benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, slabire, sanatate, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

plasturii contraceptivi

lulu
plasturii contraceptivi  Data postarii:  03-09-2007 9:16PM
am auzit de mai multe ori de plasturii contraceptivi, dupa parerea mea sunt grozavi, chiar daca inca n-am folosit, intrebarea mea este unde ii putem gasi, am mai intrebat prin farmacii, dar se pare ca in romania inca n-au ajuns Sad
Maddie
Re: plasturii contraceptivi  Data postarii:  06-09-2007 11:11AM
da, bine zici, ar fi minunat sa apara si la noi. mie una mi se pare o inventie geniala Very Happy
allyna_oana
Re: plasturii contraceptivi  Data postarii:  08-09-2007 1:30PM
cat de siguri sunt? de unde luam?
Very Happy
dr.brain
Re: plasturii contraceptivi  Data postarii:  05-03-2008 9:00PM
ce mai urmeaza?
guma de mestecat contraceptiva?
dr_ene
Re: plasturii contraceptivi  Data postarii:  07-04-2009 5:43PM
Draga lulu si allyna_oana, plasturele transdermic a aparut pe piata in anul 2002 in Statele Unite ale Americii, iar in 2004 a fost introdus si in Europa, insa deocamdata nu este disponibil la noi in tara. Este o metoda contraceptiva hormonala, folosind o combinatie de estrogen si progesteron( acelasi principiu de actiune cu contraceptivele orale) si are o eficienta foarte ridicata - 99,4% - 99,7% daca este folosita corect. Singurul tip de plasture existent pana in prezent este Evra®, produs de firma Johnson & Johnson.

Plasturele se aplica pe fese, abdomen, partea de sus a bratelor sau a spatelui. Este foarte important sa nu fie aplicat pe pe sani. Pe luna se folosesc 3 plasturi: cate unul in primele 3 saptamani cu pauza in a patra saptamana. Un plasture nu trebuie folosit mai mult de 7 zile, ci inlocuit cu altul nou in aceeasi zi a fiecarei saptamani.

Cateva din avantaje sunt: nu e nevoie sa tii minte sa iei o pastila in fiecare zi; menstruatia este de obicei mai usoara( o cantitate mai mica de sange pierdut), mai putin dureroasa si mai scurta ca durata. Daca ai varsaturi sau diaree, platurele transdermic este in continuare eficient( spre deosebire de pastilele contraceptive orale- PCO).

Cateva dezavantaje: in unele cazuri, iritatie locala a pielii. Desi producatorii au creat un design discret, unele femei il considera prea vizibil. Cantitatea de estrogen eliberata este mai mare decat PCO, astfel incat riscul de formare de cheaguri de sange este crescut. Trebuie folosite cu mare atentie in cazul femeilor fumatoare, obeze sau cu antecedente personale sau familiale de infarct miocardic, accident vascular cerebral, tromboza venoasa.

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului