SARCINA
|
|||||||
|
clau_sweet |
Re: SARCINA | Data postarii: 06-05-2010 7:01PM | |||||
|
multumesc dr_ene pt tot jumatate din toate astea mi-a zis si prietene mea,asa ca fetelor fruntea sus si cat mai multe burtici dar unde nu pune si Dumnezeu mana noi nu putem grabi lucrurile asa ca o sa ast cu nerabdare momentul.As mai avea o intrebare :ajuta apa sarata d la mare sau d la bai fertilitatea?Multa sanatate! |
|||||||
|
dr_ene |
Re: SARCINA | Data postarii: 07-05-2010 9:16PM | |||||
|
Draga Clau- Sweet, placerea este a mea sa te pot ajuta cu o informatie sau un sfat. Referitor la intrebarea ta despre apa sarata de la mare, nu am gasit informatii concrete, dar cred ca orice face bine organismului in general, ca tonus, relaxare, stimulare a imunitatii va ajuta intr-un final si la conceptie. Trebuie sa ai grija sa fii bine hidratata, pentru ca mucusul cervical sa fie de calitate in perioada pre si post ovulatie. Vitamina B6 si zincul au de asemenea efecte pozitive, atat asupra calitatii spermatozoizilor, cat si asupra ovulului. Americanii considera extractul de fruct de vitex( un gen de plante din familia Lamiaceae) drept unul dintre cei mai puternici reglatori naturali ai status-ului hormonal feminin. Se gaseste sub forma de capsule, sub numele de Vitex. Iti doresc mult succes in incercarea de a deveni mamica! |
|||||||
|
lavinia 90 |
Re: SARCINA | Data postarii: 17-06-2010 7:12PM | |||||
| buna,am si eu o prolema,,am ramas gravida,,si asta nu era in planurile mele,insa daca sa intamplat...asta este....ce vreau sa stiu este cum imi calculez data nasterii.ultimul ciclu lam avut in 8 mai,,iar acum trebuia sa imi vina in 5 iunie.miam facut testul si a iesit pozitiv.inca nu am fost la medic,,insa am ameteli,dureri de burta,sani sensibili,nu am pofta de mancare.si nu stiu ce sa fac si ce sa nu fac.va rog ajutati-ma! | |||||||
|
dr_ene |
Re: SARCINA | Data postarii: 17-06-2010 9:02PM | |||||
|
Draga Lavinia, deseori viata ne ia prin surprindere. Planurile si estimarile noastre sunt date peste cap de "neprevazut". Dar cred ca in cazul tau, acest neprevazut este cea mai frumoasa binecuvantare. Asadar, felicitari pentru ca esti mamica! Calculand pentru un ciclu menstrual mediu de 28 de zile, data estimata a nasterii este 11 februarie 2011. Aceasta este doar o estimare, intrucat sarcina normala poate dura oriunde intre 37 si 41 de saptamani de la data ultimei menstruatii. Pe toata perioada sarcinii, este recomandat sa nu fumezi sau sa consumi alcool si sa consumi alimente cat mai aproape de forma lor naturala, bine spalate. Conservele sunt contraindicate. La fel si branza mucegaita sau produse lactate nepasteurizate corespunzator. De asemenea, orice medicament sau supliment nutritiv vei lua, trebuie sa verifici impreuna cu medicul sau farmacistul daca este permis in sarcina. Acidul folic face parte din grupul vitaminelor B si este obligatoriu de luat in primul trimestru( recomandarea actuala este si pentru perioada preconceptie). Previne aparitia malformatiilor de sistem nervos la bebelus. Evita sa intri in contact cu persoane, mai ales copii, bolnavi( pentru primul trimestru de sarcina, cele mai periculoase boli infecto-contagioase sunt rubeola( pojarelul), varicela( varsatul de vant) si virusul citomegalic( CMV- manifestat drept o viroza respiratorie nespecifica, cel mai des). Este recomandat sa fii luata in evidenta cat mai devreme, de medicul de familie cat si de ginecolog pentru a programa vizitele si investigatiile necesare. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc o sarcina usoara si multa sanatate! |
|||||||
|
lavinia 90 |
Re: SARCINA | Data postarii: 19-06-2010 3:52PM | |||||
| as vrea sa stiu daca e bine sa faci sex in timpul sarcinii! | |||||||
|
dr_ene |
Re: SARCINA | Data postarii: 21-06-2010 9:40PM | |||||
|
Draga Lavinia, da, sexul este permis in timpul sarcinii, in marea majoritate a cazurilor. Frecventa contactelor sexuale, tipul acestora, pozitia aleasa, toate depind in mod individual de fiecare cuplu. Desi permis si sigur,aceasta nu inseamna neaparat ca este si dorit de femei. Libidoul prezinta variatii mari pe parcursul sarcinii. Unele femei nu au apetit pentru relatii sexuale in timpul gestatiei, si mai ales in ultimul trimestru, cand, datorita sarcinii avansate, acestea pot deveni inconfortabile. Preocuparea pentru nastere si nerabdarea de a fi parinte trec pe primul plan. Pentru toate aceste motive, este bine sa ai o discutie deschisa si onesta impreuna cu partenerul tau referitor la acest subiect. Dragostea in cuplu se poate manifesta in atatea moduri pe langa relatia sexuala propriu-zisa- saruturi, mangaieri, momente romantice, preluarea responsabilitatilor casnice etc. Cei mai multi barbati se simt foarte apropiati de partenera de viata in timpul sarcinii, traind cu aceeasi intensitate etapele acesteia chiar daca contactele sexuale se reduc semnificativ. Contraindicatii clare sunt sangerarile vaginale( in aceste cazuri, recomandarea este sa asteptati pana trece o saptamana de la ultima sangerare; daca acestea sunt frecvente sau diagnosticul este de placenta jos inserata, atunci abstinenta de la contacte sexuale cu penetrare este indicata), bolile transmisibile sexual( atat la barbat, cat si la femeie) , travaliul prematur, col deschis sau sarcina multipla( gemeni, tripleti). Pentru un consult de specialitate sau intrebari suplimentare, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc o sarcina usoara si multa sanatate! |
|||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | - | 1 | 2 |