Nu ma pot lasa de fumat
|
||||||||
|
ionela |
Re: Nu ma pot lasa de fumat | Data postarii: 24-06-2010 1:55PM | ||||||
|
Buna! Am o problema ,de 10 ani fumez si am o intrebare ;De ce scuip in fiecare zi de mai multe ori?Stiu ca suna urat este chiar dezgustator dar am nevoie de ajutor ! Mentionez ca am 29 de ani si am avut in trecut ulcer piloric si gastrita eritematoasa dar am urmat tratament indelung si sa cicatrizat. Nu tusesc nu am probleme de sanatate momentam ,nu am avut probleme cu plamanii,fumez aproape 1 pachet de tigari pe zi.Nu am mai facut o radiografie pulmonara de 2 ani..Atunci cand scuip flegma este de culoare alba s au gri.Intentionez sa ma las de fumat.In prezent merg la sala de sport aproape zilnic. Ce investigatii trebuie sa fac si cum as putea sa scap Este grav? Va rog ajutati-ma! Multumesc! |
||||||||
|
dr_ene |
Re: Nu ma pot lasa de fumat | Data postarii: 24-06-2010 9:33PM | ||||||
|
Draga Ionela, cel mai probabil tusea aceasta productiva cu expectoratie este ceea ce poarta numele de "tusea fumatorului". Dupa un numar variabil de ani de fumat, in unele cazuri mai repede, in altele mai lent, organismul trimite acest semnal de atentionare, avertizand ca afectarea cailor aeriene este semnificativa. Toxinele din fumul de tigara ce ajung la nivelul traheei si cailor aeriene intrapulmonare paralizeaza cilii aflati la acest nivel. In mod normal, miscarea sincrona a acestora, spre faringe, indeparteaza mucusul, iritantii chimici si germenii din tractul respirator. La un fumator, aceasta epurare nu mai este eficienta, astfel incat singura metoda de eliminare este prin tuse cu expectoratie. Dimineata, aceasta este mai accentuata, intrucat trebuie eliminat mucusul acumulat peste noapte. In cazurile severe, poate insa persista pe toata durata zilei. Tusea este un reflex de aparare complex, prin care organismul se protejeaza de injurie. Si totusi, niciodata prin tuse nu se pot elimina toate toxinele inhalate datorate fumatului. Atata vreme cat continui sa fumezi, sanatatea plamanilor si a intregului tau tract respirator se va inrautati. Singura ameliorare vine prin renuntarea la fumat. Diagnosticul acestei afectiuni este unul clinic. Radiografia pulmonara poate fi efectuata, ea confirmand afectarea tractului respirator prin scaderea transparentei normale a tesutului pulmonar. Din pacate, multi fumatori renunta la fumat doar atunci cand vor ei, nu neaparat cand este nevoie. Tusea fumatorului este un prim semnal de alarma al organismului, care arata ca este nevoie sa se sisteze fumatul. Sper ca aceasta nevoie imperioasa sa se intalneasca cu dorinta ta de a renunta, si astfel sa reusesti sa renunti. Exista un program national de sustinere a fumatorilor care doresc sa renunte, prin consiliere si tratament medicamentos. Cred ca te poate ajuta foarte mult. Pentru un consult de specialitate, puteti apela cu incredere la medicii internisti din clinicile aflate in parteneriat de colaborare cu Centrofarm. Vei putea beneficia astfel de o reducere intre 5% si 25% din pretul consultatiei, la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Pentru mai multe detalii, poti accesa sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
||||||||
|
mimik |
Re: Nu ma pot lasa de fumat | Data postarii: 12-09-2010 8:28PM | ||||||
|
Eu am reusit....Initial am folosit Nicorette,guma .De cate ori ma apucau nervii bagam o guma si functiona mai ceva ca un calmant.Am ajuns de la 7-8 gume la 3 maxim intr-o zi.Insa guma ajuta numai daca va doriti sa va lasati.La modul ca ,guma nu face sa dispara pofta de tigare dar ajuta pentru starile de nervozitate,agitatie ,pt ca ii da organismului ce-i trebuie lui atunci-nicotina.Deci DORINTA +guma au fost la mine o combinatie excelenta. Apoi am citit cartea lui Alan Carr-In sfarsit nefumator.,care initial m-a enervat ingrozitor pt ca tot spunea despre metoda lui insa o prezinta abia la sfarsit.Insa daca aveti rabdare sa cititi cartea veti descoperi niste mecanisme psihologice incredibile care va vor ajuta sa va lasati. Eu sunt libera ,in sfarsit.Dupa 13 ani,fumatoare inraita ,acum nu stiu ce sa fac sa ma dezintoxic mai repede.... Nu ma mai puteam suporta,toate hainele miroseau,parul mirosea,tuseam ,expectoram,respiram greu,ca sa nu mai pun la socoteala cei 900 Ron pe care eu si sotul ii dadeam pe tigari intr-o luna.(el fumator de doua pachete pe zi......s-a lasat si el)Bafta multa tuturor. |
||||||||
|
mariusos2003 |
Re: Nu ma pot lasa de fumat | Data postarii: 05-04-2011 9:11AM | ||||||
| exista o metoda simpla insa cam costa(300E)eu asa m am lasat nu stiu daca in Rom a implementat o cineva e un aparat de prin america te lasi de fumat in 20 de minute | ||||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | - | 1 | 2 | 3 |