intarzierea menstruatiei
|
||||||||||||||||
|
grigore |
intarzierea menstruatiei | Data postarii: 16-07-2008 12:24AM | ||||||||||||||
|
salut sunt grigore am intretinut relati sexuale cu prietena in varsta de 16 ani |
||||||||||||||||
|
no name |
sarcina???? | Data postarii: 04-08-2008 12:41PM | ||||||||||||||
| am o problema...am 15 ani si si am intretinut relatii sexuale neprotejate cu prietenul meu....el spune ca a avut grija si nu a ejaculat inauntru...dar mi-a intarziat menstruatia 4 zile. sunt disperata. nu stiu ce sa fac. sunt insarcinata??? va rag raspundeti-mi | ||||||||||||||||
|
Capshunica |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 13-09-2008 7:53PM | ||||||||||||||
|
hei calmati-va ... daca ai fost virgina, dupa primul contact sexual nu iti mai vine menstruatia la termen ... poate sa vina mult mai devreme decat trebuia sau poate sa intarzie ... apoi de cateva ori va veni neregulat ... dupa ceva timp se regleaza la loc dar nu o sa fie neaparat ca inainte in sensul : dupa 28 de zile trebuie sa imi vina ... se poate rezuma la 21 de zile .... in al doilea rand... din cate stiu eu ... daca o fata ramane gravida, a2a zi vomita si nu se simte bine ... eu zic sa va calmati ...acum nu vreau sa va speriati dar adevarul e ca menstruatia poate veni si daca esti gravida ... nu stiu sa explic dar se poate ... grigore, daca te-ai protejat si ai folosit prezervative bune ... e ok ... gandeste-te bine la ce s-a intamplat in acele momente si poate iti vei da singur raspunsul ... vad ca e de cateva luni subiectul inceput dar am spus astea pt viitor |
||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 13-04-2009 3:09PM | ||||||||||||||
|
Draga Grigore, pana acum cu siguranta ai aflat raspunsul la intrebarea ta. Prin urmare raspunsul meu va viza importanta sexului responsabil. La cei 16 ani ai prietenei tale( si foarte probabil, si ai tai), o sarcina cu siguranta nu este dorita, dar este foarte posibila daca nu folositi metode contraceptive. Cam dupa 1 an de la prima menstruatie( an in care multe cicluri sunt anovulatorii), ciclurile unei tinere devin regulate si ovulatorii, adica la mijlocul fiecarui ciclu se elimina un ovul, care daca este fecundat, duce la aparitia unei noi vieti. Daca o femeie intretine relatii sexuale neprotejate( trebuie sa intelegi ca nici o metoda contraceptiva nu ofera protectie de 100%- prezervativul protejeaza in proportie de 98%, cand este folosit perfect, conform indicatiilor; contraceptivele orale - 92-99%, coitus interruptus, sau popular "ma fereste barbatul" protejeaza doar in proportie de 73%-90%), riscul unei sarcini este de 85% intr-un an. Iar avortul nu ar trebui sa fie NICIODATA o metoda contraceptiva. Dintotdeauna a fost valabil urmatorul adevar: cel mai sigur sex este abstinenta( sau cum spun americanii, "the safest sex is no sex"). Aceasta nu este deloc o optiune de neglijat. Cu siguranta ar merita ca tu si prietena ta sa o luati in considerare. Daca ati decis sa aveti relatii sexuale( o decizie ce presupune maturitate in gandire si in sentimente), trebuie sa luati o decizie impreuna si cu maxima responsabilitate si asupra contraceptiei si riscului de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala. Acestea sunt celelalte aspecte ale sexului pe care multi adolescenti/tineri le ignora, pana cand sunt diagnosticati cu o boala cu transmitere sexuala cu consecinte pe termen lung sau cand apare o sarcina neplanificata. Pentru intrebari suplimentare sau pentru mai multe informatii referitoate la metode contraceptive, va stau la dispozitie. In acelasi timp va recomand o vizita la o clinica de planificare familiala. Ignoranta nu este o scuza, mai ales in ziua de azi, cand exista atatea metode de informare disponibile, inclusiv pe Internet. Toate cele bune! |
||||||||||||||||
|
crispy |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 19-07-2009 3:07AM | ||||||||||||||
| hey buna ajutati-ma pls imi intazrie cilcu de 2 sapt mi-au aparut semne de cosuri sani umflati ca de obicei dar astea le am de 10 zile si cilu deloc .....nu am avut relatii sexuale cu pr meu adica nu m-a atins cu penisul dar a ejaculat pe asternut exista riscul de vreo sarcina ???? | ||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 20-07-2009 8:53PM | ||||||||||||||
|
Draga Crispy, desi nu imposibila, o sarcina este foarte improbabila cand nu a existat penetrare. Chiar cand ejacularea are loc in interiorul vaginului si femeia este la ovulatie, sansa de a deveni insarcinata este de 7%. Bineinteles, unii oameni sunt mai fertili ca altii, astfel incat aceasta cifra este doar o medie. Spermatozoizii traiesc 72 de ore in interiorul vaginului, si foarte putin ( de ordinul minutelor) in aer liber. O data ce lichidul in care acestia se misca se usuca, ei mor. Exista insa posibilitatea ca aflandu-se in apropierea intrarii in vagin, sa poata inainta astfel incat sa ajunga la nivelul organelor genitale interne. Cred ca singura modalitate prin care poti afla raspunsul dorit este printr-un test de sarcina. Posibilitatea unui rezultat fals negativ este foarte mica daca ciclul ti-a intarziat. Cu alte cuvinte, testul iti va confirma sigur daca esti insarcinata sau nu. Fie ca rezultatul sa fie cel dorit! Fiecare copil este o binecuvantare si in ziua de azi dispunem de mijloacele prin care sa ii primim atunci cand sunt doriti si asteptati! Daca tu si prietenul tau nu doriti inca sa deveniti parinti, trebuie sa folositi corect si intotdeauna metoda contraceptiva pe care ati ales-o impreuna. Terminarea unei sarcini nu ar trebui niciodata sa fie metoda contraceptiva. Iti doresc multa sanatate! |
||||||||||||||||
|
crispy |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 28-07-2009 9:28PM | ||||||||||||||
| multumesc mult mi-a venit menstruatia inainte te test mi-am facut un ecograf si mi s-a spus ca am ovare polichistice....acum iau anticonceptionale si sper sa fie mai bine | ||||||||||||||||
|
mihaela91 |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 05-08-2009 10:57AM | ||||||||||||||
|
buna---va rog frumos sa ma ajutati sunt disperata cand mi-am inceput viata sexuala mi-am inceput cand eram pe ciclu dar nu s-a ejaculat in mn am mai facut de vreo 2 ori neprotejat dar dupaia ne-am protejat chiar si atuncea am avut grija...mi-am facut un test de sarcina si mi-a iesit negativ...am vut ciclu pe 30 iunie si mi sa term pe 5-6 iulie tre sa imi vn km pe 29-30 iulie dar astazi sunt in 5 august si nu mi-a venit deloc......sunt stresata rau ..nu mai pot ....a normal sa itzi intarzii bciclu dak ai facut-o prima data helpme |
||||||||||||||||
|
crispy |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 06-08-2009 2:59PM | ||||||||||||||
|
stai linistita daca testul de sarcina ti-a iesit negativ nu stiu de ce sa te ingrijorezi ...si eu am patit la fel anul asta in februarie mi-a inatrziat 2 saptamani si fara nici un semn ca de obicei inainte sa imi vina ma durea burta eram molesita nimic nu am avut si mi-a venit brusc ......da se mai intampla mai am si eu prietene care dupa ce si-au inceput viata sexuala nu le-a venit ciclu si o luna poate din cauza stresului ca ai putea fi nu iti vine .....incearca sa te relaxezi ....si daca citesti mai sus in forum si eu am patit iar de curand iar dupa ce am fost la ecograf am aflat cauza dereglarilor astea .....oricum e bine sa mai faci un test pentru linistea ta take care |
||||||||||||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 06-08-2009 9:26PM | ||||||||||||||
|
Draga Mihaela, exista mai multe motive posibile pentru a explica intarzierea menstruatiei. Pentru inceput insa, trebuie sa stii ca ciclurile neregulate se intalnesc la marea majoritate a femeilor, la un moment sau altul in viata, si de cele mai multe ori, nu semnaleaza o boala grava. Bineinteles ca o prima cauza ce trebuie intotdeauna pastrata in minte, in cazul femeilor active sexual, este sarcina, dar un test de sarcina corect efectuat care este negativ, eventual repetat cu un altul, care ofera acelasi rezultat, ne ajuta sa excludem aceasta posibilitate. Stress-ul afecteaza numeroase organe si mecanisme din organismul nostru, inclusiv ciclul menstrual prin scaderea unui anume hormon necesar in ovulatie si menstruatie. Este important sa iti regasesti calmul si sa te linistesti, si un sfat pe care nu il pot oferi suficient de des este cel referitor la importanta sexului sigur si responsabil. Nu este nevoie decat de o singura relatie sexuala neprotejata pentru a contacta o boala cu transmisie sexuala cu consecinte pe termen lung sau pe viata sau pentru a ramane insarcinata atunci cand nu ai planificat si nu iti doresti o sarcina. Sunt riscuri mult prea mari pentru a ti le asuma, sperand in "noroc" sau in conceptia "doar nu mi se va intampla chiar mie!". Iti recomand sa porti o discutie in acest sens cu partenerul tau si sa stabiliti impreuna metoda contraceptiva si de protectie cea mai buna pentru voi, luand in considerare si abstinenta ca cea mai sigura dintre toate. In acelasi timp, o boala acuta, de scurta durata poate duce la intarzierea menstruatiei, cat si schimbarea programului de lucru( ture de noapte), anumite medicamente, greutatea in exces sau din contra, anorexia, exercitiul fizic intens. Daca doresti un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
||||||||||||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | + |