SARCINA
|
|||||||
|
claryane |
SARCINA | Data postarii: 16-08-2007 8:23AM | |||||
|
AM CATEVA ZILE DE SARCINA. STIU CA AM PROBLEME CU TENSIUNEA,DOCTORUL MI-A RECOMANDAT CAFEA,CIOCOLATA,VIN ROSU DAR INAINTE DE ASTA(SARCINA). NU AM AJUNS INCA LA DOCTOR PT A EFECTUA UN CONTROL, VOI MERGE DE LUNI PT CA VOI FI IN CONCEDIU. INTREBARE POT SA CONSUM PUTINA CAFEA MACAR DIMINEATA? |
|||||||
|
Maddie |
Re: SARCINA | Data postarii: 06-09-2007 11:12AM | |||||
|
ce probleme ai cu tensiunea? hipertensiune? eu stiu gravide care beau cafea in fiecare zi, cu acordul medicului. dar acum depinde de cat de grava e problema ta, bineinteles. Cred ca cel mai bine ar fi sa te abtii pana mergi la consult |
|||||||
|
adelante |
Re: SARCINA | Data postarii: 11-09-2007 9:48PM | |||||
|
o sarcina care nu isi are locul!!! ce sa fac?? scoala nu am terminat-o, nunta este la anul... si tot asa, servici am , dar nu cred ca isi are loc...de fapt stiu raspunsul intrerupere de sarcina, dar nu este ceea ce imi dorec este prima data cand fac asta si nu stiu de ce dar chiar nu vreau, poate pt ca poate simt ca nu o sa mai pot avea copii vreodata...sunt foarte suparata si nu am cui sa ii spun, nu am nici o prietena, nici un prieten adevarat care sa nu rada de supararea mea si tot asa, plang continuu si nimeni nu stie de treaba asta. maine am sa ma duc sa fac ceea ce trebuie pt ca nu pot pastra copilul acesta chiar daca as vrea , as vrea macar sa stiu ce esete: fata sau baiat, dar cred ca e mai bine sa nu ma mai gandesc la asa ceva. sa fie invatatura de minte pt fetele care stiu ce vor de la viata si sa se protejeze....... |
|||||||
|
Maddie |
Re: SARCINA | Data postarii: 24-09-2007 11:46PM | |||||
| Adelante, am citit mesajul tau cam tarziu... Sper ca nu ai facut interupere de sarcina! Un copil e cel mai important si mai frumos lucru care i se poate intampla cuiva. Chiar daca acum pare ca nu e cazul, in timp vei vedea ca lucrurile se vor schimba in bine. Crede-ma, si eu am fost intr-o situatie asemanatoare cu a ta! | |||||||
|
maru_21 |
Re: SARCINA | Data postarii: 30-03-2008 10:10AM | |||||
|
Salut Bebe al meu are 14 saptamani ,si nici eu nu am fac terminata nici macar nunta facuta nici cununia si asta nu e o mare suparare ,de ce sa fie ? o sa am o papusa mica si dulce care imi va lumina si imi va umple casa de fericire si rasete si ce daca nu am toate alea facute ? le voi face in timp,important e ca familia mea sa fie fericita nu ce vor altii |
|||||||
|
gabitu80 |
Re: SARCINA | Data postarii: 03-03-2009 11:20AM | |||||
|
nu intrerupe sarcina! cunoasc multe cazuri, e f greu dupa o intrerupere si consecintele sunt, uneori, mari. |
|||||||
|
dr_ene |
Re: SARCINA | Data postarii: 14-04-2009 7:49PM | |||||
|
Draga Claryane, pana acum esti cu siguranta o fericita mamica! Felicitari! Raspunsul meu va viza intrebarea ta referitoare la cantitatea de cofeina permisa in timpul sarcinii si poate va fi de ajutor altor viitoare mamici. Indicatia doctorului de a consuma bauturi/alimente cu cofeina a vizat cel mai probabil "hipotensiunea". Ce trebuie sa stii este ca multe femei tinere( si de obicei atletice sau slabe) prezinta valori considerate "la limita sau mici" ale tensiunii arteriale( 90/60 mmHg, uneori chiar 85/50 mmHg), care insa nu cauzeaza simptome( oboseala, cefalee, ameteli) si care sunt bine tolerate de propriul organism. Se prea poate ca pentru arterele si inima lor aceasta sa fie normalitatea. Prin urmare, incercarea de a obtine valori mai mari prin consum regulat de cofeina nu este decat pentru linistea celor care masoara valoarea tensiunii. In sarcina, cantitatea totala de sange din organismul mamei creste cu 50%. Se estimeaza ca 1 din 4 femei dezvolta hipertensiune in timpul sarcinii, mai ales dupa saptamana 20 de sarcina, in cele mai multe cazuri usoara sau moderata, dar intrucat riscurile unor valori crescute semnificativ sunt majore, atat pentru mama cat si pentru fat, tensiunea trebuie monitorizata cu atentie pe tot parcursul sarcinii, si mai ales in ultimul trimestru. Hipotensiunea apare rareori; cel mai ades in cadrul deshidratarii( consecinta varsaturilor frecvente si prelungite in primul trimestru( hiperemesis gravidarum)). Referitor la consumul de cofeina: nu se recomanda un aport mai mare de 300 mg pe zi in timpul sarcinii sau pre-conceptie. Cofeina creste riscul de a naste un copil cu greutate mica si de asemenea, creste riscul de avort spontan. Chiar daca acest risc este mic, este mai bine sa nu ti-l asumi. Cofeina se gaseste in ceai negru, cafea, ciocolata, cola si alte bauturi energizante si de asemenea in anumite medicamente pentru raceala si tuse, cat si in compozitia unor antialgice( medicamente pentru durere). Pentru a-ti forma o idee, o cana de ness are 100 mg cofeina, una de cafea la filtru 75 mg, una de ceai 50 mg, o ciocolata de 50 g are aproximativ 50 mg cofeina, o cutie de cola 40 mg. Astfel, cantitati mici de cofeina sunt permise in sarcina, cu mentiunea de a nu depasi 300 mg. Iti doresc multa sanatate, tie si copilasului tau! |
|||||||
|
clau_sweet |
Re: pete maronii | Data postarii: 03-05-2010 2:19PM | |||||
|
buna st noua p aici am 24 ani am si eu o problema ,acum un an si jumatate am pierdut o sarcina la 6 sapt care sa oprit din evolutie fara alta explicatie.din martie anul acesta nu mi-a venit menstra dar am facut doua teste d sarcina si nimic desi mi-as dori enorm d mult un bebe, totusi am niste scurgeri maronii nu prea abundente culmea e ca la prima pierdere aveam dureri abdominale dar acum nu le am ,cine este in aceasta situatie sa-mi dea un sfat ca st disperata.se poate sa nu fie bune testele d sarcina si inca ceva doc meu mia zis ca am uter cam mic si eu nu stiu ce a vrut sa zica |
|||||||
|
clau_sweet |
Re: posibila sarcina??? | Data postarii: 03-05-2010 2:23PM | |||||
|
dr ene ajuta-ma,doc neu mi-a dat sa iau 3luni la rand duphaston si a zis ca la o posibila sarcina trebuie sa iau urtrogestan nu mai am incredere in nimeni ce sa fac ?????timpul trece si bebe nu vine Mesaj modificat de autor pe 3.05.2010 |
|||||||
|
dr_ene |
Re: SARCINA | Data postarii: 03-05-2010 9:54PM | |||||
|
Draga Clau-sweet, o sarcina oprita in evolutie apare in 85% din cazuri in primul trimestru si desi deseori, o cauza clara nu este obiectivata, sunt recunoscute drept cauze frecvente: anomalii de dezvoltare a fatului, boli genetice, infectiile, cauze endocrine( sindromul ovarelor polichistice, deficit de progesteron). Se estimeaza ca intre 10 si 20% din sarcini se opresc in evolutie. Toate acestea sunt statistici insa ce nu alunga in nici un fel durerea si suferinta emotionala a unei sarcini pierdute, pentru ambii parteneri. Trebuie sa stii ca nu esti singura si vorbind cu femei sau familii ce au trecut prin aceeasi experienta este de un real folos. Intr-o sarcina, uterul isi mareste dimensiunile de cateva zeci de ori. Asadar, nu sunt sigura ca exista un uter "prea mic" pentru a purta o sarcina. De-a lungul timpului, femei minione au dus sarcini la termen, fara probleme. Nu te ingrijora deci de acest lucru. Dupahstonul( o forma de progesteron oral) este indicat in tratamentul amenoreei secundare( disparitia ciclurilor pentru 6 luni). Presupun ca aceasta a fost indicatia in cazul tau, desi nu ai avut ciclu decat de 2 luni. Utrogestanul este progesteron administrat in primele saptamani de sarcina in cazuri selectionate pentru a ajuta organismul sa mentina sarcina. Referitor la scurgerile maronii, am atins acest subiect in raspunsurile anterioare. Sper sa iti fie de folos. Relatia medic pacient nu poate avea sanse de reusita fara incredere, atat din partea noastra ca medici, cat si din partea pacientului. Daca ai intrebari si nelamuriri, indrazneste sa le pui ginecologului tau. Iar daca nu iti permiti sau el/ea nu iti permite, atunci poate e cazul sa iti gasesti un alt doctor. Nu incurajez in nici un fel "shopping-ul" de doctori diferiti, intrucat calitatea actului medical depinde de o cunoastere si comunicare( si a aspectelor pozitive, cat si negative ale evolutiei si tratamentului) permanenta si de durata intre medic si pacient. Asadar, o data ce ai gasit un doctor in care sa ai incredere, ramai pacienta lui. Esti tanara si ai atatia ani inainte ca sa devii si sa te bucuri de frumusetea celei mai deosebite slujbe de pe acest pamant: aceea de a fi mama. Iti recomand sa incerci sa iti gasesti linistea si pacea sufleteasca, stiind ca noi ne facem planuri si ne setam dead-line-uri, dar viata ramane un dar de sus. Si este darul perfect, la momentul perfect. Pana cand va veni, ai grija sa ai un regim de viata sanatos, fara fumat si alcool si pe cat posibil, fara stress. Daca doresti un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! Mesaj modificat de autor pe 17.06.2010 |
|||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | 1 | 2 | + |