benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, slabire, sanatate, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Copilul tau

papa bebe

gufina
papa bebe  Data postarii:  16-10-2007 11:45AM
ce faceti cand bebe nu mananca cu lingura la 11 luni isi provoaca voma si chiar vomita daca insisti adica dupa 5 linguri de fiecare data . am facut pauze de la 6 luni ne chinuim si nici un rezultat deci mananca doar cu bibe orice . are kg care trebuie.Rolling EyesRolling Eyes
Laurita
Re: papa bebe  Data postarii:  16-10-2007 12:10PM
Buna, iti recomand sa il obisnuiesti treptat pe micut cu mancarica data cu lingurita. Pentru ei este o diferenta prea mare si automat de aici senzatia de voma si refuz, incapatanare.
Ai rabdare cu el si sigur se va obisnui, tuturor ne-a fost greu!!Rolling Eyes

Astept noutati de la tine!Sa iti traiasca bebe!
dr_ene
Re: papa bebe  Data postarii:  08-03-2009 11:23PM
Draga gufina, pe drept cuvant procesul de diversificare este considerat de multi pediatri drept “a doua nastere”. Dupa luni intregi in care sugarul este obisnuit cu gustul dulce, monoton al laptelui, acum sunt introduse alimente semisolide si solide, cu gust sarat, care vor constitui baza regimului alimentar pentru tot restul vietii. Trecerea nu este usoara, nici pentru copil, nici pentru mama. Dar este absolut necesara.

Inarmeaza-te cu multa rabdare si propune-ti sa te bucuri si de aceasta etapa din viata micutului tau, unica si irepetabila.

Respecta regulile diversificarii, si anume introducerea treptata a cate unui aliment nou( nu se vor introduce doua alimente noi deodata) si nu incerca sa il amagesti cu nici un aliment nepotrivit pentru varsta lui. De asemenea, nu incerca sa ii hranesti mai mult( cantitativ) decat doreste. Tot timpul mesei, mentine contactul vizual cu micutul, vorbindu-i si interactionand in permanenta.

Nu face greseala de a prelungi nejustificat administrarea alimentelor cu biberonul. Trecerea de la suctiune la masticatie( mestecarea alimentelor administrate cu lingurita) este o achizitie importanta si obligatorie in dezvoltarea micutului tau, mai ales acum ca are dintisori. Incet, incet veti reusi impreuna. Locul mesei va arata ca un "camp de razboi", hainutele lui la fel, dar peste ani, privind in urma cu siguranta iti vei aduce aminte cu drag de aceste momente.

Te incurajez sa mergi inainte si pana sa iti dai seama, micutul tau va manca din lingurita fara probleme!
cristina_marineci
Re: papa bebe  Data postarii:  08-12-2011 11:34AM
Buna ziua.Sunt noua pe acest forum si as avea nevoie de cateva sfaturi. Am un baietel de 8 luni, care nu vrea sa manance piureurile de legume cu carne sau supele. Am incercat o gramada de retele, pentru a il face sa manance, dar degeaba. am apelat la sfatul perdiatrului la borcane bio dar mai mult de 60 de grame nu manca. La varta de 8 luni are 7.860 si alimentele recomandate de pediatra nu prea coincid cu ce am tot citit pe net. As dori sa stiu pentru varsta lui ce alimente ar tb sa manance . Multumesc.
dr_ene
Re: papa bebe  Data postarii:  31-12-2011 10:14PM
Draga Cristina, la 7-8 luni un sugar poate manca: perisoare din carne fiarta in supa, ficat de pui sau vitel, salau( exista pareri care sustin introducerea pestelui peste varsta de 1 an, mai ales la copiii cu istoric familial pozitiv pentru alergii), mamaliga cu branza si unt, iaurt simplu( fara fructe), sufleuri de legume(dovlecei si conopida ), piureuri de fructe si de legume, eventual mixate cu branza proaspata sau branza cottage, papanasi fierti din branza de vaci, galbenus de ou, smantana, ciulama cu fainuri cu gluten, cereale speciale pentru copii, paste fainoase cu unt si branza.

Aceasta lista nu este universala si nici nu se doreste a fi exclusivista. Fiecare copil are preferintele si modul sau de acceptare a gusturilor si texturilor noi. Greutatea lui se afla in limitele acceptate ale normalului.

Multa sanatate amandurora in anul care ne sta inainte!
AURA
bebe nu vrea sa pape  Data postarii:  26-02-2012 5:54PM
Fetita mea are 1 an si 2 luni s-a nascut cu 3 kg 400 iar acum are 9 kg.Iam facut analize si ia iesit giardia, facem o cura de cateva zile cu seminte de dovleac si urmeaza sa luam giardinophyt despre care am citit ca este indicat copiilor peste 2 ani.Inca nu stiu daca sa-i dau sau nu ne-a recomandat medicul de familie.Sa inteleg ca bebelusa mea nu are pofta de mancare de la aceasta giardia.Manaca foarte prost cateva lingurite la pranz dimineata nu vrea mai nimic rontaie ceva cu dintisorul ei ca are numai unu, iar seara un pic de iaurt cu banana sau cei mai fac eu dar la fel f putin.Inainte de culcare ii dau lapte cu cereale 180 ml, la 2-3 urla dupa lapte si trebuie sa-i dau altfel trezeste tot blocul, dimineata iar lapte.Am incercat sa-i scot masa de seara si sa-i dau ceai dar se zvarcoleste si pana nu-i dau lapte nu se linisteste.Nu stiu ce metoda sa mai incerc ii dau sa manace in scaunelul ei ne uitam si la calculator la desene si deschide de cateva ori gurita si gata.Sunt zile cand manca doar 1 biscuite si cateva bucati din fructe diferite.Daca ma puteti ajuta cu un sfat sunt cu rabdarea la limita.Va multumesc din suflet!
dr_ene
Re: papa bebe  Data postarii:  10-03-2012 5:34PM
Draga Vioris, greutatea micutei tale este in limita normalului pentru varsta ei. Evoutia acesteia pe curba de crestere, in timp, trebuie urmarita de medicul de familie/pediatru.

Infectia simptomatica cu giardia trebuie tratata. Nu am experienta cu preparatul mentionat de tine, asa incat nu ti-l pot recomanda. Eu cred insa in eficacitatea Albendazolului, Furazolidonului sau a Metronidazolului in tratamentul giardiei.

Copiii obisnuiti cu gustul monoton al laptelui, si care au in dieta mai mult de 500ml/zi sunt la risc pentru un apetit capricios cand vine vorba de hrana solida, si in acelasi timp, sunt la risc a dezvolta anemie prin deficit de fier. Ideal, acesta este introdus in dieta cu cereale, pentru a aduce mai multe calorii sau folosind tipuri speciale de lapte cu aport caloric mai mare pe mililitru( ex: Nutren Junior, Infantrini, etc) iar masa de noapte trebuie eliminata.

Copilul trebuie sa primeasca alimente cat mai diverse( nici noi ca adulti nu am consuma poate acelasi aliment 3 zile la rand) si cat mai apetisante( colorate, frumos asezate in farfurie). Permite-i sa se hraneasca singura cu lingurita. Nu prelungi excesiv durata unei mese doar pentru a o vedea mancand. Calculatorul/desenele sau orice alte mijloace de distragere a atentiei in timpul mesei nu sunt indicate. Masa trebuie sa aiba locul ei clar si unic in programul zilnic. Fa bucataria un loc prietenos, in care sa stea cu drag, si nu cu groaza. Foloseste condimente naturale si cat mai diverse. Foloseste-ti creativitatea in arta culinara, incercand texturi, preparate , arome cat mai diverse.

Masa nu ar trebui sa devina niciodata o lupta, o batalie a nervilor pentru parinte si copil, ci din contra un moment placut al zilei, in care interactiunea parinte-copil este puternica, atmosfera destinsa si cadrul pasnic. Chiar daca disperarea te cuprinde si rabdarea ti-a ajuns la capat, pastreaza-ti zambetul si calmul.

Un medicament dovedit a stimula apetitul este Peritolul. Il poti incerca si ii poti testa eficacitatea la fetita ta, daca este bine tolerat, fara sa apara reactiile adverse posibile, desi rare( somnolenta, agitatia paradoxala).

Multa sanatate micutei tale si multa rabdare si optimism tie!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului