre timp am avut contact sexual, dar protejat. am facut 2 teste de sarcina si mi-au iesit amandoau negative, dar sincer nu mai stiu ce sa cred. am citi pe net ca daca iti curge sange din nas si te doare capu sunt simptome ca esti insarcinata.... iar eu am aut aceste simptome... va rog sa ma ajutati. multumesc
maria_ioana
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  14-09-2009 12:30PM
Este normal din cate am citit pe forum, ca dupa primul act sexual sa intarzie menstruatia si asa a fost si in cazul meu. Dar dupa 8 acturi sexuale e normal sa tot intarzie? ar fi trebuit sa imi vina in perioada 10-13 si a intarziat. Stiu ca nu mult, dar e normal? adica imi fac griji foarte mari. Poate si din cauza stresului sa intarzie?
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  15-09-2009 8:23PM
Draga Oanicica, raspunsul anterior cred ca acopera si situatia ta. Referitor la posibilitatea unei sarcini, testele de sarcina efectuate dupa ce un ciclu intarzie( in cazul celor mai multe femei, aceasta inseamna 14 zile sau mai mult dupa ovulatie. In eventualitatea unei sarcini, aceasta perioada este suficienta pentru a se produce cantitati suficiente dintr-un hormon specific pentru sarcina care pozitiveaza testul de sarcina efectuat din urina. Altfel spus, daca acest hormon nu este detectat in urina la acest moment si testul este astfel negativ, putem exclude cu certitudine o sarcina) sunt metoda cea mai sigura de infirmare sau confirmare a unei sarcini, intrucat simptomele mentionate de tine cat si celelalte descrise in primele saptamani de sarcina sunt total nespecifice. Nici epistaxisul( hemoragia nazala), nici durerea de cap, nici apetitul scazut sau crescut, nici senzatia de greata matinala sau oboseala nu sunt specifice pentru sarcina.

Rezultatul unui test de sarcina este cu atat mai precis cu cat este efectuat dupa cel putin 14 zile de la ultima ovulatie, si daca doua teste diferite, de dorit de la companii diferite, confera acelasi rezultat. Exista teste de sarcina care sunt promovate pentru capacitatea de a detecta sarcina dupa 7 zile de la ovulatie( adica inainte ca urmatorul ciclu sa intarzie), dar rezultatele fals negative ale acestora sunt semnificative.

Daca doresti un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  15-09-2009 8:27PM
Draga Maria Ioana, nu exista nici o explicatie medicala valida si logica pentru care ciclul sa intarzie dupa primul, al doilea sau al n-lea contact sexual din cauza actului sexual in sine. Cred ca cel mai des stress-ul si asteptarea asidua a urmatorului ciclu, cu panica si nerabdare este factorul de incriminat. Si ajungand aici, nu pot sa nu mentionez importanta vitala a sexului responsabil si sigur. Cea mai mare grija a fetelor adolescente si tinere la inceput de viata sexuala este sarcina. Cea mai mica intarziere a ciclului produce ingrijorare extrema, intr-un fel de inteles, intrucat o sarcina neplanificata este un eveniment ce schimba radical mersul vietii. Dar, in ziua de azi, orice sarcina poate si ar trebui sa fie planificata si dorita.

Insa, concentrand atentia doar pe posibilitatea unei sarcini, de cele mai multe ori se trece pe langa adevaratii dusmani din umbra, si anume bolile cu transmitere sexuala. In fiecare zi, 12000 de tineri in lume contracteaza o boala cu transmitere sexuala. In anii '50 existau 5 astfel de boli. La inceputul acestui deceniu, exista peste 30, dintre care o treime sunt incurabile. HIV/SIDA este probabil cea mai cunoscuta si mediatizata, intrucat au existat atatea prejudecati si discriminare cu privire la pacientii afectati, dar nu este nici de departe singura sau cea mai frecventa.

Chlamydia este o infectie bacteriana cu transmitere sexuala care in 90% din cazuri este asimptomatica. Perfect tratabila la inceput, daca stim insa ca o avem, ceea ce rareori se intampla. Astfel, infectia trece nediagnosticata si este cea mai frecventa cauza de infertilitate feminina dobandita.

Familia Papiloma virusurilor- o data dobandit, virusul ramane in organism pe o perioada nedeterminata. Cauzeaza veruci genitale( negi) si la femei, unele tulpini, cancer de col uterin. Si as putea sa continui pledoaria... ideea de baza este ca sexul nu este fara un pret si nici unul dintre noi nu am fi gata sa il platim, daca gandim lucrurile la rece.

Dragostea adevarata asteapta... pana cand, ar spune unii, cand toti prietenii mei sunt activi sexual si numai despre asta vorbesc? Pana cand cunosti si intelegi reversul monedei, pana cand esti matur fizic, si mai ales emotional, pana cand intelegem cu totii ca nu hormonii ne guverneaza alegerile, ci principiile sanatoase. Din pacate, abstinenta pana la casatorie este atat de rar prezentata ca optiunea ideala, sigura 100% si perfect realizabila tinerilor din Romania. Astfel, ne putem pastra linistea, pacea, acesti ani frumosi si sanatatea pentru cei care ne stau inainte intr-o vreme cand atatia tineri si tinere sufera consecintele unei alegeri gresite.

SimonaAnabela
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  17-09-2009 4:13PM
La sfarsitul lui iulie am avut relatii intime cu prietenul meu, desi eram la menstruatie. Pentru cateva clipe ( f putin timp ) penetrarea a fost fara ajutorul unui mijloc de protectie, dar nu a ejaculat si nici nu am continuat foarte mult. Insa incep sa ma ingrijorez pentru ca e deja septembrie si menstruatia nu mi-a venit. Nu am simptome legate de o posibila sarcina si mentionez ca in luna iunie tot nu am avut menstruatie si nici nu a fost vorba atunci de relatii intime. Care ar putea fi problema , exista totusi riscul de o posibila sarcina sau e vorba de anumite dereglari hormonale ( avand in vedere ca am 19 ani ) ? Ma gandesc ca daca exista posibilitatea unei sarcini in 7 sapt cat sunt de atunci, nu as fi avut simptome cat de mici: oboseala, greturi, pofte etc .? Multumesc.
Andrei1807
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  19-09-2009 12:55PM
As avea si eu o intrebare...Prietena mea foloseste ac si este la a doua folie. Ultimul contact sexual l-am avut vineri, iar de sambata seara a inceput sa ia amoxacilina( nevoita datorita unei pb la o masea)! Ar trebui sa fiu ingrijorat?
Va multumesc anticipat
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei  Data postarii:  27-09-2009 9:28PM
Draga Andrei, in present nu exista nici o dovada stiintifica ca antibioticele( cu exceptia rifampicinei) ar scadea eficacitatea contraceptivelor orale. Multa vreme, acest mit a fost perpetuat din an in an in lumea medicala si femeile au fost sfatuite sa aleaga o metoda contraceptiva suplimentara pe perioada administrarii unui tratament antibiotic. Medicina moderna este insa una bazata pe dovezi, pe rezultate concrete rezultate din studii semnificative statistic. Pana in prezent, nu exista nici un astfel de studiu care sa evidentieze interactiunea din antibiotice si contraceptive orale, in sensul diminuarii eficacitatii celor din urma.

Trebuie insa retinut ca rata normala de esec a contraceptivelor orale este de 3%, astfel incat cazurile raportate de sarcini neplanificate pe perioada tratamentelor antibiotice concominte administrarii contraceptivelor orale pot fi de fapt parte din acest procent de 3%.

Cred astfel ca nu ai nici un motiv sa fii ingrijorat.

Va doresc multa sanatate, tie si prietenei tale!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:  -   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  +
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului